drobiowe - 5743 przepisów (strona:2/383)

Placuszki drobiowe 212

Placuszki drobiowe filet drobiowy z kurczaka-1 podwójny mąka pszenna -2 łyżki jajka -2 szt majonez 2 łyżki czubate sól i pieprz wegeta tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Filety drobiowe pokroić w drobną kostkę,oprószyć solą i pieprzem,odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie do mięsa dodać majonez,mąkę,żółtka,wegetę,sól i pieprz,dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno,dodać

Kuchnia Danusi
Pasta z wątróbki drobiowej 174

Świetna pasta z drobiowej wątróbki. Nieco zmieniony przepis Jamie Oliver'askładnikiok 300g wątróbki drobiowejmleko do zamoczenia wątróbki1 cebula3 - 4 ząbki czosnkuok. 100 g miękkiego masłasólpieprzprzygotowanieWątróbkę umyć, oczyścić i na parę godzin zamoczyć w mleku. Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na maśle, dodać pokrojony drobno czosnek i jeszcze chwilę podsmażać. Zdjąć z patelni i odstawić na bok .Wątróbkę wyjąć z mleka

Stare Gary
Pierś drobiowa super ekspresowa 289

mój ulubiony przepis na super ekspresowy pyszny filet z kurczaka lub indyka, po którym zostaje tylko ... zapach unoszącey się w powietrzu :) SKŁADNIKI Pokrojony w plastry filet z piersi drobiowej oliwy z oliwek duża cebula sól  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na dużej patelni wlać 4 łyżki  oliwy z oliwek , dodać pokrojoną cebulę i ułożyć  na niej filety drobiowe.  Podsmażyć

zielonacukinka
Kasza gryczana z sosem drobiowym 349

Kasza gryczana z sosem drobiowym... Aromatyczna i zdrowa kasza gryczana. Zatopiona w sosie na bazie rosołu drobiowego. Z kawałkami soczystego kuraczaka. Wiórkami marchewki, selera i pietruszki. Pyszny, domowy obiad. Polecam!   Składniki: 300 g kaszy gryczanej (u mnie 3 woreczki); 2 ćwiartki z kurczaka (o wadze łącznej około 670 g); 3 duże marchewki; 1 duża pietruszka; 1/4 korzenia selera; Opakowanie

Gospodyni Miejska
Pasztet drobiowy według Basi 387

Kolejna receptura z serii Wielkanocnych tym razem pasztet. Danie, które w tym wielkim dniu na niejednym znajduję się na stole. W naszym domu pieczemy pasztet drobiowy, przepisów na niego jest co niemiara a każdy dobry bo swój :) Receptura tego pasztetu jest moja autorska, lubię jedząc kolejne kęsy wyczuwać bukiet smaków, ziół, czosnku słodkiej marchewki. Kurczaka gotuję w ziołach aromatycznej włoszczyźnie(...)pęczek  natkę pietruszki pęczek  2 ząbki czosnku  bulionetki 3 łyżki ( klik jak je zrobić ) sól jeżeli wywar jest za mało słony do pasztetu 80 dag wątróbki drobiowej  4 żółtka plus osobno ubita piana z białek  cebula 2 duże  1 bułkę namoczoną w wywarze  sól czarna (ma bardzo aromatyczny posmak ugotowanego jajka) można użyć

Basia w kuchni
Roladki drobiowe z żurawiną i migdałami 190

Pyszne roladki drobiowe z żurawiną i migdałami na obiad.  Z tego przepisu wychodzi 4 porcje. Roladki drobiowe z żurawiną i migdałami   SKŁADNIKI: podwójny filet z kurczaka - 1 szt żurawina suszona - 12 łyżeczek migdały tarte - 4 łyżeczki sól i pieprz bułka tarta do obtoczenia mąka do obtoczenia koperek pokrojony - 4 łyżeczki jajko - 1 szt tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE

Kuchnia Danusi
Roladki drobiowe z białą kiełbasą 245

Biała, surowa kiełbasa poza sezonem świątecznym? Pewnie, ale tylko w roladkach drobiowych ;) Nie miałam pomysłu czym wypełnić roladki więc postawiłam na kiełbasę. Smak drobiu z wieprzowiną świetnie się uzupełnia. Składniki na 4 porcje:4 filety piersi kurczaka4 pęta białej, surowej kiełbasypęczek natki pietruszkisól, pieprzolej do smażeniaFilety lekko rozbijamy (ostrożnie żeby nie uszkodzić delikatną strukturę mięsa). Filety oprószamy solą(...)strony a następnie zapiekamy około 15-20 minut (nie dłużej bo mięso się nam przesuszy) w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podajemy pokrojone w plastry albo w całości. drobiowe roladki z białą kiełbasą

Bon Appetit Małgorzaty
Pikantne flaczki drobiowe 318

Składniki: 400g podudzia z kurczaka bez kości 3 łyżki oliwy z oliwek 1 litr bulionu drobiowego 1 marchew 1 seler 1 pokrojona w piórka cebula 1 łyżka masła 50g pokrojonych w paseczki suszonych pomidorów 100g ugotowanych i pokrojonych w plastry borowikow 100ml śmietany Sól,  czarny pieprz, papryka ostra i słodka Majranek, ziele angielskie, liść laurowy Przygotowanie: Umyte i osuszone(...)cebulą, borowikami i suszonymi pomidorami. Doprawiamy ostrą i słodką papryką i dodajemy do wywaru. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majrankiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Pod koniec gotowania drobiowe flaczki zabielamy śmietaną, po czym gotujemy jeszcze kilka minut. Podajemy ze świeżym pieczywem

Smakowity Blog Kulinarny
Wątróbki Drobiowe z Sosem Balsamicznym Malinowo-Figowym i Grillowanym Serem Halloumi 155

Wątróbka drobiowa. To stały punkt w moim życiu. Stała się nawet tradycją. Przynajmniej raz w miesiącu z moją przyjaciółką przyrządzamy ją z cebulką i wcinamy, potem leżymy najedzone z wyrzutami sumienia, że się tak objadłyśmy :) Zawsze, ale to zawsze jadłam ją z cebulką. W którymś momencie poczułam ogromną chęć spróbowania jej jakoś inaczej. Myślałam o żurawinie.... Jednak wszystko poszło(...)fantastyczne w smaku i dodatkowo lekkie. Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, przepis lub gdzie można nabyć produkt. Składniki: wątróbka drobiowa (nie wiem ile gram, bo w sklepie poprosiłam o dwie garście :) rukola - też ze dwie duże garście :) *2 łyżki kremowego octu balsamicznego figowego 225 g sera halloumi   kilka malin

Blondynka Gotuje
Shoarma drobiowa z trzema sosami 833

Shoarma drobiowa... Złociste, białe i soczyste mięso z kurczaka. Aromatyczna mieszanka przypraw. A całość dopełniona trzema sosami. Niebo w gębie! Składniki: Mięso: 2 filety z kurczaka; Przyprawa do shoarmy (około 25 g); Olej do smażenia. Sos czosnkowy: 4 łyżki jogurtu greckiego lub kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18 %; 2 łyżki majonezu; 2 płaskie łyżeczki czosnku granulowanego lub 2 małe

Gospodyni Miejska
Rosół drobiowy 267

Rosół drobiowy... Delikatny, esencjonalny, nie za tłusty.  Na bazie mięsa z kurczaka. Pachnący włoszczyzną. Wielu nie wyobraża sobie bez niego niedzielnego obiadu. Pyszny smak polskiej, domowej tradycji. Smacznego! Składniki: 2 duże ćwiartki z kurczaka (łączna waga ok. 850 g); 1 średnia cebula; 2 duże marchewki; Biała część pora, 1/4 korzenia selera; 1 średnia pietruszka; 2 średnie łodygi świeżego

Gospodyni Miejska
Paprykowa pasta drobiowa 1155

Paprykowa pasta drobiowaKremowa, mocno paprykowa, posypana szczypiorkiem.Idealna do chleba, krakersów czy innych przekąsek.A co istotne - pozwala wykorzystać resztki mięsa z rosołu.Polecam!Składniki:200 g

Gospodyni Miejska
Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami 181

Wątróbkę nie wszyscy lubią, ale na pewno nie powinni opierać się przed smakiem tej drobiowej. Taką też dziś polecam. SKŁADNIKI 40 dag. wątróbki drobiowej  1 jabłko 1 cebula 1 łyżka oleju sól,pieprz do smaku  WYKONANIE Wątróbkę dobrze płuczemy i chwilę trzymamy na durszlaku,żeby ociekła z wody. Cebulę kroimy w kostkę i podduszamy na patelni, do momentu

W kuchennym oknie Ewy
Szynka drobiowa z szynkowara 200

czasu do czasu robię domowe wyroby. Przyznaje ,że można częściej, ale jakoś zawsze brakuje czasu. Dzisiaj polecam szynkę drobiową. Podobne wyroby można również znaleźć tu:Domowa szynka z szynkowaraDomowa milonkaSKŁADNIKI:1/2 kg udźca z indyka, bez kości30 dag piersi z kurczaka20 dag. filet z indyka2 łyżeczki żelatyny1 łyżeczka soli peklowanej1/2 szklanki wody2 łyżki przyprawy do drobiu ziele angielskie(...)Mieszamy długo, aż wszystko się dobrze połączy i powstanie kleista masa.napełniamy woreczek i wkładamy do szynkowara. zamykamy. Trzymamy w chłodnym miejscu ok. 8 godzin.Gotujemy 1,5 godziny ( mięso drobiowe wymaga krótszego gotowania) w temperaturze 90 stopni.Studzimy tak ok 5 godzin i gotowe.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
GRZYBOWE SPAGHETTI Z DROBIOWYMI KLOPSIKAMI 191

Delikatne, drobiowe pulpeciki + spaghetti z grzybowym sosem to wspaniałe zestawienie obiadowe.  Jest syte i pożywne więc wspaniale pasuje na jesienno-zimowy obiad ... Składniki: Na klopsiki: 400 g mięsa mielonego drobiowego 1 kajzerka (uprzednio namoczona w wodzie i odciśnięta) 1 jajko majeranek sól, pieprz  bułka tarta  olej  Na sos:  300g brązowych pieczarek 1 cebula bulion mały

Walijskie Pichcenie