drożdżowe - 16813 przepisów (strona:221/1121)

Dyniowe cynamonki 91

przepiękną pogodą, ale nic nie stało na przeszkodzie, aby przygotować wypiek, który bardzo kojarzy mi się z umilaniem jednak bardziej ponurych dni tej pory roku. Cynamonki z dyniowego ciasta drożdżowego z nutą pomarańczy smakują wspaniale i jestem pewna, że posmakują każdemu, kto się skusi. Z tej porcji możecie przygotować 12 większych drożdżówek lub około 20-22 sztuk mniejszych drożdżowych przekąsek

Mienta blog
Klopsy z tofu w sosie 132

Uczta w stylu indyjskim dziś będą to klopsy z tofu w sosie korma. Może to być idealna propozycja na obiad, czy też pożywną kolację lub spotkanie

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżowe z serem i pepperoni 111

Proste drożdżowe bułeczki z sosem pomidorowym, tartym serem oraz plasterkami salami pepperoni w środku. Sos pomidorowy po raz pierwszy zrobiłam z dodatkiem odrobiny (!) płatków chili i kurczę, no jest moc! Mój mąż z synkiem, miłośnicy ostrych smaków, byli zachwyceni. Jeśli chodzi o mnie, to dla mnie bułeczki wyszły tylko ok, za to moje chłopaki co chwilkę dochodzili po dokładkę. Jeśli

Smaki Na Talerzu
Racuszki drożdżowe z jabłkami 80

Bardzo szybki i sprawdzony przepis na puszyste placki drożdżowe z jabłkami. Doskonale sprawdzą się jako słodka przekąska o każdej porze dnia. Składniki 2 szkl. mąki 1 szkl. mleka 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 żółtka 2,5 dag drożdży 2 duże jabłka Przygotowanie Mleko podgrzać razem z cukrem, do ciepłego wkruszyć drożdże, wymieszać i wlać rozczyn do reszty(...)ciasto i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie pokroić jabłka na małe kawałki i dodać do ciasta. Nabierać łyżka i smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Autor przepisu: Katarzyna Artykuł Racuszki drożdżowe z jabłkami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Pomarańczowe bułeczki drożdżowe 112

orzechami pekan… Dzisiejsze bułeczki pomarańczowe , to prawdziwy SZTOS! Każda osoba, która je zobaczy i spróbuje, z pewnością zapyta Cię jak zostały zrobione, że są takie IDEALNE. Pomarańczowe bułeczki drożdżowe Co je wyróżnia? Przede wszystkim wspaniała pomarańczowa glazura i orzechy , które podczas pieczenia są na spodzie foremki, natomiast po upieczeniu i obróceniu wyglądają efektownie i smakują niesamowicie. Zastanawiasz się dlaczego(...)może być również zastąpiona dżemem dobrej jakości. Jeśli używasz świeżych drożdży, to użyj ich 50g. Nie masz orzechów pekan? Nic nie szkodzi! Użyj np. orzechów włoskich. Artykuł Pomarańczowe bułeczki drożdżowe pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Bułki ze szpinakiem i fetą 96

jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: –  bułeczki jogurtowe –  drożdżowy wieniec pizzowy –  precle –  kajzerki –  bagietki –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów –  pieczywo(...)zakwasie –  pieczywo na drożdżach BUŁKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ Przygotowanie : 2 h 30 minut Ilość bułeczek:  12 Składniki ciasto drożdżowe: – 500 g mąki pszennej (typ 500 lub 550) – 8 g drożdży suchych lub 25 g drożdży świeżych – 250 ml ciepłej wody – 70 ml oleju roślinnego – 1 łyżeczka cukru – 1 łyżeczka soli Składniki nadzienie : – 250 g świeżego szpinaku

nietylkopasta.pl
Racuchy z twarogiem 134

babcia oraz mama . Na Ukrainie oraz Białorusi racuchy z twarogiem nazywane są syrniczki. Sprawdź koniecznie moje wcześniejsze przepisy : racuchy na kefirze puszyste racuchy z jabłkami bez drożdży tradycyjne racuchy drożdżowe racuchy drożdżowe pieczone w piekarniku Racuchy z twarogiem – składniki Kaloryczność: 170 kcal w 100 g. Szklanka to pojemność 250 ml. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Koniecznie wyjmij

Ania gotuje
Ogórki z curry 121

Ogórki z curry, hmm, niektórzy zadają pytanie, co to za danie? To nie jest danie, ale wspaniały dodatek. Ogórki w zalewie słodko-kwaśnej z dodatkiem przyprawy

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką 219

lekko kwaśnymi śliwkami i chrupiącą słodką kruszonką. Przepyszne! Czas przygotowania: 40 min Czas oczekiwania: ok. 90 min Czas pieczenia: 15-17 min   Składniki: (na 8 drożdżówek) Ciasto drożdżowe: 300 g mąki tortowej (niecałe 2 szklanki) 130-150 ml ciepłego mleka (więcej niż pół szklanki) 7 g drożdży suszonych lub 20 g świeżych 1 jajko 1 żółtko 40 g cukru(...)łyżka cukru w zależności od kwaśności śliwek Kruszonka: 45 g mąki 30 g miękkiego masła 30 g cukru Dodatkowo: 1 małe jajko do posmarowania drożdżówek przed pieczeniem Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: Sypkie składniki wsyp do miski i wymieszaj * Jeśli używasz świeżych drożdży zrób najpierw zaczyn Dodaj jajko, żółtko i ciepłe mleko Wymieszaj najpierw łyżką a potem wyrób gładkie ciast

Słodki Blog
Galaretka z czerwonej porzeczki 161

Galaretka z czerwonej porzeczki to wyborny smak lata zamknięty w słoiku. Lato daje nam wiele owoców, których smakiem możemy cieszyć się w tym okresie, ale też

SprawdzonaKuchnia.pl
Litwa - Pieczony roślinny twaróg z kminkiem, czosnkiem i papryką (Keptas varškės sūris) 107

kiszonych  - 450 g tofu (twardego) - sok z 1.5 cytryny (najlepiej najpierw dodać sok z 1 cytryny i później dodać trochę więcej - cytryna cytrynie nierówna)  - 2 łyżeczki płatków drożdżowych  -  4 łyżki wegańskiego masła (można zastąpić gęstą częścią mleka kokosowego lub olejem kokosowym - chodzi o użycie tłuszczu, który robi się sztywny po ochłodzeniu) - pół łyżeczki soli, szczypta pieprzu(...)składniki potrzebne na twaróg - tofu lekko dociskamy ręką, żeby pozbyć się nadmiaru wody i wkruszamy do miski, w której później zblendujemy masę na twaróg. Dodajemy sok z cytryny, płatki drożdżowe, roztopione masło, sól, pieprz i kaszę jaglaną. Miksujemy blenderem na jednolitą masę. Dodajemy kminek, mieszamy i następnie wkładamy na godzinę do lodówki. 3) Chwilę przed wyjęciem twarogu z lodówki piekarnik

Roślinożerni urlopowicze
Pizzerinki z cukinii 1927

Pizzerinki z cukinii to bardzo fajna a przede wszystkim zdrowa przekąska. Jest to idealna alternatywa dla tradycyjnych mini pizz na cieście drożdżowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ze względu na to, że sezon na cukinię w pełni, postanowiłam to wykorzystać i przygotowałam pyszne pizzerinki na cukinii. Do ich przygotowania wykorzystałam cukinię z domowej plantacji. Pozostałe składniki to te same(...)które dajemy na tradycyjne pizzerinki drożdżowe, czyli uduszone pieczarki, szynka oraz ser żółty. Takie pizzerinki z cukinii świetnie smakują z ketchupem czy sosem czosnkowym. Idealnie sprawdzą się na kolację czy jako ciepła przekąska na rodzinnych imprezach, czy spotkaniach ze znajomymi. Podczas serwowania można je również posypać świeżym szczypiorkiem. PIZZERINKI NA CUKINI – PRZEPIS Liczba porcji

Przepiski.pl
Racuchy z borówkami 195

patelnię nakładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem polewamy miodem i jogurtem naturalnym. Podobne przepisy: Racuchy z jabłkami Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy dyniowe z jabłkami Racuchy pełnoziarniste z jabłkami Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy z gruszkami Artykuł Racuchy z borówkami pochodzi

Kardamonovy
Smażone ukraińskie pierożki 122

proste do wykonania i robi się je naprawdę szybko, szczególnie jeśli wcześniej przygotujecie sobie ulubiony farsz albo po prostu jako farszu użyjecie ugotowanych ziemniaków. Mimo, że to ciasto drożdżowe, nie musi wyrastać. Nasza rodzina gościła ponad dwa miesiące uchodźców z Ukrainy i właśnie od jednej z pań – Wali mam ten przepis. Wala robi smażone pierożki u siebie dość(...)tego pyszny czerwony barszczyk – idealne na wigilijny stół. I te pierożki, nie mają wiele wspólnego ze znanymi „naszymi” pierogami. Są smażone, robione z ciasta drożdżowego i po prostu pyszne. Zdradzę wam sekret, że Wala z tego samego przepisu na ciasto robi warenki/wareniki – czyli właśnie gotowane pierogi i uwaga – pizzę! Jednak mi najbardziej smakują smażone pierożki

Mieszam w Garnku
Jagodzianki lepsze niż z cukierni 122

zapewnić, że są doskonałe i lepsze niż z niejednej cukierni! Czas przygotowania: 40 min Czas oczekiwania: 90-120 min Czas pieczenia: 20 min   Składniki: (na 8 sztuk) Ciasto drożdżowe: 250 g mąki (1 i 1/2 szklanki) 50 g cukru (4 łyżki) 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 g drożdży suszonych (pół opakowania lub 12 g świeżych) szczypta soli 2 żółtka(...)miękkiego 1 łyżka oleju Nadzienie: 150 g jagód 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej Lukier: ok. 1/2 szklanki cukru pudru 2-3 łyżki gorącej wody Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: Wszystkie sypkie składniki wymieszaj w misce Dodaj żółtka i mleko i wyrabiaj przez ok. 10 min * Jeśli używasz drożdży świeżych, zrób najpierw zaczyn . * Jeżeli ciasto ma twardą konsystencję już

Słodki Blog