Domowy sos pomidorowy zrobiony ze świeżych pomidorów stanowi idealną bazę do wielu potraw. Świetnie sprawdzi się jako sos do spaghetti albo pizzy. Dodając delikatnie ostrości takiemu sosu możecie go wykorzystać jako dodatek do potraw – tortilli, pizzy itp. Składniki 4 duże pomidory 2 łyżki octu winnego szczypta soli 2-3 ząbki czosnku szalotka szczypta pieprzu oregano szczypta słodkiej papryki Przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dla mnie o jakości pizzy świadczy ciasto na pizzę. Dobra pizza musi mieć przede wszystkim drożdżowe, miękkie, ale nie zapychające ciasto. Bez względu na jego grubość
KuchniaWeDwoje.plSkładniki: CIASTO NA PIZZĘ: 1 łyżeczka suchych drożdży instant; 4 szklanki mąki pszennej; 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody; 1/3 szklanki oliwy z oliwek; 1 łyżeczka
Gospodyni MiejskaDzisiaj polecam przepis na chrupiące domowe pizzerinki z pysznymi dodatkami. To doskonała propozycja na podwieczorek dla całej rodziny. Pizzeriny polane obficie ketchupem smakują nieziemsko. Polecam!!! SKŁADNIKI
Tradycyjna kuchnia KasiDla mnie o jakości pizzy świadczy ciasto. Dobra pizza musi mieć przede wszystkim drożdżowe, miękkie, ale nie zapychające ciasto. Bez względu na jego
KuchniaWeDwoje.plBo kto nie lubi pizzy? Szczególnie z kurczakiem i pysznym sosem śmietanowo-czosnkowym. Polecam! Nie tylko na dzień dziecka. Składniki : * 2 szklanki mąki pszennej * szklanka otrębów
Magiczne Życie MartyNa zakończenie majówki przepyszna pizza pełna warzyw. Kolorowa i zdrowa- wiejska ;) Składniki: ciasto: 3,5 szkl mąki 1 szklanka ciepłej wody 1/2 kostki drożdży 1 łyżeczka
Z Majeczką w kuchniNie wiecie co zrobić z czerstwego chleba? to ja wam podpowiem..pizzę...Kiedyś już robiłam zapiekankę z chleba ,a teraz zrobiłam coś w stylu pizzy..i
Moje domowe kucharzenieFarszynki to nic innego jak cienkie ciasto drożdżowe (takie jak na pizzę) wypełnione pikantnym nadzieniem z mięsa mielonego i warzyw. Podałam je na ciepło z sosem
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDziś zapraszam Was na domowy fast food w wersji wegetariańskiej. Burgery wyszły mi wyjątkowo pyszne, szkoda tylko, że zastała mnie ciemność przy robieniu zdjęć. Ale liczę
Mienta blogZachciało mi się...no ale sama nie wiedziałam czego...pizzy? nie ..zapiekanki ? nie ..i tak pomyślałam zrobić coś w stylu odrywanego chlebka..kiedyś już robiłam taką
Moje domowe kucharzenieteż jestem ich ogromną fanką. Jako dziecko jadałam je bez żadnych dodatków, mama przygotowywała specjalnie dla mnie grubsze sztuki, które następnie kroiła jak pizzę - zajadałam się nimi aż miło. Dziś jadamy je najczęściej z domowymi dżemami, serem lub owocami. Wystarczy otworzyć słoiczek nałożyć trochę dżemu o ulubionym smaku i gotowe! Gdy mamy ochotę na coś specjalnego przygotowuję np. sałatkę owocową
Cooking Monster