czym piszę. To solidny kawałek pysznego domowego sernika upieczonego od serca dla marki President ….Jest pycha! Blaszka o wym 25/30 cm SKŁADNIKI: Kakaowy spód: 20 dag mąki pszennej 10 dag masła 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z mascarpone President 1 szklanka drobnego
Wanilia i Kardamonbatonik Kinder Bueno to moja słabość. Wersja domowa – to byłoby coś! Eksperymentujmy! Masa z tego deseru przypomina mi tę z batonika, choć nie jest oczywiście identyczna i tak jedwabiście gładka. Wyszła jednak przepysznie i, co ważne – nie jest to grzeszny deser, bo przygotowany jest na bazie zdrowej kaszy jaglanej i twarogu. Otrzymamy 4 niewielkie porcje – nie używajmy
Poezja smakuKawa najlepiej smakuje z kawałkiem domowego ciasta! Ten sernik jest kremowy i puszysty. Jedynym minusem tego ciasta jest długi czas pieczenia! Ale na taki smak warto poczekać! W połączeniu z jagodami jest obłędny! Spód: 250 g ciastek kakaowych Hit 70 g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 4 jajka 100 g białej czekolady 0,5 szklanki
VioletoweKucharzenieroślinny Krem kokosowy -kostka tofu naturalnego (lub twarogu w wersji nie wege) -400ml jogurtu sojowego (lub naturalnego w wersji nie wege) -400-500g stałej części z mleka kokosowego z 2 puszek (lub serka homo) -ksylitol dowolna ilość -10 łyżek lub więcej mąki kokosowej -sok z soczystej limonki Dodatkowo -domowy dżem owocowy (do przełożenia gofrów) -kilka kostek gorzkiej czekolady
Candy Pandasmiękkiego masła 200 g serka śmietankowego (użyłam zmielonego twarogu) 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 300 g mąki pszennej Nadzienie orzechowe: 150-200 g orzechów włoskich 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kakao 2 łyżki stopionego masła Dodatkowo: 1/2 szkl powideł śliwkowych (polecam domowej roboty ) cukier puder do oprószenia Przygotowanie
Nastoletnie Wypiekanieinne przyprawy czy dodatki uzyskamy nie powtarzalny nasz domowy autorski ser żółty. Zapraszam ! Składniki 3 szkl mleka 3,2 % 2 tłuste klinki 1 całe jajko 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody 1 1/2 łyżki masła 1. W garnku z grubszym dnem gotujemy mleko, do gotującego się mleka przekładamy nasz rozdrobniony wcześniej twaróg. 2. Cały czas powoli mieszamy, aż z sera
Gotowanie...to proste !Sezon malinowy trwa , więc kolejny wpis z malinami..tym razem bułeczki drożdżowe ..zrobiłam je wg przepisu Pyzy , tylko wykonanie ciut inne.. CIASTO 400 g
Moje domowe kucharzeniejest to trudne. A taka domowa drożdżówka z serem smakuje po prostu obłędnie. Zamyka się oczy i przenosi do czasów dzieciństwa. Zawsze błyskawicznie znikają. I o dziwo, jak robię drożdżówki nikt nie jest na diecie – a szkoda, zostałoby więcej dla mnie. Drożdżówki z serem – nadzienie: 450 – 500 g prawdziwego twarogu * 2 żółtka jaj (białka nie będą potrzebne
Poezja smakukonstrukcję z sitkiem w lodówce. Czas przy domowej produkcji labneh odgrywa najistotniejszą rolę, bo ile czasu spędzi jogurt na sitku warunkuje końcowy efekt - jaki rodzaj serka otrzymamy. po nocy spedzonej w lodówce otrzymasz twarożek o konsystencji serka homogenizowanego po 2-ch dniach idealny twarożek do smarowania pieczywa po 3-ch dniach twaróg i da się kroić. Idealny na kanapki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mało mnie tu ostatnio, ale niestety z braku wolnego czasu nie mam kiedy prowadzić bloga.Mam nadzieję, że jeszcze trochę i wszystko się unormuje i dam radę
Moje domowe kucharzenieSerniki to mleczne niebo w buzi... Uwielbiam, więc mogę być nieobiektywna, ale ten tworek na pewno Wam posmakuje. Z sernikami jest jednak ten problem, że lubią
Domowe ciastaSkładniki: CIASTO KRUSZONKOWE: jajka 2 sztuka, masło lub margaryna 15 dag/zimne, mąka tortowa 25 dag, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, cukier 3/4 szklanki, orzechy włoskie 10
W Mojej Kuchni Lubię100g herbatników pełnoziarnistych 100g domowego masła orzechowego (lub gotowe masło 100%) Herbatniki połamać na mniejsze kawałki, rozdrobnić w blenderze. Dodać masło orzechowe i mieszać do uzyskania konsystencji "mokrego piasku". Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie przesypać herbatniki z masłem orzechowym, ubić i wyrównać za pomocą łyżki Masa serowa: 3 jajka 75g miodu 500g twarogu mielonego 1 budyń waniliowy
peanutbuttermonsterW pół godziny zrobicie super pachnące, miękkie bułki do hamburgerów. Co najlepsze ciasta nie trzeba długo zagniatać, ani odstawiać do wyrośnięcia. I tak jest elastyczne i
Niedzielny kucharzOponki zwane u nas są po prostu "pączkami z dziurką". Nie robimy ich zbyt często, choć lubimy a do tej pory używałam tego (klik) przepisu, bez
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciekawy smak po dodaniu do niej domowego kremu z orzeszków ziemnych. Lekko słony smak przełamuje słodycz masy krówkowej. No bajka! Mój pierwszy krówkowy przepis na sernik znajdziecie tu . Składniki: (na tortownicę 24cm) na sernik 100g orzechów włoskich 100g orzechów laskowych 50g orzeszków nerkowca kilka migdałów mała filiżanka mocno zaparzonej kawy 1kg twarogu półtłustego 150g margaryny Palma w złotym opakowaniu
Raj dla Podniebieniadodać również rodzynki, cynamon. Przygotowanie: 1. Twaróg rozdrabniamy (można przecisnąć go przez praskę, aby był delikatny), dodajemy mąkę, cukier oraz jajko. Wszystko dokładnie mieszamy. 2. Rozgrzewamy olej na patelni. 3. Formujemy małe placuszki, obtaczamy je w mące, kładziemy na rozgrzany olej. 4. Smażymy do czasu, aż się zarumienią. Świetnie smakują z domowymi powidłami, posypane cukrem pudrem bądź oblane gorącą
My World by Dagmara Reknadzienie może posłużyć Wam ulubiony składnik, np. twaróg, budyń czy marmolada. Ja swoje nadziałam powidłami śliwkowymi i to jedna z moich ulubionych wersji tych rogali. Z poniższego przepisu przygotujecie około 25 sztuk . Drożdżowe rogaliki z nadzieniem Składniki: 380g mąki pszennej 180ml mleka 120g cukru 100g masła 3 żółtka 30g drożdży 3 łyżeczki domowego cukru waniliowego 150g powideł śliwkowych lub innego
Smakołyki BerenikiSernik ma dziś swoje święto, więc obowiązkowo musiałam zrobić..zastanawiałam się tylko jaki...a, że dawno nie robiłam na zimno, więc tak oto jest i
Moje domowe kucharzenie