Wędzony ser camembert z ziołami
Wędzony ser camembert z ziołami
Składniki: ser typu camembert z ziołami 70 g soli kuchennej 1 litr zimnej wody Przygotowanie: Ser należy moczyć przez minimum 12 godzin w solance ( 70g na 1 litr zimnej wody). Następnie wyciągnąć i pozostawić do ocieknięcia z godzinę. Jako, że jest to ser w "otoczce" nie potrzebuje tyle czasu, co twaróg, by pozbyć się nadmiaru wody. Wędzenie: Pierwsza godzina w bez dymu, kolejne 2-3 godziny w temperaturze 50 stopni z włączonym generatorem dymu i otwartym kominkiem wędzarni. Ostudzić i gotowe! ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty
Autor
Ostoja Lasu
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ser, camembert, twaróg
Inne przepisy z Karczma Honorietty
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję