domowa - 5588 przepisów (strona:284/373)

Galaretki truskawki 132

cukrze. Polecam! Składniki : * galaretka truskawkowa  * szklanka wrzątku Przygotowanie : Galaretkę dokładnie rozpuścić we wrzątku. Foremkę silikonową przelać zimną wodą, wypełnić galaretką. Odstawić na godzinę do lodówki. Zapraszam też na domowe żelki

Magiczne Życie Marty
Konfitura marchewkowo-pomarańczowa 219

użyłam? Została pączkowym nadzieniem! Tak, dziewczyny wczoraj jadły pączki, z marcepanowymi marchewkami, pokryte pysznym lukrem królewskim z lekką nutką cytryny i nadzieniem z konfitury marchewkowej. Przepis na najlepsze domowe pączki znajdziecie pod linkiem. Padło wiele pytań o przepis, zatem przepis już dzisiaj ze specjalną dedykacją dla krakowskich Karotek! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Cebulka na ból gardła 170

Cześć! Korzystając, że jeszcze okres zimowy, raz cieplej, wiosennie, raz atak śniegu i zimna, to łatwo o przeziębienie. A na przeziębienie najlepsze są domowe sposoby! Pamiętam z dzieciństwa, jak Mama i Babcia przygotowywały mi sok z cebuli i buraka. Wydrążały środek, wsypywały nieco cukru i stawiały na piecu, takim prawdziwym :) Do tej pory pamiętam ten smak! Obok tych specjałów była

Pora coś zjeść
Granola 174

obiecałam Wam przepis na granolę, a więc jest ;-). Powoli zaczynam być zwolenniczką własnoręcznego robienia rzeczy, które można kupić gotowe w sklepach. I tak na blogu znajdziecie już między innymi domowy cukier waniliowy , cappuccino , a wkrótce ekstrakt z wanilii czy też cukier cynamonowy. Kolejną rzeczą okazała się być granola. Z zazdrością przyglądałam się innym blogerkom, które ostatnio przygotowywały ją i cóż

Pora coś zjeść
Konfitura truskawkowa 146

Cześć! Sezon truskawkowy powoli się kończy, więc jeśli chcecie zrobić prawdziwą, domową konfiturę, to teraz jest na to idealna ( i ostatnia) chwila. Postanowiłam, że konfiturę wykonam bez żadnych żel fixów i innych sztucznych substancji, postanowiłam, że będę stać nad garnkiem ile będzie trzeba, żeby była taka jak sobie wymarzyłam. Słodka, gęsta, w sam raz na kromkę świeżego chleba, posmarowaną masłem

Pora coś zjeść
Akademia Smaku Siemens - Food design. Wysmakowane piękno - relacja 100

Witajcie! W zeszłym tygodniu dzięki Magdzie z Crust and dust miałam okazję uczestniczyć w pierwszym spotkaniu z serii Akademia Smaku Siemens . Projekt ruszył 19 czerwca w Warszawie w Centrum Domowych Inspiracji czyli show-room'ie marki Siemens. Akademia Smaku to ekskluzywne spotkania z pasją, odpowiedź na niezaspokojone potrzeby osób, które kochają gotować, chcą rozwijać swoją pasję - czyli spotkania idealne

Pora coś zjeść
Maślane jagodzianki (bułeczki drożdżowe) 141

Witajcie! Kto z Was pamięta z dzieciństwa zajadanie się jagodziankami? Czy to domowymi, czy to kupionymi w cukierni, ważne że bułeczkami drożdżowymi z jagodami! Ja ten smak pamiętam do dziś i zdecydowanie te jagodzianki są takie, jak pamiętałam, mięciutkie, bardzo maślane, nieduże, nadziane pysznymi jagodami. Jagód coraz mniej na straganach warzywniaków, więc przepis do wypróbowania na już, prawda? ;-) Zapraszam! Według

Pora coś zjeść
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów 203

Dzień dobry! W zdecydowanej większości domów w niedzielę był na obiad rosół. Domyślam się również, że nieco go zostało i coś trzeba z nim zrobić... Domowy rosół jest wspaniałą bazą do zup, więc czemu właśnie nie zrobić z niej zupy? Zupy pomidorowej? Jest początek jesieni, to właśnie teraz pomidory są najsmaczniejsze, niestety te dostępne zimą w sklepach często

Pora coś zjeść
Fotografia kulinarna:obiektywnie apetyczne - chodź ze mną na warsztaty! 149

nasycić nasze oczy? Gościem specjalnym i ekspertem trzecich warsztatów Akademii Smaku Siemens będzie Leszek Szurkowski - fotograf, grafik i projektant współpracujący z marką Nikon. W trakcie trzeciego spotkania w Centrum Domowych Inspiracji o tajnikach kulinarnej fotografii opowie znany fotograf, grafik i wykładowca akademicki - Leszek Szurkowski. Ekspert Akademii Smaku będzie pracował na potrawach przygotowanych przez naszych gości i szefa kuchni Konrada

Pora coś zjeść
Pumpkin spice czyli przyprawa do dań z dynią 81

przyprawa, która podkreśli jej smak, doda korzennego aromatu. W polskich sklepach trudno o taką przyprawę, ale nie mówię, że się nie da jej znaleźć :-). Jednak pewnie wiecie, że wolę domowe odpowiedniki, więc gorąco zachęcam do wykonania jej samodzielnie. Zapraszam! Za przepis dziękuję Magdzie i Adamowi z Crust&dust. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
KONKURS - Do czego dodasz syropu Mount Caramel? 132

najbardziej wyróżniające się :-) PIERWSZE MIEJSCE PaniMISIOWA za pieczoną kaczkę karmelową z sosem pomarańczowym. DRUGIE MIEJSCE Magda za szarlotkową kawę. TRZECIE MIEJSCE Justyś za warzonkę. CZWARTE MIEJSCE Cake Caprice za domowy Baileys. PIĄTE MIEJSCE Ona za lasagne z cynamonem. Serdecznie gratulujemy i czekamy do poniedziałku na Wasze dane do wysyłki, piszcie na poracoszjesc@gmail.com _____________________________________________________ Zbliżają się święta i nie da się tego

Pora coś zjeść
Praliny orzechowe 143

Dzień dobry! Czy wśród wszystkich świątecznych słodkości znajdzie się miejsce na małe pralinki? Sądzę, że tak! Dodatkowym atutem domowych pralinek jest to, że możemy je przygotować z takich składników, na jakie mamy ochotę. Każdy doskonale wie, że wiele smaków, połączeń składników nie ma dostępnych w sklepach. Na szczęście można je stworzyć samodzielnie! Prezentuję Wam pralinki orzechowe z orzechów włoskich

Pora coś zjeść

Proponowane wyszukiwania