ochota na konsumpcję, był po wyjęciu z zamrażarki odświeżany w piekarniku z dodatkiem smalcu. Tak, niezdrowego smalcu;) Za to ten smalec, nadawał dodatkowego smaku pasztetowi. Co jest fajne w domowych wyrobach? Sami decydujecie o ich smaku. Możecie zrobić klasyczny, ale to naprawdę klasyczny ciężki pasztet, lub też lżejszy wariant z większą ilością mięsa drobiowego. Obojętnie jakie mięsko wybierzecie, Wasz pasztet(...)/uploads\/2017\/12\/pasztet.jpg","recipeIngredient":["0,7 kg mi\u0119sa wo\u0142owego\r","0,5 kg piersi z kurczaka\r","0,7 kg kark\u00f3wki\r","0,5 kg szynki wieprzowej\r","0,3 kg podgardla lub boczku\r","0,25 kg w\u0105tr\u00f3bek drobiowych\r","3 \u0142y\u017cki suszonej \u017curawiny\r","4 jajka\r","2 kajzerki
Mieszam w GarnkuCześć :D Sobota nam mija dość wietrznie. Jednak ma to swoje plusy :P Pranie schnie w takim tempie, że pralka nie nadąża z robotą :D Oczywiście
Pieprzyć z Fantazjąpodróż, oczywiście, przygotowałam nam bułeczki. Długo się zastanawiałam, jakie upiec, aż w końcu pomyślałam o bułkach z serem. Można je przekroić, posmarować masłem, włożyć plasterek szynki lub sera, pomidora, ogórka rzodkiewki; ale takie same, bez niczego, też smakują wspaniale - chrupiący ser na wierzchu, a pod nim mięciutkie, puszyste wnętrze... Pyszności.Przepis znalazłam na Moich wypiekach; zaciekawił mnie water roux. Nigdy(...)bułek. Wyrabianie ciasta, długie wyrastanie, a później pieczenie mnie przerasta... Chleb więc, o zgrozo, kupujemy. Muszę przyznać, że w piekarni po drugiej stronie ulicy jest całkiem niezły. Choć do domowego się nie umywa
Pożeraczka, czyli raz adobrzebasmati (najlepszy). Z poniższych ilości wyszło mi 16 średnich gołąbków. Ja przygotowuję swoje gołąbki w szybkowarze. Mają super aromat i smak. Składniki: - 800g mielonego mięsa (u mnie łopatka i szynka) - 200g suchego ryżu (u mnie basmati), szklanka (250ml) - 2 duże cebule - główka białej kapusty (u mnie cukrowa) - 2 łyżki masła klarowanego - 2-3 łyżki oleju kokosowego - ok.200 ml bulionu - sól(...)zwykłym garnku gotujemy ok.1,5-2h. Następnie zestawiamy garnek z palnika i odstawiamy na ok.10 minut. Schłodzony lekko garnek odparowujemy i dopiero wówczas otwieramy pokrywę. Podajemy z domowym sosem pomidorowym. Sos pomidorowy: - połowa podsmażonej wcześniej cebuli - ok.600-800 ml soku pomidorowego (lub gęstej passaty) - sól i świeżo mielony pieprz do smaku - ok.2 łyżek mąki orkiszowej (lub dowolnej innej, niekiedy daję
Smaczne ZdroweCukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Domowy kisiel truskawkowy Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Fasolka po bretońsku Flatbread(...)makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z oscypkiem Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni
Moja smaczna kuchniaChyba powinnam stworzyć oddzielną kategorię, pod tytułem "Przepisy mojej mamy" :)Karkówkę przygotowaną w ten sposób uwielbiam od dziecka, mama zwykle robiła ją z kluskami na parze
chwile dla mniePieczone faszerowane piersi kurczaka, czyli roladki z kurczaka z serem rokpol i suszonymi pomidorami, natką pietruszki, świeżym i suszonym tymiankiem wszystkim smakowały. Roladki z kurczaka były
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzrobienia tortu chlebowego najbardziej nadaje się chleb tostowy, bo jest mięciutki i dobrze nasiąka. Ale ja tego kupnego po prostu nie lubię, jest jakiś taki bez smaku. Na upieczenia domowego chleba nie bardzo miałam czas i dlatego wykorzystałam smaczny chleb żytnio-pszenny, tzw. staropolski, z pobliskiej piekarni. Poprosiłam sprzedawczynię żeby pokroiłam mi go na maszynie, na niezbyt grube kromki(...)starłam na tarce jarzynowej o małych oczkach, dodałam do ryby. Dodałam też twarożek, majonez, pieprz i sól. Dokładnie wymieszałam. Jeśli nie lubicie ryby to zamiast niej możecie wykorzystać dobrą szynkę albo jajka. Jak zrobić krem ogórkowy? Ogórka dokładnie umyłam. Starłam na tarce jarzynowej o dużych oczkach, razem ze skórką. Posoliłam odrobinę i odstawiłam na 10-15 minut. Kiedy puścił
Smaczna PyzaRolada to prawdziwy majstersztyk kulinarny, tylko z pozoru skomplikowana, ale naprawdę przygotowanie jej zajmuje niewiele czasu, efekt - to rewelacyjna alternatywa do mięs pieczonych, pięknie wygląda, a
kgwjanczewowątróbki drobiowej 2 średnie cebule 1 jabłko 1,5 laski kabanosów pokrojonych na cienkie plasterki (użyłam TAKICH ) 2 łyżki oleju 1 szkl esencjonalnego bulionu z kury lub domowego rosołu 0,5 szkl. kaszy mannej 1 płaska łyżeczka soli (lub więcej/mniej - do smaku) 1/2 łyżeczki suszonego majeranku pieprz do smaku (ja dałam 10 obrotów młynka) oraz: maszynka do mielenia mięsa(...)jednym ze stoisk na Hali w Gdyni. Jeśli mięso mielone w mięsnym gdzie zwykle robicie zakupy, nie wzbudza Waszego zaufania, wtedy trzeba kupić 250 g karkówki, 250 g szynki wieprzowej i samemu zmielić w domu
Posadzone i zjedzonetemu. A w barze sałatkowym dalej jest moja ulubiona sałatka z ziemniaków i czerwonej cebuli. Ale zmieniło się jedno. Nasze gusta. Lubimy cienkie i chrupiące ciasto. Przyzwyczailiśmy się do domowego sosu pomidorowego. Do ulubionych składników. A od kiedy mam kamień do pieczenia pizzy, to przepadliśmy. Sporo osób pytało mnie o ten kamień, a więc kupiłam w Duce (link TUTAJ(...)zmiażdżonym ząbkiem czosnku, dodajemy oregano i ew. przyprawiamy wg uznania. Sos rozprowadzamy równo na cieście. Dodatki: 125 g mozzarelli (1 kulka) kilka plastrów prosciutto lub innej surowej podsuszanej szynki oregano kilka plasterków parmezanu lub grana padano kilka pomidorków koktajlowych rukola Przygotowanie: Mozzarellę ścieramy na tarce o grubszych oczkach i rozprowadzamy na bazie pomidorowej. Wkładamy do nagrzanego piekarnika
bistro mamaswojego cudownego smaku. Zapraszam do przygotowania pulpetów w sosie pomidorowym z tego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pulpety w sosie pomidorowym – Składniki 500 gram mięsa mielonego wieprzowego z szynki bądź z indyka. Odradzam zakup paczkowanego mięsa mielonego, od dłuższego czasu do przygotowania pulpetów kupuję mięso w jednym kawałku z osiedlowego sklepu mięsnego i samodzielnie je miele, pulpety z takiego mięsa(...)gotuj jeszcze chwilę do czasu aż sos się zagęści. Później włóż z powrotem pulpety do sosu. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pulpety w sosie pomidorowym przez Paulina 2021-03-06 Domowa maseczka z miodu- Sposób na piękną cerę. przez Paulina 2021-03-04 Kawa z cynamonem na odchudzanie- Sprawdź ile schudniesz przez Paulina 2021-03-03 Pij codziennie szklankę wody
To Musisz Wiedziećpomiędzy jedną a drugą zupełnie nie ma różnicy, więc spokojnie możecie sobie ją zamrozić. Jak to ostatnio bywa, gotowanie podporządkowałam nieco diecie My. Tak było również przy okazji domowej wędliny. Jedyne w sumie co może jeść z takich rzeczy to właśnie chude mięsiwo. I niby w sklepach jest jakiś tam wybór tego typu wędlin, ale często gęsto skład mają kiepski(...)mięsa wypłyną, a przecież chodzi o to, żeby było soczyste. Podobne przepisy: Rolada z indyka faszerowana tapenadą Rolada z indyka Schab pieczony w mleku Schab pieczony z morelami Pieczona szynka Artykuł Pieczona pierś z indyka do kanapek pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy