Zapraszamy do obejrzenia filmu, w którym Agnieszka i Oliwka pokazują jak zrobić sos czosnkowy . Taki domowy sos może przydać się do różnych potraw, jako dodatek do dań, pizzy, czy nawet można posmarować kanapki. Dodatkowo o wiele lepiej smakuje niż sosy kupne i oczywiście minimalizuje się ilość konserwantów... Link do filmu na YouTube
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePrzed włożeniem do piekarnika Pizza na grubym spodzie, na zaczynie drożdżowym 5 godzinnym. Ciasto z dodatkiem mąki z semoliny (10%). Polecam do upieczenia. Jeśli nie macie
Przepisy na domowy ser i chlebRyżowa zapiekanka z mięsem Zapiekanka ryżowa , to po prostu jedna z tych potraw , które szanują nasz czas i rozumieją że mają być smaczne , proste , tanie i
Ogrodnik w podróżypizza twist kliknij tortilla z dodatkami kliknij chlebki z farszem kliknij pieczone pierożki z mięsem i pieczarkami kliknij pizza na cienkim cieście kliknij krążki cebulowe kliknij hamburgery kliknij kebab w domowej picie kliknij
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPodobną potrawę jedli już starożytni Grecy, ale to w 1889 r. w Neapolu powstała w formie znanej współcześnie. O co może chodzić? Właściwa odpowiedź jest tylko
Ratunku obiadDziś ulubiony obiad moich synów. Pizza Hawajska. Każdy z domowników ma tutaj swój ulubiony składnik ;) Przygotowanie zajmuje kilka chwila, a smak....podobno lepsza niż z pizzerii
Z Majeczką w kuchnijest taka szkoła… nie przepadam za nią w tych dniach. Mój Jachu, mimo że przedszkolak, też zaczął wakacje. W związku z tym postanowiliśmy urządzić sobie małe domowe święto. Uczciliśmy je trochę nietypową pizzą, która znikneła w kilka chwil :) Składniki: Ciasto na pizze szklanka mąki pszennej 10g drożdzy rozpuszczonych w ok 100ml ciepłej wody łyżeczka soli 2 łyżki oliwy Farsz: Pomidorki
Kolizje Smakówciastem oczywiście, jest sos. Dlatego dzisiaj podajemy przepis na sos pomidorowy, który przygotowujemy za każdym razem, gdy bierzemy się za robienie pizzy. Mówimy tu oczywiście o zimowej porze, w sezonie bowiem zwykle sięgamy po świeże pomidory lub domową passatę. Sos pomidorowy według tego przepisu możemy również wykorzystać jako bazę do dania z makaronem. My zwykle nie redukujemy
Kuchnia od dwojgaSzał przetworów nadal trwa. Robiłyśmy już ketchup z cukinii , tym razem przepis na klasyczny domowy ketchup z pomidorów. Choć bardziej wychodzi chyba sos pomidorowy, który można z powodzeniem wykorzystać i do kanapek, i do grilla, i do pizzy czy do zapiekanek (po dodaniu odpowiednich ziół i przypraw). Ketchup jest wersji pikantnej z dodatkiem papryczek jalapeno. Jak ktoś woli wersję łagodną
Pyza i Surówkasobota, a od kilku dni miałam jednocześnie ochotę na podpłomyki i pizzę. Powstały proste i rewelacyjne podpłomyki, a właściwie pizza na podpłomykach z pesto z rukoli. Efekt zaskoczył moje podniebienie, to było przepyszne! Chrupiący podpłomyk, gorący, posmarowany grubą warstwą domowego pesto z rukoli, z serem provolone dolce, czarnuszką, ostrą papryką i świeżą rukolą. Takiego przepisu nie znajdziesz w żadnej książce
Moja smaczna kuchniaFocaccia to biała pizza, prosta, bez wielu dodatków. Świetnie pasuje jako dodatek do dań mięsnych lub warzywnych. Artykuł Focaccia pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją .
Pieprzyć z FantazjąPewnie każdy ma swój pomysł na ciasto na pizzę. Ten, z którego korzystam dostałam od koleżanki kilkanaście lat temu. Ciasto niczym nie różni się od tego
Pieprzyć z FantazjąCalzone, tak krótko. Jak dla mnie jest to pizza podana w kształcie pieroga. Pomysłowe i smaczne podanie wypieku. Moim dzieciom bardzo smakowało, ale następnym razem zrobię
Pieprzyć z FantazjąLubimy pizzę. Mamy kartę stałego klienta w niejednej pizzerii a od czasu odkrycia, że jej domowe przygotowanie zajmuje mniej czasu niż oczekiwanie na dostawę, zdecydowanie zwiększyliśmy częstotliwość jej spożywania. Poniżej wariant z ulubionymi składnikami mojej Drugiej Połówki :) Składniki: 160 g wody 4 łyżki oliwy z oliwek, 30 g drożdży, 1 łyżeczka cukru, 300 g mąki(...)upodobań). Z tuńczyka odlewamy wodę i wykładamy na ciasto, podobnie jak oliwki pokrojone w grube krążki i fetę w drobną kostkę. Całość posypać parmezanem. Pizzę wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy ją około 15 -20 minut
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała