Dawno nie jadłam wątróbki, a została mi z pasztetu , który robiłam jakiś czas temu. Wtedy tę resztkę zamroziłam i zupełnie o niej zapomniałam. Dzisiaj sobie przypomniałam
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKolejna odsłona kurczaka :) Takie niby nic, a jakie fajne. Wystarczy dodać masło pietruszkowe, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i, po usmażeniu, delektować się smakiem :) Składniki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSiekańce to szybkie kotleciki, które przygotowywała jeszcze moja mama. Robiła je bardzo tradycyjnie ale ja postanowiłam dodać do nich szczyptę wyrazistości w smaku. Niedawno
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPyszna,syta,pożywna i bardzo zimowa zupa,a całkiem zapomniana.Oprócz grochówki to nasza ulubiona zupa zimą.Na szczęście kasze powracają do naszych kuchni.Kasze z jęczmienia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 7 średnich piersi z kurczaka 1 opakowanie świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek majeranek suszony 2 zielone sałaty 4 łyżki octu 8 suszonych
ClauditteMissCookingOdkąd w moim domu pojawił się szynkowar TRADISMAK ciągle wymyślam nowe wędliny. Zmieniam przyprawy, zmieniam rodzaj mięsa, urozmaicam, żeby Nam się ta domowa wędlina
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 2 golonka z indyka 1 skrzydełko z indyka cebula 2 marchewki 2 pietruszki 6 ząbków czosnku 3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
Gaździnka warzyLubicie szpinak? My bardzo;) Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszne i proste danie. Idealnie komponuje się z ziemniakami, ryżem, makaronem czy też kaszą. Kurczak
Krakowskie smaki AniNie wiem jak u Was, ale ja w swojej kuchni ze wszystkich dostępnych podrobów najczęściej używam wątróbki. Lubię ją po prostu. Ważne, by nie przeciągnąć jej
BaRepasUwielbiam makarony z lekkimi sosami lub pesto za to mój mężczyzna, jak większość, we wszystkich potrawach lubi mieć mięso. Myślę, że to danie jest kompromisem dla
Mango PapajaZaległy przepis...te kotleciki były robione w święta..były schabowe z pieczarkami i serem ...zostało trochę podsmażonych pieczarek i szkoda było ich wyrzucić..więc zrobiłam
Moje domowe kucharzenieWywar drobiowy to niezbędna baza do licznych potraw w każdej kuchni. W mojej wersji, wychodzi on bardzo aromatyczny, delikatnie winny, lekko grzybowy i ogólnie bardzo subtelny w smaku. Gotując wywary, dla wzbogacenia smaku dodaję do nich różnorakie warzywa i zioła. Czasem dolewam też białego wina dla podkręcenia aromatu i nadania winności. Dobry, esencjonalny wywar to idealna baza do sosów(...)apetycznym wyglądzie potrawy, np. zupy, galarety lub sosu, nawet się nie zastanawiaj. Nie jest to rzecz trudna i wymaga jedynie dobrze schłodzonego wywaru oraz zastosowania białka kurzego. Klarowny wywar drobiowy. Etap I Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 30 min Otwieranie Garnka: Naturalne Etap II Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 40 min Otwieranie Garnka: Naturalne Porcji: ok 2 litry wywaru JEŚLI
Szybko SzybkowarOstatnie dni na takie rarytasy :)W tym roku mogę powiedzieć, że naprawdę czuję się nasycona tym cudownym warzywem.A wszystko dlatego, że nie chodzę do pracy, w
bistro mama