dorsz - 3090 przepisów (strona:145/206)

Postny obiad: ryba w sosie z czerwonej pasty curry z warzywami 196

dalszych prób udoskonalenia potraw serwowanych we własnej kuchni. Tak było w przypadku poniższego przepisu na makrelę w sosie z czerwonego curry z warzywami. Punktem wyjścia był przepis na dorsza z warzywną potrawką i rodzynkami znaleziony na blogu Paleta smaku.pl . Wędzoną makrelę kupuję dość często. Pierwszy raz jednak kupiła świeżą makrelę. I pierwszy raz użyłam jej właśnie do przygotowania tego dania

blog.moje-pasje.info
Pilaw z koprem włoskim i filetem z białej ryby 195

szklanki ryżu basmati 2 szklanki wody sól, pieprz,  listek laurowy 2 kulki ziela angielskiego pół łyżeczki nasion kopru włoskiego pół pęczka koperku 4 filety z białej ryby, np. dorsz lub mintaj sól i pieprz ➤  Pyszne nasiona kopru włoskiego o lekko anyżowym aromacie kupisz w sklepach typu kuchnie świata lub przez Internet. Ja korzystam z nim bardzo często, więc

Chilli Czosnek i Oliwa
CHRUPIĄCA CYTRYNOWA RYBA Z WARZYWAMI 286

leży w przyprawach nabiera aromatu, który niweluje zapach ryby. A zapach ryby niektórych odrzuca. Dodatkową zaletą jest panierka - chrupiąca i złocista. Każdy ją polubi .  ~~SKŁADNIKI~~ duże filety z dorsza 2 szt.  suszona natka pietruszki 1 łyżeczka pieprz cytrynowy 1 łyżeczka sól 3/4 łyżeczki czosnek granulowany 3/4 łyżeczki olej 3-4 łyżki masło 1 łyżeczka bułka tarta do opanierowania

Kuchnia Paulettes
Kotleciki z dorsza 202

Lekko cytrusowe z pikantną nutką. Kotleciki z dorsza w takiej odsłonie świetnie sprawdzą się zarówno jako przystawka w wersji mini jak i danie obiadowe . Są naprawdę wyjątkowe. Smaczne, szybkie a do ich przygotowania wystarczy dobry blender i kilka minut wolnego czasu. Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Sous Vide Cooker w Lidl. Test urządzenia oraz przepis. 236

dzielimy na kawałki. Za pomocą urządzenia przygotujemy:  wołowina polędwica stek rostbef  wieprzowina karczek wieprzowy  żeberka jagnięce  pierś z kury pierś indycza kacza, gęsia  łososia dorsza krewetki przegrzebki  ziemniaki marchewki szparagi a nawet jajka w skorupce  Przed przystąpieniem do gotowania Należy uważnie przeczytać instrukcję i do dzieła jestem ciekawa jak Wam będzie smakowało podzielcie

AZgotuj!
RODOS i grecki grill czyli skordalia na grillowanej cukinii na grillowanych bułkach 166

grillowaniu, to zrobiłem wszystko na grillu. Skoro pizza może być obiadem, to grillowana kanapka też :) Skordalia to taka pasta głównie z czosnku i podaje się ją przeważnie do dorsza, bakłażana i cukinii. Z tych trzech tylko jedna rzecz kosztuję mniej niż 5 zł za kg :) Składniki: - cukinia - czosnek - bułki - olej Wykonanie: W czosnku odcinamy nożem ogonki, naruszając przy tym ząbki

Kryzysowa Książka Kucharska
Pyszne sałatki - zestawienie 4465

sałatka z serem i pieczarkami 2.  Sałatka śledziowa z chrzanem i rzodkiewką 3.  Sałatka makaronowa ze śledziem 4. Sałatka jajeczna z kurczakiem 5.  Sałatka z wędzonym dorszem 6.  Sałatka z kurczakiem i mozzarellą 7.  Sałatka z grillowanym kurczakiem i pistacjami 8.  Warstwowa sałatka z nowalijkami 9.  Sałatka ryżowa z kurczakiem 10.  Sałatka

VioletoweKucharzenie
Śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulą 273

którym karp przez gardło przejść nie jest w stanie, i na ich użytek pojawiają się jakieś "jadalne" ryby;-) - a to sandacz, a to miętus królewski, czy po prostu dorsz... Ryba będąca wigilijnym daniem głównym, którakolwiek w tej roli występuje, nie jest jednak często jedyną rybą obecną na stole.          Tak, oczywiście mam na myśli śledzie

Aromatyczne Podróże
Smażony filet karpia 227

trzymam w wannie. Kupuję w sklepie gotowe filety karpia bez skóry, a ponieważ jest ogromna różnorodność innych, dużo smaczniejszych ryb, to równocześnie przyrządzę dorsza i łososia. Składniki: – 2 płaty karpia bez skóry – sól do smaku – pieprz cytrynowy – olej do smażenia   Wykonanie: – Płaty karpia pokroić każdy

To co kocham
Polska rybka po grecku, czyli po polsku 210

natomiast jakieś znaczenie jeśli danie jest pyszne i podbiło polskie serca? Oto mój, wielokrotnie sprawdzony przepis. Potrzebne składniki to: 800 g filetów z ryby, na przykład z mintaja lub dorsza 5 marchewek pietruszka nieduży seler biała część pora 400 ml przecieru pomidorowego dwa ząbki czosnku 5 ziaren ziela angielskiego 6 liści laurowych sól pieprz szczypta imbiru woda/bulion rybny mąka olej

Pichceniomania
Ryba w śmietanowym sosie pomidorowo - bazyliowym podana na puree z selera 201

nowości.  Dzisiaj zrobiłam coś specjalnego. Jest to danie, które nadaje się na codzienny obiad, jak również na elegancką kolację Składniki: filety ryby mrożonej lub świeżej użyłam filety z dorsza sok z połowy cytryny sól pieprz cytrynowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła skalowanego 2 łyżki oleju Składniki sosu: 6 łyżek przecieru pomidorowego (domowego) 300 ml gęstej śmietany

Kuchnia u Krysi
Ryba po grecku 2098

jedna z moich ulubionych potraw i choćbym ją robiła nie wiadomo jak często, to tylko w Święta smakuje tak rewelacyjnie...  Składniki:    1 kg filetu z dorsza lub innej ryby,  4 duże marchewki,  5 kulek ziela angielskiego,  3 liście laurowe,  1/3 selera,  6 łyżek przecieru pomidorowego,  sól, pieprz,  woda

Z miłości do słodkości
Śledzie w oleju 236

Mój ojciec był wielkim smakoszem ryb, toteż w moim rodzinnym domu ryby zajadaliśmy bardzo często. Wracając z pracy wstępował do Centrali rybnej, a było wówczas w czym wybierać : dorsze, flądry, mintaje, halibuty i zielonoościste belony. To tylko niektóre gatunki, które utkwiły mi w pamięci. W wigilię za to na stole królował śledź i ryby słodkowodne. Dziś pokażę przepis na najprostszego

Wiem co jem
Świąteczne gotowanie z Galeo i przepis na karpia 251

szarym sosie rybny "suflet" W menu gościły także:  zupa z borowików z nalewką wiśniową tatar z łososia i mango chrupiące pierożki z łososiem ryby marynowane z żubrówką pieczony dorsz na imbirowym mango śledzie z czarną soczewicą łosoś w grzybowym ragout gruszki nadziewane orzechami kutia Jak widzicie, przygotowaliśmy tradycyjnie 12 potraw. Jedne bardziej, inne mniej tradycyjne, ale wszystkie bardzo smaczne

kolorowotorcikowo
Pomysł na… zapiekankę makaronową z rybą 242

dziś robiłam tę zapiekankę z kurczakiem lub indykiem. Dziś tę zapiekankę zrobiłam z rybą i przyznam, że smakowała, ale następna będzie z dorszem :) Składniki na 4-6 porcji: 500 g makaronu rurki 500 g ryby (tutaj pstrąg) 230 g tartego sera – miks parmezanu, mozzarelli twardej i miękkiej 700 g passaty przyprawy do smaku: sól, kolendra mielona, gałka muszkatołowa Makaron

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania