Proste do zrobienia i smaczne.. 3 dkg drożdży 1 jajo 3 szkl.mąki 1 szkl. ciepłego mleka, ewentualnie wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju
Moje domowe kucharzenieOd kilku dni chodziła za mną foccacia, takie proste włoskie coś, właściwie jak sam placek od pizzy ale z ziołami i oliwą. Jedynym minusem tego pieczywa
Nie Bo PiekłoCześć! Pomysł na przekąskę, na obiad bądź na spotkanie ze znajomymi. Bardzo smaczne wydanie domowe quesadilli meksykańskiej. Składniki: * 30 dkg mięsa z nogi kurczaka * 1 mała papryka albo 1/2 dużej * 1 mała cebula * 25 dkg startego żółtego sera * kukurydza (mała puszka) * 4 gotowe placki tortilli * przyprawy do mięsa: sól, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany * masło * 3 łyżki oleju(...)quesadillę z patelni na deskę i pokroiłam na mniejsze kawałki tak jak pizzę. Podawałam z ketchupem i sosem czosnkowym ( przepis na sos ). Notatki: * można użyć mięsa z piersi kurczaka * bardzo fajnie do quesadilli będzie pasować cheddar * to są proporcje na 2 quesadille Smacznego! Lidka Artykuł Quesadilla domowa z kurczakiem i papryką pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąPizzę możemy podać w różnorodnych formach. U mnie zagościła w formie zaplecionego warkocza z ciekawym farszem. Przyznam było bardzo serowo. Wszystkie składniki pasowały do siebie idealnie. Polecam jako ciepłą kolację lub danie na domowe imprezy. Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki soli 3 łyżki oleju ¾ szklanki letniej wody 20 g świeżych drożdży Farsz(...)góry na farsz. Musi nam powstać coś na kształt warkocza. Gotowe stromboli przekładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20-25 minut w 210*C. Obserwujemy naszą pizzę aby zbyt mocno się nie spiekła. Każdy piekarnik piecze inaczej. Podajemy z sosem czosnkowym
VioletoweKucharzenieskładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 150 -200 g pieczarek ok. 100 -150 g sera żółtego parę plastrów szynki 1/2 małej papryki czerwonej 1/2 małej papryki
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto: 400 g mąki 220 ml wody, letniej 15 g drożdży 20 g oleju lub oliwy 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczki soli wykonanie: Drożdże
Domowy Smak Jedzeniagórskich kurortach przeważają fast foody, raczej w złym tego słowa znaczeniu. Gdzieniegdzie można znaleźć bardzo domową jadłodajnię albo super drogą, niekoniecznie ekskluzywną restaurację. Miejsca, gdzie naprawdę dobrze karmią są niewyobrażalnie oblegane, a jak człowiek wygłodniały zejdzie ze szlaku... to zje nawet i tę góralską pizzę. Sama też poczyniłam takie obserwacje, choć w górach nie byłam dawno, to jak widać niewiele
Pichceniomaniapomidorów suszonych i dodaję sok pomidorowy praktycznie do wszystkiego - do zupy pomidorowej, do sosu na pizzę, do gulaszu, do krwawej Marry ;) albo piję czysty. Zimą zwykle stoi u mnie w kuchni kilka buteleczek soku pomidorowego, tak żebym zawsze miała go pod ręką. Czasami dostaję domowy od mamy, ale ponieważ używam tego składnika w ogromnych ilościach, domowe zapasy szybko się kończą
Quinoa Raz!mieliśmy szczęście i już pierwszego wieczoru namierzyliśmy knajpkę przy promenadzie, gdzie frytki serwowali lepsze niż domowe. I te zapiekanki: hawajska, z bekonem, z kebabem, z szynką ... żadnej nie udało mi się zjeść do końca, choć podejść robiłam wiele. W tej samej knajpce robili też pizzę z pieca. Jej fantastyczny zapach skusił nas również. Pyszota. Ciasto cieniutkie, chrupiące. Dodatki dobrze dobrane
Kuchnia po mojemuStromboli- a cóż to takiego? Stromboli to odmiana włoskiej pizzy . Jest to połączenie drożdżowego ciasto, z naszym ulubionym,dowolnym farszem, zwinięte w roladę. Idealne zarówno na obiad jak i ciepłą kolację. Fajnie sprawdzi się również jako przekąska na domowych przyjęciach. Wybornie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimo. Dodatki możemy dowolnie modyfikować. Ja dzisiaj zrobiłam z tego
Krakowskie smaki AniFocaccia to popularne we Włoszech płaskie pieczywo mające najczęściej kształt prostokąta. Wierzch focacci polewa się oliwą, posypuje ziołami, można też dodać inne składniki. Jest ona podobna
Przepisy na domowy ser i chlebPomidory suszone idealnie nadają się do dań płynnych, zup, sosów. Jest to niezastąpiony dodatek do pizzy czy zapiekanki. Doskonale pasuje do kanapek zarówno tych z serem
Moje domowe kucharzeniejedyny w swoim rodzaju jajeczny makaron domowy z przepisu babci. Ma złocisty kolor i smakuje o niebo lepiej, niż ze sklepowej pułki. Poznaj przepis oraz sposób wałkowania i krojenia. Dowiedz się ile gotować domowy makaron. Gdy pomyślę o domowym makaronie, to od razu przypomina mi się stół babci, na którym przyrządzała domowy makaron. Taki odświętny na niedzielny rosół. Smakował rewelacyjnie(...)sprawdzony przepis mojej babci na domowy makaron z zaledwie 3 składników. Makaron domowy – składniki: Kaloryczność: 120 kcal w 100 g ugotowanego makaronu lub 350 kcal w 100 g suchego . Mąka powinna być przesiana, a jajka w temperaturze pokojowej. 200 g mąki pszennej typ 450, 500 lub 550 (może też być mąka do pizzy typ 00) 2 jajka (rozmiar
Ania gotujelubi pizzy? Ja nie! Zapraszam na pizzę na cienkim cieście z dodatkiem typowo polskich składników: ziemniaków w mundurkach, boczku oraz kiszonych ogórków. Pycha! Składniki: ciasto: 1o0ml ciepłej wody 90 ml ciepłego mleka 30 g drożdży 350g przesianej mąki pszennej tortowej szczypta soli łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy dodatki: gęsty sos pomidorowy (najlepiej domowy) 150g wędzonego boczku 2-3 ziemniaki(...)miski i zostawiamy w cieple przykryte ścierką na około 40-60 minut. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Ciasto dzielimy na dwie pizzę. Rozwałkowujemy lub rozciągamy do pożądanej średnicy i gęsto nakłuwamy widelcem. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy równomiernie sosem pomidorowym. Nakładamy składniki: ziemniaki i boczek. Posypujemy oregano
Pyry na GazDomowy sos pietruszkowy to fajna baza do sałatek, przekąsek czy dań obiadowych. Mocny aromat pietruszki w połączeniu z sokiem z cytryny, miodem, oliwą i musztardą tworzy bardzo ciekawy smak. Sos pietruszkowy o pięknej zielonej barwie to również fajny dodatek do pizzy, na kanapkę czy grzanek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ten aromatyczny sos z pietruszki można przygotować w kilka minut(...)zbyt gęsta, dodajemy odrobinę wody. Gotowy sos przelewamy do słokczka. Przechowujemy w lodówce, będzie zdatny do użycia przez 2-3 tygodnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również inne przepisy na domowe sosy: sos do hamburgerów sos czosnkowy sos tatarski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sos pietruszkowy pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.pl