wody 1 szklanka Kiszonej kapusty Orzech 1 łyżka domowej vegety sól pieprz, szczypta chili do smaku Wykonanie : Warzywa obieramy , myjemy i kroimy w kostkę. Mięso myjemy, wkładamy do garnka razem z marchewką i włoszczyzną, zalewamy połową wody. Zagotowujemy, dodajemy ziele angielskie,listek laurowy i resztę przypraw. Gotujemy na małym ogniu około 30 minut, następnie dodajemy ziemniaki, wlewamy
Sama słodycz i szczypta chiliGolonka parzona w szynkowarze...pyszna...no i jak to u mnie bywa w takim przypadku nie podam dokładnej ilości przypraw, bo trudno to określić..moja golonka
Moje domowe kucharzenieMięsko na kanapki...pyszne, bo zrobione samodzielnie w domu..Ja miałam mięsko już z solanki, więc nie dodawałam praktycznie już żadnych przypraw..tylko z wierzchu natarłam
Moje domowe kucharzenieJeśli jesteście na diecie to te kotleciki będą dla Was idealne - z chudego mięsa, bez tłuszczu i pieczone w piekarniku.Możemy użyć dowolnych przypraw. Składniki: 1/2
Kuchnia domowa Aniprzepisem można nazwać coś co składa się z 2 rzeczy. Składniki: 3 kulki lodów waniliowych dobrej jakości( najlepiej domowych) 2 łyżeczki pasty sezamowej z miodem( ja użyłam tej z Lidla a że zbliża się tydzień grecki....) karmel i wanilia-przyprawa w młynku firmy Kotanyi Sposób przygotowania: Lody waniliowe muszą być miękkie,ale nie roztopione.Łączymy je energicznymi ruchami z pastą
Wielki apetytpanierkę ciasto:2 jajkaszklanka mąki tortowejok. 150 ml mlekapół łyżeczki solichili w proszku (pieprz cayenne)pieprzolej do smażenia Domowe Stripsy jak z KFC - Sposób przygotowania:Piersi z kurczaka kroimy na długie paski o grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość według uznania lub ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw - im bardziej ostre chcemy przyrządzić stripsy tym więcej
Słodka Stronamasła- szczypta imbiru- posiekany koperek- sól, pieprz Na rozpuszczone masło wrzucamy pokrojone w kostkę cebulę i pora, dodajemy przyprawy i dusimy przez kilka minut. Gdy lekko zmiękną, dodajemy różyczki kalafiora i dusimy jeszcze jakieś 5 minut. Teraz pora na bulion - domowy lub z kostki, wybór dowolny :) Gotujemy kolejnych kilka minut, aż do miękkości kalafiora. Teraz w ruch idzie blender - naszą
Kulinarne zapędy Kokosatort piernikowy, którego bazą jest ciasto upieczone z dużą porcją puree z batatów z dodatkiem siemienia lnianego. Ciasto jest mięciutkie, wilgotne, aromatyczne i nie wymaga dodatkowego nawilżania. Nadzienie to domowa konfitura, u nas niezwykła czeremcha z czekoladą , której przygotowanie wymaga jesiennych wędrówek do lasu (ale jest tego warta), z dodatkiem owoców czarnej porzeczki macerowanych w alkoholu(...)jagodowych macerowanych w alkoholu (opcjonalnie), domowe pierniczki dekorowane posypkami Decorada (u nas w kształcie choinek i bałwanków), posypka karmel Decorada Delecta, płatki i wiórki kokosowe. Przygotowanie: Dwie okrągłe formy na ciasto (średnica 20-22 cm) posmaruj masłem, oprósz lekko mąką. Połącz suche składniki ciasta przesiewając przez sito mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika, kakao i sól
SzczyptaSmaQbędą różne dodatki, takie jak aromatyczna przyprawa korzenna czy smażona skórka pomarańczowa. Na pewno przyda się też zapas cukru waniliowego, ale takiego z dodatkiem wanilii a nie sztucznymi aromatami.Przygotowania takiego cukru trwa zaledwie chwilę a potem mam zapas do wielu wypieków np. do Korzennych rurek z kremem czy Pijanego snickersaJak zrobić domowy cukier waniliowy ? Zobaczcie sami jakie to proste ! ROZWIŃ
Smaczna Pyzaząbki por 1 szt seler naciowy 3-4 pędy grzyby suszone (prawdziwki, podgrzybki) garść konfiturę z żurawiny 2-3 łyżki (można pominąć nadaje lekkiej kwasowości) domowy zakwas do barszczu klik ok. 70 dag wołowiny z kością sól do smaku świeżo zmielony pieprz do smaku świeży tymianek 2-3 gałązki rozmaryn gałązkę(...)nasz domowy koncentrat do barszczu. Koncentrat jest bogaty w smak czosnku, kminku, jeśli w smaku barszczu brakuje nam jeszcze czosnku, możemy obrać ząbek pokroić w drobną kostkę i rozetrzeć do z solą i tak przygotowany dodać do barszczu. Całość chwilę na wolnym ogniu gotujemy, pod sam koniec rozcieramy w dłoniach majeranek i go dodajemy. Jeśli brakuję nam przypraw doprawmy
Basia w kuchniSUROWIEC I ROZDRABNIANIE -4 kg karkówki --sitko fi 10 mm -1 kg boczek (chudy)-- sitko fi 10 mm PRZYPRAWY -peklosól 18-20 g/kg -pieprz czarny 2
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Składniki: mięso mielone wieprzowe 1 kg, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, przyprawa do mięsa mielonego 1 opakowanie, jogurt naturalny 400 ml, rzodkiewka
W Mojej Kuchni LubięDomowa wędlina to w wielu polskich domach obowiązkowa pozycja podczas Świąt Bożego Narodzenia a także innych okazji. Gotowany schab jest bardzo aromatyczny i kruchy, pełen smaku przypraw, które wnikają do samego środka. To rewelacyjna propozycja dla zabieganych, gdyż jego przygotowanie nie wymaga wiele uwagi. Taka wędlina idealnie smakuje na zimno, pokrojona w plastry, podana z sosem tatarskim, chrzanowym lub sałatką(...)odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 8 godzin. Po tym czasie mięso wyjmujemy z zalewy osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w plastry i podajemy na zimno. Artykuł Domowa wędlina + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Dania