Kolejne, tym razem udane podejście do sernika kajmakowego. Ten wyszedł idealny. Ciężki, nie przesłodzony, na moim ulubionym mocno kakaowym spodzie. A co najważniejsze nie musiałam czekać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaziaren słonecznika masa kajmakowa według tego przepisu Ponch: 3/4 szklanki (180 ml) kawy rozpuszczalnej: 1 łyżeczka (5 ml) kawy rozpuszczalnej na 180 ml gorącej wody – ale nie wrzątku! Domowa bita śmietana (na wierzch): 2 puszki (po 400 ml) tłustego mleka kokosowego z puszki (przynajmniej 85% zawartości tłuszczu) schłodzonego przez co najmniej dwie doby w lodówce 3 łyżki(...)Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewamy przez sitko do większej miski. Dosypujemy cukier i mieszamy W drugim naczyniu mieszamy mleko, ocet i olej, a całość ma konsystencją przypominać twaróg. Mokre składniki wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią czekoladową masę. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni C (ja włączam termoobiegiem) przez
Lamarida.plDostępne są w różnych wersjach smakowych – naturalne, wędzone, z ziołami, a także z dodatkiem czosnku. Jeśli lubisz kulinarne eksperymenty, polecam Ci wykonanie domowego tofu (przepis znajdziesz tutaj ). W sklepach dostępne są dwa rodzaje tego sera: nomen tofu (zwane także bawełnianym lub naturalnym) – powstaje w procesie koagulacji – z mleka sojowego otrzymuje(...)białka oraz serwatkę (która jest odcedzana). Następnie jest prasowane, a nadmiar wody jest odciskany, przez co jest twarde, a strukturą nieco podobne do twarogu. Jest najpopularniejszym rodzajem tofu. Odróbka termiczna (smażenie, pieczenie) nie zmienia jego kształtu i konsystencji. Idealnie zastępuje mięso – koniecznie sprawdź przepis na wegańskie mięso mielone (kliknij tutaj
Vegan Tastejednak dodatkowo polałam domowym sosem karmelowym, który jest prosty w przygotowaniu. Ciasto jest mięciutkie, słodko - słone i wilgotne. Składniki blacha 25x35 cm. : Ciasto : cukier brązowy 1 szkl. masło miękkie 125 gram jaja 4 szt. proszek do pieczenia 1 łyżeczka mąka 1 i 1/2 szkl. mąka ziemniaczana 2 czubate łyżki kakao słodkie 2 łyżki Masa serowa: twaróg półtłusty 500 gram
Kuchnia PaulettesJedne z moich ulubionych ciasteczek, które nazywamy Klementynkami. Bazowałam na przepisie Margarytki, choć tak naprawdę moja mama już nie raz je robiła, ale "na oko". Ja
Kuchnia domowa Anitwarogiem oraz Drożdżówki z Nutellą . Całkiem niedawno mierzyłam się z także z Maślanymi bułeczkami przytulonymi z powidłami śliwkowymi . Tym razem jednak naszła mnie ochota na drożdżowe co nieco w bardziej wytrawnej wersji . Stąd pomysł na nadzianie bułeczek pieczenia mięsną i papryczką pepperoni z zalewy. Wyszły rewelacyjne! Przy okazji zachęcam do podejrzenia przepisu na domowej roboty Pieczeń wieprzową
Grunt to przepis!warunek: domowej roboty :) Szczególnym apetytem darzę wszystkie pasty z dodatkiem moich ulubionych jajek. Wypierają one u mnie w 100% najwyższej jakości wędliny. Jeśli więc znudziła wam się pospolita szynka na kanapkach gorąco polecam właśnie pasty. Na blogu jest już ich kilka, znajdziecie je w zakładce Pasty i smarowidła . Dziś dochodzi kolejna. Delikatna pasta z twarogu, jajka, wzbogacona
Walijskie Pichcenieresztą jabłka, twarogiem i syropem klonowym ; herbata choco-chili ~ Trzeci dzień z kolei jem owsiankę? Chyba jakiś niedobór owsu mam... ;) Dzisiaj moja ulubiona wersja - owsianka gotowana z jabłkiem. Do tego jakiekolwiek dodatki. Teraz padło na kremowy twarożek i syrop klonowy, który najbardziej smakuje mi jesienią...też tak macie? A na chili&sugar przepis na domowe krówki po przepis KLIK
breakfast of dreamsnatomiast uwielbia serniki :) Przepis znalazłam na stronie Domowe Wypieki. Zapraszam do pieczenia!Składniki na masę piernikową:180 g płynnego miodu100 g cukru80 g masła2 łyżki kakao2 jajka250 g mąki pszennej25 g kandyzowanej skórki pomarańczowej2 łyżeczki proszku do pieczenia50 g migdałów w płatkach2 łyżeczki przyprawy korzennejSkładniki na masę serową:300 g twarogu sernikowego1 opakowanie budyniu waniliowego70 g masła1 jajko50
My Culinary ArtDzisiaj trochę inne kotlety ziemniaczane. Kotlety z twarogowym farszem. Idealne na bezmięsny obiad. Tak samo dobre jak mięsne i tak samo syte. Z początku może być
Marder&Marder ManufactureNajprostsze przepisy są najlepsze. Jeśli lubisz makaron – to zakochasz się w tych pomysłach na lunch. Każde danie jest zdrowe, łatwe, szybkie w przygotowaniu (od 20 do
Niedzielny kucharzSkładniki: jajka 7 sztuk "M", cukier 1 szklanka, aromat rumowy 1/2 łyżeczki, twaró smietankowy półtłusty 1,20 kg, mąka ziemniaczana 5 łyżek, bita śmietana w proszku
W Mojej Kuchni Lubięserka homogenizowanego, ten domowy zawiera same naturalne składniki i jest bez konserwantów, barwników oraz syropu glukozowo-fruktozowego. Nie zawiera również cukru, a słodzony jest miodem. Dlatego idealnie nadaje się dla dzieci na deser, drugie śniadanie czy podwieczorek. Z pewnością dzieci go pokochają bo jest delikatny i kremowy, a w smaku - rewelacyjny! Składniki: (2 porcje) 250 g twarogu chudego 2 łyżki
Kuchnia MagdaLenyowoców, twarogu, jogurtu, śmietany. Każdą z foremek można oddzielnie zamrażać, lub umieścić 6 - w praktycznym stojaku. Materiał: wytrzymałe tworzywo sztuczne. Wymiary: 11 x 11 x 12 cm Wymiary foremek: ok 5,5 x 5,5 x 9,5 cm (objętość: 6 x 60 ml). Moje zdanie... U mnie samodzielna produkcja lodów to żadna nowość. Wolę domowe
Di gotuje