drobiowy - 1000 przepisów (strona:52/67)

Zupa orkiszowa 216

wykonaniu zupa zakwaszona sokiem z ogórków a do tego chrupiące grzanki. Składniki: 2 szklanki ziaren orkiszu wywar warzywny (marchew, pietruszka, seler) 100 g mięsa z kością lub bulion drobiowy cebula seler naciowy koperek sok z ogórków kiszonych sól, pieprz Sposób wykonania

w kuchni i w ogrodzie
Smaki Indii: Wieprzowina Vindaloo 195

talerz, a do rondla wrzucamy cebulę. Smażymy do miękkości, wrzucamy mięso i przygotowaną wcześniej pastę. Smażymy około 4 minut, aż poczujemy uwalniające się zapachy. Dolewamy bulion (warzywny lub drobiowy), doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 60 min. 3. Podczas, gdy nasze mięso się dusi, przygotowujemy sambal. Brzoskwinię kroimy w drobną kostkę, dodajemy miętę

Tajskie smaki
Patelnia Ballarini – recenzja i przepis na steka z jesiennymi warzywami 224

cebula, pokrojone w plasterki 2 szklanki dyni pokrojonej w małą kostkę 2 szklanki pokrojonych w plasterki pieczarek 1 łyżka oleju roślinnego 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu drobiowego sól i pieprz tymianek Przygotowanie: Dopraw steki solą (nie pieprzem) i rozgrzej patelnię na dużym ogniu aż do dymienia. Na tym etapie nie dodawaj oleju, jeżeli steki na pewno

karmelowy
Zupa dyniowa z puree z jarmużu / Pumpkin and kale puree soup 213

Składniki na zupę: 1 kg dyni, pokrojonej w grubszą kostkę 1/2 cebuli, pokrojonej w plasterki 1-2 chlusty oliwy albo innego oleju roślinnego 3-4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego sól i pieprz 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 szczypta pieprzu chilli cayenne Składniki na puree z jarmużu: 8 dużych liści jarmużu, bez stwardniałych łodyżek 1/4 cebuli, pokrojonej w kostkę

karmelowy
Kotlety w płatkach kukurydzianych 228

Czasem nachodzi mnie chęć na schabowego, zazwyczaj jednak robię je w postaci drobiowej :) Warto jednak urozmaicić te proste kotlety zmieniając panierkę... zamiast tradycyjnej panierki zastosowałam płatki kukurydziane corn flakes. Najlepsze są zdjęte prosto z patelni, panierka jest wtedy bardzo chrupiąca. Odgrzewane na drugi dzięki też są dobre, ale panierka już nie chrupie ;) Jeszcze mam w planach przetestować panierkę orzechową

Aga w kuchni
NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU 4228

nawet o 2/3. Ja podaję przepis taki jak mam zapisany w zeszycie.Danie bardzo rozgrzewające, idealne na jesienne dni.Składniki farszu:- 1kg mielonego mięsa (u mnie łopatka, może być również drobiowe)- 2-3 cebule- puszka kukurydzy- puszka czerwonej fasoli- puszka groszku konserwowego- puszka fasolki szparagowej- puszka pomidorów w zalewie (dałam 2)- papryka czerwona- 5-6 ząbków czosnku- fix Knorra do potraw

Smaczne Zdrowe
Świąteczne propozycje potraw 164

znajdzie tu coś na swój świąteczny stół :)Zapraszam.Mięsa : karczek pieczony w ziołach i winie żebraka w miodzie boczek pieczony w folii karczek pieczony w rękawie galaretka z mięsa drobiowego karczek obsmażany z papryką karkówka z cynamonem- pieczona w naczyniu żaroodpornym boczek pieczony w garnku rzymskim karczek pieczony z polędwicą Ciasta: ciasto czekoladowe na białkach ciasto marchewkowe Moniki moje

Proste Potrawy
Pierś z kaczki ze śliwkami i golasami 412

SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby) 2 piersi z kaczki 5 średnich ziemniaków 8 śliwek węgierek 2 łyżeczki cukru kieliszek 125 ml czerwonego wytrawnego wina 125 ml bulionu warzywnego lub drobiowego kilka gałązek świeżego rozmarynu kilka gałązek świeżego estragonu kilka gałązek świeżego oregano kilkanaście ziarenek czarnego pieprzu 4 duże ząbki czosnku 2 jajka 60 gram mąki sól pieprz świeżo mielony masło

OstryKęs
Zupa fasolowa - Gsód Suppe 215

nigdy razem...taka zupa jest bardzo syta...i smaczna. 25 dkg białej fasoli ziemniaki kawałek boczku wędzonego smalec 1 duża cebula 1 marchewka 2 pory 1 pietruszka  rosół drobiowy 5 dkg kaszy jęczmiennej (perłówka) sól, pieprz  listek, ziele majeranek Wypłukaną fasolę namoczyć na kilka godzin w wodzie.Rozgrzać smalec, dodać drobno posiekaną cebulę, obrane, wypłukane i drobno

Moje domowe kucharzenie
Faszerowany filet z indyka 196

białej kapusty. Pychotka. Czego potrzebujemy: 1 kg.   lub ile tam mamy filetu z indyka 05 kg pieczarek  1/2 sera feta przyprawa do indyka 1/2 wywaru z kostki drobiowej Wykonanie: Filet kroimy w małe kawałki, rozbijamy. Płaty przyprawiamy. Pieczarki opłukać , pokroić na drobne kawałki. Poddusić aż zmiękną. Do jeszcze ciepłych pieczarek dodać ser feta , rozgnieść i połączyć, tworząc jednolita

W kuchennym oknie Ewy
"Sup h̄ĕd", czyli zupa grzybowa po tajsku (ซุปเห็ด) 188

więc spokojnie można go pominąć. Jeżeli nie lubicie ostrych dań, pomińcie również papryczkę (zamiast niej doprawcie pieprzem), jednak nadaje ona zupce charakteru. No to zaczynamy! Składniki: 500 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 1 opakowanie grzybków suszonych shitake (30g) 4 duże pieczarki 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 1 łodyga trawy cytrynowej 4 liście limonki "Kaffir" 2 cm imbiru

Tajskie smaki
Zupa krem z bobu 140

składniki odżywcze. Pierwszym daniem jakie proponujemy jest zupa krem z bobu. Szybka w przygotowaniu i wyśmienita w smaku. Czas przygotowania: 40 minutIlośc porcji: 3Składniki: woreczek bobu kostka rosołowa (najlepiej drobiowa) cebula ząbek czosnku sól i pieprz Bób myjemy, a następnie gotujemy w osolonej wodzie od 20 do 25 minut. W między czasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Podsmażamy chwilkę

Kolizje Smaków
Piersi z kurczaka duszone na maśle z sosem winno-śmietanowym i risottem według Julii Child (Supremes de volaille a blanc) odc 186

wermutu lub porto 1 szklanka tłustej śmietany (u nas 12%) 2 łyżki posiekanej pietruszki Sól, biały pieprz, sok z cytryny Na przygotowanie risotto: 1 szklanka ryżu 2 szklanki bulionu drobiowego 1/3 szklanki drobno pokrojonej cebuli 2 łyżki masła Sól, pieprz, malutki liść laurowy, 2 gałązki natki pietruszki, 1/8 łyżeczki tymianku Przygotowanie posiłku zaczynamy od risotto. Na patelni rozgrzewamy masło

Kolizje Smaków
Czosnkowe risotto z pietruszką według Gordona Ramsey’a 182

minut Ilość porcji: 4 Składniki: 300g ryżu 200g żółtego sera (najlepiej parmezanu) 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 cebule (lub 4 szalotki) 1 litr bulionu drobiowego* Duży pęczek natki pietruszki Łyżka masła Świeżo mielony pieprz, sól morska Pietruszkę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i oddzielamy listki od gałązek. Na niewielkim ogniu podgrzewamy bulion. Wrzucamy do niego gałązki

Kolizje Smaków
Pizza z mąki pełnoziarnistej ze szparagami 170

mąki pełnoziarnistej ¾ szklanki ciepłej wody 15 g świeżych drożdży 5 łyżek oliwy Szczypta soli Sos z tego przepisu (można zastąpić ketchupem wymieszanym z ziołami) Dodatki: Pęczek szparagów 4 parówki drobiowe 200-300g żółtego sera (można zastąpić dwoma kulkami mozzarelli) Kilaka listków bazylii Do miski wrzucamy mąkę, sól oraz dodajemy oliwę. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dolewamy do ciasta

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania