dobry gulasz - 486 przepisów (strona:7/33)

Jak ugotować rosół – przepis 1658

przygodę z gotowaniem, mam dziś przepis oraz garść wskazówek jak ugotować rosół. Zupa której nie doceniałam jako dziecko i polubiłam dopiero jako dorosła osoba. Dobry domowy rosół to podstawa większości zup oraz dań typu risotto, gulaszy i innych dań mięsnych i warzywnych. Wszędzie tam gdzie w przepisie znajdziecie bulion, najlepiej dodać domowego rosołu. Smak rosołu zależeć będzie od składników

nietylkopasta.pl
GULASZ Z WARZYWAMI – TANI I SZYBKI! 247

przyrządzamy najczęściej wtedy, kiedy chcemy się rozgrzać, albo wtedy kiedy chcemy „posprzątać” lodówkę ;) Dziś mam dla Was przepis na taki jednogarnkowy gulasz – niesamowicie aromatyczny , bardzo sycący. Dodatkiem do warzyw zamiast mięsa są tutaj dobrej jakości parówki – śmiało możemy zastąpić nimi kurczaka czy też mięso wieprzowe / gulaszowe. Danie robi się błyskawicznie! Podane z pajdą chrupiącego, świeżego chleba(...)oraz pieprzem ina wolnym ogniu gotujemy ok. 10 minut. Zalewamy słodką śmietanką , doprowadzamy do wrzenia i ewentualnie doprawiamy do smakuj. Gotowe! Podajemy gorące! Na blogu znajdziecie również inne, fantastyczne gulasze! Z kurczakiem , pulpecikami , grzybami … a nawet dynią

Ostra na Słodko
Gulasz drobiowy z grzybami 152

uchyloną pokrywką przez 30-90 minut w zależności jakiego mięsa używam. Z drobiem jest krócej. Gdy mięso jest dobre wlewam passatę lub koncentrat, doprawiam solą i pieprzem, ewentualnie jeszcze suszoną papryką. Sos zgęstnieje, można zostawić lub dolać wody wg uznania. Gulasz drobiowy z grzybami gotowy. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Leczo z cukinią i kiełbasą 211

Leczo z cukinią i kiełbasą to bardzo proste i szybkie danie obiadowe. Najlepiej jest je przygotować w okresie letnim, kiedy możemy kupić świeże produkty do jego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lasagne z brokułami 225

Osoby cierpiące na nietolerancję glutenu coraz częściej na półkowych sklepach mogą znaleźć odpowiedniki produktów, których dotychczas nie mogli stosować.Przekreślony kłos, który znajdziemy na produkcie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dziki gulasz po krynicku i IV Krynicki Hubertus z Grzegorzem Russakiem 143

myślistwie i kuchni myśliwskiej Grzegorza Russaka, znawcy i propagatora tej kuchni.  Dziś przepis wprost z Krynicy:  Kolejka do degustacji gulaszu z dziczyzny była ogromna. Wcale się nie dziwię, gdyż był bardzo dobry. Po interesującej gawędzie pan Grzegorz Russak zaszczycił mnie krótką rozmową. MG zrobił nam pamiątkowe zdjęcie. Pogoda dopisała, więc popołudnie można było zakończyć porcją pysznych lodów

Gotuj Sam!
Burgery z łopatką wieprzową, ananasem i burakiem 220

Dzień dobry! Łopatka wieprzowa to bardzo wdzięczny kawałek mięsa, można przygotować z niej gulasz, domową wędlinę, ale też wykorzystać jako wkładkę mięsną do burgerów zamiast wołowiny. Tak też wielokrotnie ją przygotowywałam w wolnowarze, z różnymi przyprawami. Jednak co zrobić kiedy nie mamy wolnowaru lub zwyczajnie czasu na nastawienie takiego mięsa? Wtedy wystarczy sięgnąć po produkty Krakus. W ofercie marki znajdziecie

Pora coś zjeść
Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą 287

dzień to zaszyć się w kuchni i gotować . Na grządkach i starganach dumnie pyszni się dynia. To znak ze jesień rozgościła się na dobre. Korzystamy więc z tego co dała matka natura i gotujemy pyszny gulasz, uwielbiam takie jednogarnkowe rozgrzewające dania z bogactwem warzyw no i mięsa, bo jakoś nie umiem z niego zrezygnować. Niech nie ogranicza Was wyobraźnia

Wanilia i Kardamon
Zupa gulaszowa z czerwoną fasolą 296

Wiosna zagościła już chyba na dobre. Nie brak jednak chłodniejszych dni, a wtedy szukamy do zjedzenia czegoś solidniejszego, rozgrzewającego. Zupę gulaszową polecam każdemu, komu marzy się

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wegetariańskie ragout ziemniaczane z soczewicą. 193

ragout, oczywiście w wersji wegetariańskiej. Super danie dla tych z Was, którzy nie lubią za wiele garnków wokół siebie, a lubią wszelkie rodzaje gulaszy, paprykarzy czy innych tego typu mieszanek. To taka wiejska zdrowa i dobra kuchnia :) My przepadamy za prostymi nieskomplikowanymi daniami. Proste składniki, prostota w wykonaniu, a do tego samo zdrowie :) Mamy nadzieję, że myślicie podobnie. Takie jednogarnkowe

vegetanie
Kociołek węgierski 183

Gulasz jest przygotowywany w kociołku węgierskim, na trójnogu nad ogniskiem, z dużą ilością mięsa, warzyw i papryką (pod każdą postacią). Przygotowanie wymaga sporo czasu, ale gotowanie

Dobra karma
Francuskie danie w stylu gruzińskim na polskim stole – beef bourguignonne!!! 244

Beef bourguignonne - danie absolutnie doskonałe. Nie ma lepszego gulaszu nad beef!!! Szczerze powiedziawszy nie spodziewałam się, że danie to będzie tak dobre - pyszne było zaraz po zrobieniu ale jak spróbowałam go na drugi dzień to już było nieziemskie! Uwielbiam oglądać Pascala jak podróżuje dookoła świata i gdy w jednym z pierwszych odcinków drugiej serii zawitał w Gruzji - kraju który jest(...)drobno posiekaną pietruszką i gotowe! Pascal jako dodatek proponuje świeży chleb lub ryż - według mnie ryż zupełnie odpada więc podałam go z domowymi kopytkami lekko podsmażonymi, choć smak tego gulaszu ze świeżo upieczonym chlebem przebiłby wszystko Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Gulasz z soczewicy i mielonego mięsa 244

bardzo łatwo nabiera się chlebem. Lubicie jeść rękoma, oblizywać palce i w ogóle nie martwić się o zasady dobrego wychowania(?). Ja uwielbiam, a etykietę przy stole mam gdzieś, kiedy połowa ludności na świecie je właśnie w ten sposób. Do gulaszu wystarczy jedynie łyżka do zagarniania. Gulasz z soczewicy jest gęsty. Zawsze kiedy go gotuję mam sporo warzywnego bulionu, który dolewam

codojedzenia
Gulasz z dyni 138

każdej postaci, a ponieważ jest to warzywo bardzo uniwersalne, można je serwować na słodko i na słono. Gulasz ten to takie leczo, gdzie zamiast cukini jest dynia. Smakowo i wizualnie wyszedł bardzo dobry. Polecam dla niedowiarków, że dynia może być dobra! Składniki: • 1 kg dyni • po 1 papryce czerwonej, zielonej(...)Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, chwilę podsmażyć. • Zalać 3 szklankami wody, dodać obrane ziemniaki i pokrojone w kostkę, przyprawy i zioła. • Dusić, aż ziemniaki zagęszczą gulasz, dlatego należy je pokroić jak najdrobniej. • Dodać dynię pokrojoną w grubszą kostkę, poddusić razem 10 minut. • Kiełbasę pokroić i wymieszać z gulaszem. Dusić do momentu

To co kocham
Danie jednogarnkowe – chilli con carne 276

Chilli con carne wbrew ogólnie panującej opinie to danie kuchni amerykańskiej. Traktowane jest jak dość popularny fastfood. Tym razem jednak przygotujemy jego zdrową wersję delikatnie nawiązując

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania