czasu aż warzywa i grzyby będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Zupę przecedzić, grzyby i marchewkę odłożyć do podania, resztę warzyw wyrzucić. Zupę grzybową podawać z ulubionym makaronem, najlepiej domowym, grzybami oraz marchewką pokrojoną w plasterki, przybraną natką pietruszki. Smacznego
Codzienne GotowanieSkładniki 280g mąki pszennej 1 łyżeczka syropu kukurydzianego ,lub klonowego 45g-(5 łyżek) tapioki-lub mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soli niejodowanej 2 duże jajka (150g)w
w mojej kuchnismaków. Miasto, którego nigdy nie zapomnę. Poznawane od kuchni, w prawdziwych włoskich restauracjach i pizzeriach, ukrytych w wąskich uliczkach lub na zabytkowych rynkach, pełne tradycji. W menu królowały domowej roboty makarony, pizze, owoce morza, ryby i oczywiście włoskie desery, od których nie można się powstrzymać. Włochy oczarowały mnie bogactwem smaków, naturalnością i prostotą. Nieprzesadzone przepisy, dania, w których postawiono przede
Kuchnia Pani WiosnyDzisiaj co nie co o makaronach robionych samemu. Są to najlepsze makarony pod słońcem . Bez konserwantów ,bez polepszaczy struktury. Dostałam mejla od Kasi z zapytaniem
Eli Gotowaniewywarem, dodajemy drugą obraną i pokrojoną w plastry marchew , posiekana natkę pietruszki, szczypior oraz koper, doprawiamy solą, czarnym pieprzem i gotujemy jeszcze przez 3-4 minuty. Podajemy z makaronem najlepiej domowym
Miód i pieprzWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczony łosoś podany na makaronie z domowym pesto z rukoli. Bardzo proste, smaczne danie. Do pesto użyłam rukoli, ze swojego ogródka, którą zasadziłam już jakiś czas temu. W przepisie zasmakował mi szczególnie pomysł na zamarynowanie łososia w białym winie, dzięki czemu ryba nabrała bardzo fajnego, wyrazistego smaku. Przepis
Marta GotujeTagliatelle, zwany także taglierini (wł. tagliare – ciąć) jest jedną z najpopularniejszych odmian makaronu. Pochodzi z regionu Emilia – Romagnia i ma kształt podłużnych płatów o
Bon Ton ItaliaPyszny domowej roboty makaron...taki zrobiony samodzielnie jest o wiele lepszy niż ten ze sklepu....polecam ..taki makaron można wykorzystać na wiele sposobów..u mnie np.w zupie pomidorowej.. 250 g mąki 1 jajko woda sól Mąkę wysypać na stół i zrobić w nim wgłębienie.Wbić jajko, wsypać sól i wyrabiać ciasto, aż powstanie jednolita masa. Dodać
Moje domowe kucharzeniekaczki oraz żołądek. Owijało się wyczyszczonymi jelitami i gotowało z wywarem. Zupę podaje się między innymi z szarymi kluchami, ale również doskonale smakuje z domowej roboty makaronem lub ugotowanymi ziemniakami . Smacznego
kgwjanczewo"Soplicy, Horeszkowie odmówili dziewkę! Że mnie, Jackowi, czarną podano polewkę!" - A. Mickiewicz "Pan Tadeusz".uwielbiam tę zupę, ale jeśli ktoś
Bon Appetit Małgorzatygodziny, aż wołowina będzie miękka. Kurczaka możemy wyjąć wcześniej, ale szczerze mówiąc rzadko mi się to zdarza. Ugotowaną zupę odcedzić, doprawić solą. Podawać rosół z makaronem - najlepiej domowym - kawałkiem marchewki i posypany natką pietruszki. Smacznego
Stare GaryProso, szybko i smacznie..ilość makaronu wedle apetytu..a ilość śmietany, cukru i cynamonu także wedle własnego smaku..Ja wykorzystałam resztki różnych makaronów. makaron śmietana cukier
Moje domowe kucharzenieWarzywne muffiny, pęczotto z grzybami, makaron stir fry, domowe pitty i cazlone – w tym menu na tydzień znajdziecie przepis na uniwersalne ciasto idealne oraz kulinarne patenty na to jak zrobić „coś z niczego” i twórczo wykorzystać resztki kurczaka. Święta już za nami – wracamy zatem do naszej codzienności, czyli planowania posiłków na tydzień i niedzielnego gotowania(...)lunchu na środę. Wieczorem przygotowaliśmy już tylko sałatkę (z upieczonego w niedzielę kurczaka, kolorowej papryki i cieciorki), która wypełniła chrupiące ciasto. Nasz sprawdzony przepis na domową pittę z sałatką tri colores. Czwartek – Makaron i warzywa stir fry Przygotowanie dania na czwartek – makaronu i warzyw stir fry – wymagało minimum pracy. Danie w całości zrobiliśmy w środowy wieczór
Niedzielny kucharzIm lepiej doprawione czosnkiem i przyprawami, tym pyszniejsze!Składniki:makaron spaghetti lub inny dowolny (w porcji na dwie osoby)250 g szpinaku (u mnie mrożony)125
Kuchnia domowa Ani