domowa pizza - 2645 przepisów (strona:106/177)

Domowy ketchup 125

otwarty słoiczek jest jeszcze w lodówce. Wspaniały przepis od  Laury . Domowy ketchup jest tak inny od tych sklepowych, a najlepszą jego zaletą jest to, że możemy go dostosować do własnych gustów. Ten ketchup jest idealny. Ma wspaniałą konsystencję, smak i kolor. Nadaje się też do smarowania pizzy, zamiast sosu pomidorowego :)  Nie będę ukrywać, że roboty

Plate of Joy
Kanapka na ciepło 112

Pomysł na dobrego tosta. Awokado, wędlina i mamy pyszną ciepłą kanapkę. Składniki : * ulubiony chleb * awokado * szynka * ser żółty * ketchup * przyprawa do pizzy      Przygotowanie

Magiczne Życie Marty
Pomidory z mozzarellą i pesto 168

Pomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czy warto kupić piekarnik parowy 97

zyskała ona  popularność w Europie. W XX wieku profesjonalne piekarniki parowe (tzw. piece konwekcyjno-parowe) zaczęto wykorzystywać w restauracjach. Obecnie na rynku dostępne są modele przeznaczone do użytku domowego. Piekarnik parowy jest bardzo wszechstronnym urządzeniem, które łączy w sobie zalety tradycyjnego piekarnika i równomiernie rozprowadzanej, bardzo gorącej pary wodnej. Do przygotowywania w nim potraw wykorzystywane są więc dwa źródła(...)użyciu. Co można przygotować w piekarniku parowym Piekarnik parowy z którego aktualnie korzystam to Electrolux EOC6H71Z SteamCrisp. Ten model oprócz standardowych opcji tj. szybki grill i turbo grill, funkcja pizza, grzałka dolna oraz grzałka góra - dól i funkcja rozmrażanie posiada następujące ustawienia: szybkie nagrzewanie - pozwala o około 40% skrócić czas nagrzewania termoobieg - który umożliwia równomierne pieczenie na kilku poziomach jednocześnie

Cztery Fajery
pikantny "ketchup" z cukinii 540

Kiedy mama przyniosła z pracy ten przepis, byłam sceptyczna. Nie wydawało mi się, że keczup z cukinii może być czymś rewelacyjnym. Okazało się jednak, że jest

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Calzone z kurczakiem 138

Dzisiaj odrobina włoskiej kuchni, czyli calzone z kurczakiem. Właściwie to nie jestem pewien czy Włosi calzone robią z kurczakiem. Pewnie nie, dlatego tylko odrobina tej włoskiej

Marder&Marder Manufacture
KONOPNE GOTOWANIE - recenzja książki 85

bajgle Pańcia Piotrusia - paluchy serowe w panko z sosem marihuanara - pizza hawajska z bekonezem - rosół z kur wielu - gorąca czekolada z kardamonem i żurawiną   To tylko ułamek z przepisów, które znajdziemy w "Konopnym gotowaniu" Książkę bardzo ładnie wydana, z przyjemnością się ją czyta. Świetnie wpasuje się do domowej biblioteczki, jest też dobrym pomysłem na prezent. "Konopne gotowanie" to książka

Kuchnia z widokiem na ogród
Post dr Dąbrowskiej: przepis na pyszną pizzę na spodzie z kalafiora plus przepis na wychodzenie z diety 110

Post dr Dąbrowskiej - przepis na pizzę na diecie dr Dąbrowskiej.   Jeśli nie chcesz przegapić najciekawszych przepisów   Dołącz do Nas na Facebook'u  tutaj klik.    Nie wiesz jak zrzucić zbędne kilogramy na wakacjacie?   Nie wiesz jak szybko pozbyć się oponki z brzucha?   Ten rewelacyjny post pomoże Ci w walce o zdrowie i szczupłą sylwetkę(...)piekarnika i spód pizzy wysmarować sosem pomidorowym, a potem ułożyć na nim warzywa. Piec w piekarniku 25 minut w 200 stopniach.  Wyjąć z piekarnika i jeść póki ciepła. Smacznego!! Wersja pizzy z kalafiora na wychodzenie: Do spodu dodać garść utartego sera (z listy dozwolonych) albo jajko. Na pizzy można położyć pokrojone pieczarki. Pizzę można polać dla smaku olejem lnianym

IzaGotuje
Sos barbecue BBQ 115

food nie jest tak magiczny, że nie można go przygotować w domowym zaciszu. :) Smak nie będzie idealnie taki sam, ale myśl o tym, że jest o niebo zdrowszy zrekompensuje stratę. Sos idealnie smakuje do mięs w szczególności żeberek i pikantnych skrzydełek, kanapek z mięsem oraz jako sos do pizzy (smarujemy nim ciasto przed wypieczeniem). Potrzebujemy: 1 czerwoną cebulę 2 ząbki

MamaOskarka
Najlepsza pizza na cienkim cieście HIT! 65

Nie jestem w stanie opisać Wam słowami jak genialny jest to przepis! Jest niezwykle prosty, zawsze wychodzi i zawiera niewielką ilość drożdży. Pizza wychodzi lekko puszysta

Be Fit Be Strong
Kruche gwiazdki z kapuścianym farszem 99

Pyszne kapuściaczki na kruchym drożdżowym cieście. Pięknie prezentują się wśród ciepłych lub zimnych przystawek. Idealnie pasują również do barszczyku. Polecam na domowe imprezy. Sprawdzą się na

VioletoweKucharzenie
Pizzerinki – pyszne mini pizze 134

Pizzerinki – pyszne mini pizze Pizzerinki, to nic innego jak pyszne mini pizze. Idealne na imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, a nawet prosty weekendowy obiad. Moja rodzina je uwielbia. Takie pizzerinki można zrobić wcześnie, a później tylko odgrzać. Są pyszne i znikają zawsze w mgnieniu oka. Z przepisu przygotujecie 8 grubszych (my wolimy taką wersję) lub 10 cieńszych pizzerinek. Takie pizzerinki(...)najlepiej smakują w towarzystwie domowego sosu czosnkowego lub pomidorowego. A jakie dodatki? Ja polecam Wam kukurydzę, pieczarki i… plasterki krakowskiej Olewnik. Firma Olewnik ma naprawdę bogatą ofertę. My np. uwielbiamy kiełbasy z plasterkach i kabanosy. Mój synek, to najchętniej wyjadałby plasterki od tak prosto z opakowania, a kabanosy… te to dopiero szybko znikają  Zresztą spójrzcie sami jakie

Słodkie okruszki
Klasyczne bułki do hamburgerów – idealnie puszyste, w godzinę! 264

przynajmniej stu prośbach od Was o przepis na klasyczne, domowe bułki do hamburgerów udało mi się wreszcie spisać i sfotografować cały proces ich powstawania – a mój luby nawet nakręcił film z ich formowaniem, żeby wszystko było już jaśniej niż jasno wytłumaczone Te bułki do hamburgerów w przeciwieństwie do chleba czy pizzy wyrastają tylko raz, w lekko rozgrzanym piekarniku – są gotowe(...)pieczemy bułki przez 18-20 minut. Powinny się z wierzchu mocno zezłocić. Upieczone bułki studzimy na kratce albo czekamy aż lekko przestygną, kroimy i od razu wykorzystujemy do domowych hamburgerów. Te bułki świetnie się mrożą – jeśli macie miejsce w zamrażalce warto upiec je od razu z dwóch porcji ciasta. Odmrażamy je w lodówce, a potem podgrzewamy w piekarniku przez

Karo in the Kitchen
Klasyczne bułki do hamburgerów – idealnie puszyste, w godzinę! 141

przynajmniej stu prośbach od Was o przepis na klasyczne, domowe bułki do hamburgerów udało mi się wreszcie spisać i sfotografować cały proces ich powstawania – a mój luby nawet nakręcił film z ich formowaniem, żeby wszystko było już jaśniej niż jasno wytłumaczone Te bułki do hamburgerów w przeciwieństwie do chleba czy pizzy wyrastają tylko raz, w lekko rozgrzanym piekarniku – są gotowe(...)pieczemy bułki przez 18-20 minut. Powinny się z wierzchu mocno zezłocić. Upieczone bułki studzimy na kratce albo czekamy aż lekko przestygną, kroimy i od razu wykorzystujemy do domowych hamburgerów. Te bułki świetnie się mrożą – jeśli macie miejsce w zamrażalce warto upiec je od razu z dwóch porcji ciasta. Odmrażamy je w lodówce, a potem podgrzewamy w piekarniku przez

Karo in the Kitchen
Cucina Romana i o tym jak wybrałam papieża. 148

kuchni włoskiej, jednak widać słabo odrobiłam pracę domową przed wyjazdem i zdaje się, że kuchnia rzymska nie jest równoznaczna z kuchnią włoską. Na pewno bardzo prosta z użyciem małej ilości składników. Smakowo mnie nie powaliła, jednak sam styl lekkiego gotowania na pewno mnie zainteresował. Tak więc co możemy zjeść w Rzymie? Pizza, pizza i jeszcze raz pizza. Zupełnie nie taka

Brzuszki Łakomczuszki