serowe pagórki, upiekłam 4 drożdżówki na dużej blaszce, po pokrojeniu jest ich naprawdę sporo. I są takie pyszne! Jeśli nie macie w domu jogurtu, by zrobić domowy ser jogurtowy to zróbcie drożdżówkę z twarogiem ze sklepu – ale polecam zrobić serek samemu, bo warto! Polecam :-). Masa serowa: 400 g sera z jogurtu, ewentualnie twaróg ze sklepu 1 żółtko + białko do posmarowania
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętemperaturze , a kiedy jest za zimno – do boju ruszają szkodliwe bakterie gnilne ). ŚRODKOWA PÓŁKA: Tutaj powinniśmy przechowywać produkty o krótkiej trwałości- takie jak pokrojoną wędlinę, twarogi, sery, serki, a także przygotowane wcześniej domowe potrawy – zupy, mięsa czy też gulasze ( p amiętajmy jednak, by garnek zawsze był szczelnie przykryty pokrywką ). DOLNA PÓŁKA / SZUFLADY Tutaj temperatura wynosi
Ostra na Słodkoększyłam zdecydowanie czas pieczenia, no i użyłam domowych ciastek, piekłam je specjalnie do tych serniczków. Polecam bardzo gorąco ;-) Wersja I: - 150g ciasteczek np.oreo, u mnie kilka domowych ciastek czekoladowe co-nieco - 500g twarogu sernikowego - 250g mascarpone - 2/3 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 1 budyń w proszku, bez cukru (lub 30-40g mąki ziemniaczanej) - 1 jajko - 1 łyżka ksylitolu
Smaczne ZdrowePączki w 5 minut (serowe, z twarogu) – szybkie mini pyszności, które zajmują niewielką chwilę, a w dodatku są banalnie proste w wykonaniu :) Tłusty Czwartek i
Kulinarne PrzebojeTutaj znajduje się przelicznik form do pieczenia. Na stronie Domowe Wypieki znajdziecie oryginalny przepis dla tortownicy o średnicy 26 cm. No to zaczynamy :) Spód: 100g margaryny 50g cukru 10g kakao 160g mąki pszennej 1 małe jajko 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 640g twarogu z wiaderka (ja użyłam tego z Biedronki) 400g krówek 85g cukru
My Culinary Artzrobić z sera. Wszystkie przepisy można znaleźć na stronie www.tygodnikzamojski.pl w zakładce "Gotuj z TZ" Moje przepisy wysłane na konkurs to: Pasta z makreli i twarogu Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem ruskim z domową przyprawą do sera białego Pasta twarogowa z krakersami Francuskie pierogi z kaszą i serem Sernik na kruchym spodzie (Sernik królewski) Sernik na zimno z truskawkami
Ciastka - domowe słodkościmąki pszennej - u mnie akurat sielska do ciast i tortów typ 650 3 żółtka - małe jajka 1/4 łyżeczki soli MASA TWAROGOWA: 500g twarogu - u mnie już zmielony, prosto z wiaderka 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1 łyżka pasty waniliowej 1 jajko - całe DEKORACJA cukier perłowy Drożdże rozkruszyć i rozmieszać w dobrze ciepłym mleku z 1 łyżką mąki i 3 łyżkami
Grunt to przepis!przyrządzić doskonałe naleśniki z twarogiem? Poznajcie mój wielokrotnie wypróbowany przepis i przygotujcie wyśmienite domowe naleśniki z białym serem. To naprawdę bułka z masłem! Naleśniki to danie, które uwielbiam za ogromną uniwersalność. Podawane są w formie wytrawnej (z pieczarkami, mięsem, szpinakiem, warzywami) lub słodkiej (z dżemem, kremem czekoladowym, masłem orzechowym, bitą śmietaną czy twarogiem). Na [...] Artykuł Naleśniki z twarogiem pochodzi
Pogotujmy.plWędzone serki robią furrorę w naszym domu i schodzą szybciej niz ciepłe bułki. Tym razem podwędziłem serki bez moczenia w solance, tylko przyprawiłem na sucho. Wyszły
chleba naszegoWłos na głowie mi się jeży na myśl o marnowaniu pożywienia, więc zaczęłam szukać inspiracji na spożytkowanie czerstwego już mocno pieczywka. Z pomocą przyszła Bożenka z bloga Moje domowe kucharzenie , która podsunęła mi nietuzinkowy pomysł na czerstwy chleb w postaci... Gołego jeźdźca ! Czemu taka nazwa??? A nie mam pojęcia! Ale jest chwytliwa i wesoła, przyjęłam ją i będę powielać(...)Wyśmienicie wpasował się tu w słodkie, waniliowe smaki końcowego produktu. Składniki na porcję dla 1 osoby: 2 duże i grube kromki czerstwego chleba z twarogiem i rodzynkami 1 jajko 3 łyżki mleka 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego + 1 łyżeczka dodatkowo do posypania po usmażeniu 1 łyżka bułki tartej - czubata 1 łyżka mąki żytniej - czubata 1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka
Grunt to przepis!„Goraj” ,ser biały z czosnkiem niedźwiedzim Białe sery to najlepszy produkt dla początkujących , domorosłych , serowarów , czyli takich jak ja " class="wp-smiley" style="height
Ogrodnik w podróżyłyżeczki drożdży instant (8g) 1 całe jajko + 1 żółtko 50g cukru 100g roztopionego masła 150ml ciepłego mleka 1 szczypta soli NADZIENIE: 1/2kg śliwek węgierek 150g twarogu 2 łyżki śmietany 18% - gęstej 3 łyżki domowego cukru waniliowego 2 łyżeczki pasty waniliowej Mąkę przesiać do dużej miski - przesianie mąki przez sito napowietrza ją i wspomaga wyrastanie ciasta. Dodać drożdże, jajko(...)elastycznego ciasta - leniwiec kuchenny może tu użyć miksera z mieszadłami hakowymi (nie trzepakami). Odstawić w misce przykrytej ściereczka kuchenną na ok. 1 godz. do wyrośnięcia - podwojenia objętości . Twaróg, śmietanę, cukier i pastę waniliową wymieszać w oddzielnym naczyniu na gładką masę. Śliwki umyć, wypestkować i pokroić na ćwiartki - w oryginalnym przepisie były połówki śliwek, ale ja zakupiłam węgierki
Grunt to przepis!olej rzepakowy 5 łyżek, sól 1 łyżeczka, woda gorąca 3/4 litra DODATKI: smalec - domowy/ w opisie, woda 4 litry/do gotowania, olej rzepakowy 1 łyżka, sól 2 łyżeczki na oleju podsmażyć cebulę z pieczarkami i wystudzić, ziemniaki dzień wcześniej ugotowane zmielić w maszynce do mięsa z twarogiem i pieczarkami, dodać kucharka, pieprz, majeranek i wszystko dobrze wymieszać do misy robota wsypać(...)farszu i zlepiać pierogi pierogi wrzucać do wrzącej wody z solą i olejem, po wypłynięciu gotowac z 3 minuty, wyjmować cedzakiem i opłukac pod zimną wodą, podawać podsmażane na domowym smalcu ze skwarkami, jabłkiem, cebulą i czosnkiem lub z czym się lubi - pyszne, delikatne ciasto pierogowe z aromatycznym farszem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: twaróg półtłusty 1 kg, śmietana 30% 330 gram, jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, olejek rumowy 3 krople, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kakao 4
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: twaróg półtłusty 1 kg jogurt grecki 380 gram, cukier 1 szklanka, olejek pomarańczowy 1 łyżeczka, jajka 5 sztuk, sól 1 szczypta, budyń waniliowy 1 opakowanie
W Mojej Kuchni Lubię