Przepis na : kolacja
Składniki na 7 bułeczek : 250 g chudego twarogu 1 jajko M (65 g) 1/2 szklanki płatków jęczmiennych (50 g) 1/2 szklanki płatków owsianych (50 g) 1/4 szklanki / 3 płaskie łyżki siemienia lnianego (30 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej sól/słodzik wg uznania Zmiksować wszystko razem, ulepić małe kuleczki, lekko rozpłaszczyć i piec 20 min w 180 stopniach. Najlepiej smakują z domowym dżemem i twarożkiem jak ostygną :) SMACZNEGO ! Wartość energetyczna* jednej bułeczki bez dodatków: 107 kcal 9,5 g białka... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...