czyli tłumacząc na język polski z makaronowych gniazdek z nitek. Makaronowe „bułki” do grillowanego schabu to świetna alternatywa dla tradycyjnej buły i burgerów. Meksykańskie mini burgery z salsą z pomidorów i czerwonej cebuli Domowy hamburger warzywny Przyznam Wam, że ta wersja jest bardzo smaczna i sycąca. Przepis na Grillowany schab w bułce z makaronu, porcja dla 2 osób: 4 gniazdka(...)pół, który skrapiamy kilkoma kroplami oleju, doprawiamy solą, pieprzem, oraz siekaną natką pietruszki. Kiedy grillowany schab jest już gotowy, bierzemy po dwie „bułki” makaronowe i postępujemy jak w tradycyjnym burgerze. Jedną makaronową „bułkę” smarujemy sosem, obkładamy sałatą, pomidorem, ogórkiem, oraz układamy grillowany schab w miejsce burgera, przykrywamy drugą „bułką”. Analogicznie postępujemy z drugą porcją. Smacznego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZielony dip z awokado, który pasuje po prostu do wszystkiego. Używam go do domowych chipsów, surowych warzyw czy jako dodatku do burgerów. Kremowy, gęsty i smaczny. Dip z awokado można zrobić na różne sposoby jak na przykład hummus z awokado czy guacamole . Do dipu pasuje dojrzałe awokado. Można je wtedy łatwo zgnieść widelcem lub zmiksować. Dip z awokado Składniki
codojedzeniaCheeseburger to tuż obok Hamburgera jedno z najpopularniejszych dań typu fast food będące niemal jego symbolem. Nie ma baru szybkiej obsługi w którego menu nie znaleźlibyśmy
Słodka StronaKto z Was nie lubi hamburgerów? Jeśli należysz do tej grupy znaczy to, że jesteś w mniejszości. Szczególnie, jeśli jesteś mężczyzną! Ja nie jadam hamburgerów
Garniec Magalielodówce już 5 dzień, a ja ciągle otwierając ją zastanawiam się, co też mogę z niego zrobić :) Domowe bułeczki można zrobić z tego przepisu i dynię zamienić na mak lub sezam. Składniki (na 4 sztuki burgerów) 2 duże buraki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki chili w proszku 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki soli
pink envelopepozycja nie wymaga długiego opisu – chicken burger w wersji slow foodowej czyli soczysty kurczak w chrupiącej panierce + domowy sos barbecue + domowa bułka + wszystko w rozmiarze XXL = pełnia szczęścia! Przecież są dni, kiedy nie należy mówić o kaloriach! Tutaj przepis na sos BBQ a tutaj na bułki. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. PIERŚ(...)jest gruby i jeśli usmażycie go na dużym ogniu to panierka się spali a w środek będzie surowy. Po usmażeniu odkładamy kurczaka na 2 minuty na talerz. 6. MONTAŻ BURGERA (2 min) bułkę kroimy na pół i tostujemy od środka obydwie połówki na suchej patelni przez 1 minutę. Na dolną część kładziemy sporą łyżkę sosu barbecue, następnie garść ulubionej sałaty
Nerds KitchenZinger to jedna z popularniejszych kanapek, które spotkamy w KFC. Zinger to rodzaj burgera z chrupiącą, soczystą, pikantną polędwiczką, świeżą sałatą oraz dodatkiem majonezu.Klasycznego Zingera możemy dość łatwo przygotować samodzielnie w domu. Ten domowy nie odbiega smakiem od kupionego w restauracji, a poza tym mamy pewność, że wiemy co jemy. Bułeczki do Zinger'ów możemy upiec z poniższego przepisu
Słodka StronaPokombinowałam i wyszło! Przygotowałam do niego domowe kotlety oraz użyłam pełnoziarnistych bułek, więc wyszła zdrowsza wersja tego męskiego przysmaku. Muszę przyznać, że były one rewelacyjne, zawierały wszystko, co lubię – delikatny, ale wyrazisty sos, dobrze doprawiony i pieczony bez tłuszczu kotlet oraz sałatę z dodatkiem wiosennych warzyw. Burger wcale nie musi ociekać tłuszczem, aby uchodził za tego "mniam" :) Składniki
Fabryka pomysłówsmak delikatnych dań - pieczonych na grillu ryb, kurczaka albo po prostu na grzance z chleba i sera. Można go podać do tortilli, burgerów albo jako pikantny dip do maczania pasków z warzyw lub chipsów. Domowy ajwar nie jest wcale bardzo pracochłonny, większość pracy wykonuje za nas piekarnik. Mój sos robił się w sumie ok 3 godzin, z czego mojego
Kulinarne Inspiracjerestauracji KFC. Charakteryzuje go duża bułka, duży kawałek kurczaka w chrupiącej panierce, plasterek sera Cheddar oraz dwa plasterki soczystego pomidora i sałata. Burgera na wzór Grandera możemy dość łatwo przygotować samodzielnie w domu. Ten domowy Grander nie odbiega smakiem od kupionego w restauracji, jest równie smakowity i przede wszystkim mamy pewność, że wiemy co jemy. Domow y Grander
Słodka Stronawołowina i świeże warzywa. W tym nie ma nic niezdrowego. Do tego domowe sosy bez żadnych paskudnych dodatków, domowe bułki. Absolutnie perfekcyjny obiad. W zasadzie to i nawet kolacja, bo jak człowiek w porze obiadowej takiego burgera wciągnie to do śniadania wystarczy :) Jak zrobić takiego idealnego burgera? Oczywiście optymalnie byłoby nabyć specjalnie do tego przeznaczoną sezonowaną wołowinę, np. rasy charolais
Marder&Marder ManufactureDzisiaj mój pomysł na ciepłą bułkę z kurczakiem , warzywami i sosem. Jeśli ktoś lubi fast foody to ta bułka będzie idealnym rozwiązaniem. I co najważniejsze wiemy
Magiczne Życie Martymamy pewność, że wiemy co jemy. Domowy McRoyal jak z McDonald's - S kładniki: Bułeczki: 30 g drożdży 2 łyżki cukru 235 ml ciepłego (nie gorącego) mleka 120 ml wody 55 g masła 620 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko odrobina mleka (do posmarowania bułeczek) sezam do posypania Burgery: 500 g wołowiny cebula 2 ząbki czosnku(...)małe jajka sól, pieprz słodka papryka w proszku gorczyca olej (do smażenia) Dodatkowo: ok. 2-3 górki konserwowe 1-2 cebule ok. 150 g plasterków sera cheddar majonez ketchup Domowy McRoyal jak z McDonald's - Sposób przygotowania: Bułeczki: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Drożdże rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem 2 łyżek cukru i ok. 3 łyżek mąki. Odstawiamy
Słodka StronaBułeczki do hamburgerów są....teraz pora na wkładkę do tych bułeczek...najlepsze przyrządzone samodzielnie...burgery można zrobić z mięsa wołowego , wieprzowego lub mieszanego..u mnie tylko
Moje domowe kucharzenieoccie winnym i miodzie. Ja zakochałam się w tej kanapce! Składniki (na 6-8 burgerów): 0,5 kg zmielonego fileta z kurczaka 1 mała czerstwa bułka lub pół dużej (namoczona w wodzie) 2 łyżki tartej bułki, najlepiej domowej 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanej melisy 0,5 papryczki chili
Kulinarne Inspiracje