Pożywne batoniki pełne smaku i zdrowych składników, po które można sięgać bez wyrzutów sumienia. W sam raz na drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Polecam! Składniki (na ok. 10 szt.): 2 duże, dojrzałe banany pół szklanki soku pomarańczowego lub wody 1/3 szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego pół szklanki wiórków kokosowych 1 łyżka nasion chia 2 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki
Domowa Cookierenka Agipociąga – to chyba jedyna rzecz jaką wolę zrobić sama. Bo tak po prostu, smakuje lepiej. No i można wrzucić do niej wszystko co lubimy najbardziej! Granola wymaga chwili pracy, ale czas ten zwróci się Wam w postaci ekspresowych śniadań w tygodniu. Gdy wiem, że tydzień będę miała ciężki, przez weekend robię zapas granoli. Do tego świeże owoce, mleko migdałowe
Fill The BowlDelikatna i smaczna sałatka z indykiem, pomidorkami i roszponką, idealnie komponuje się z dressingiem Caesar, możemy przygotować ją na lekki obiad do pracy. Do sałatki użyłam dressingu Caesar od firmy Roleski . Składniki: 200 gram piersi z indyka 100 gram sezamu 1 jajko Przyprawa do indyka Sól, pieprz 0,5 opakowania mix sałat Garść roszponki 250 gram pomidorków koktajlowych Dressing caesar
Bajeczna Kuchniaotrzymałam do testowania od sklepu Komu Komu. Podpiwek Kujawski to napój bezalkoholowy, przygotowywany z chmielu i jęczmienia. Kiedyś napój ten był kultowy wśród kujawskich żniwiarzy. Doskonale gasił pragnienie podczas prac polowych. Podpiwek Kujawski ma ciemną barwę. Jego smak przypomina kawę zbożową, z lekko wyczuwalnym aromatem chmielu. Ja wykorzystałam go do przygotowania marynaty do golonki i się nie zawiodłam. Napój zaskoczył
Tradycyjna kuchnia KasiBył makron domowej roboty ...tak też jest i rosołek..zrobiony tak na szybko..w multicookerze..przed wyjściem do pracy wrzuciłam "kuraka ", wlałam wodę, dodałam przyprawy...Leniłam się iść do piwnicy po marchewkę, więc wrzuciłam susz warzywny Skworcu ..Taki susz warzywny to idealne rozwiązanie dla osób leniwych np.takich jak ja..W sumie ja sama robię też taki susz
Moje domowe kucharzenieMoim ulubionym filmem jest „Testosteron” i uważam go za wykładnię stosunków damsko-męskich, namiętnie wplatam cytaty z filmu do rozmowy, w pracy jestem znana z „masakra jesteś” i „bęc, wiem co czujesz…” i uważam, że Piła jest brzydkim miastem (mieszkam 25 km od Piły). „Lejdis” też było ok, „moja dupa
greenscarfkońcu podszedł do niej Ole, piekarz z - tak na moje oko - czterdziestoletnim stażem; westchnął i stwierdził: To nie są kapelusze Napoleona, tylko kaszkiety spod Waterloo... Uwielbiam moją pracę! I nawet nie narzekam, że zamiast cudownego, wolnego weekendu czeka mnie wstawanie o drugiej nad ranem... Dla takich chwil warto się poświęcić. Ponieważ czasu wolnego u mnie jak na lekarstwo
Pożeraczka, czyli raz adobrzesojowym. Czekolada jest niezwykle gęsta, a malutki marshmallow dodają jej smaku i słodyczy. Ja lubię wersję dość gęstą. Wolicie czekoladę bardziej płynną dodajcie po prostu więcej mleka. 5 minut pracy i niezapomniane chwile dla podniebienia. 1 tabliczka czekolady 1 szklanka mleka roślinnego 2-3 łyżki malutkich marshmallow Czekoladę wrzucamy do mleka i gotujemy ciągle mieszając. Przelewamy do kubeczków, dodajemy
Humanistka w kuchniSałatka w kolorach Italii czyli zielonym, białym i czerwonym. Bardzo praktyczna na zwykłe przyjęcia ponieważ niewiele z nią pracy a efektownie wygląda i dobrze smakuje. Składniki : 1 brokuł 4 jajka 3-4 średnie pomidory 2 ząbki czosnku łyżka majonezu łyżka jogutru sól, pieprz Przygotowanie : Brokuł podzielony na różyczki wrzuć do gotującej się osolonej wody na ok 8 minut. Kiedy będzie
Mechanik w kuchnizlitowałam się i schowałam do swojej szafki...no i w końcu postanowiłam zrobić makaron..do tej pory jak robiłam swój makaron, kroiłam nożem..a taka maszynka jednak ułatwia pracę..w sumie są prawdziwe maszynki do makaronu, które wałkują ciasto itd...ale ten przyrząd też się spisał.Na początek zrobiłam makaron -długie nitki -coś jak spaghetti ..ale tak myślę, że jeszcze
Moje domowe kucharzenieserem feta. Dodałam do niej również kawałek piersi z kurczaka, którą upiekłam wcześniej na kanapki (mięso możecie pominąć). Sałatka idealna na drugie śniadanie, do pracy lub kolację. Post Sałatka z pęczakiem i warzywami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujemasę. Najlepiej robić to stopniowo, zaczynając od orzechów, a następnie dodając powoli daktyle i kakao. Cały czas mieszaj masę, żeby wszystko się dobrze połączyło. No i żeby wspomóc trochę pracę blendera :) 2. Wyjmij wszystko z blendera i dosyp nasiona chia - wyrób rękoma, żeby nic się nie kruszyło. Nie przejmuj się wypływającym tłuszczem - to naturalny, dobry tłuszcz z orzechów
Powiedz dietom nietylko drewnianą łyżką wszystkie składniki i z minimalną ilością drożdży. Najlepiej przygotowywać go popołudniem/wieczorem, aby rano upiec świeży bochenek lub wymieszać ciasto dosłownie przed pójściem spać, aby po pracy cieszyć się jego smakiem :) Ja nie byłabym sobą, gdybym odrobinę nie zmieniła jego proporcji :) Ale oczywiście chleb wyszedł świetnie :) Do jego przygotowania potrzebny jest świeżo wyciśnięty sok z marchwi
Słodko-Słony Świat Ilonykształcie róży z serem i przepyszną polędwicą nad ogniem wędzoną Hańderek Bułeczki podałam z dresingiem tysiaca wysp Roleski . Taką bułkę śmiało można zabrać do szkoły lub do pracy. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 500g mąki + do podsypania 5 dag drożdży 3 jajka 1 nie pełna szklanka mleka 2 łyżeczki soli 100 g masła Dresing Roleski
Sama słodycz i szczypta chiliPomysł na pyszną i sycącą pastę do chleba. Polecam zrobić nie tylko na śniadanie w domu, ale też zabrać w pudełku do pracy. Przygotowanie jest banalnie proste i bardzo szybkie. Zieloną soczewicę można stosować zamiennie z czerwoną (sama o czerwonej myślałam, ale też się skończyła). Składniki: 5 jaj ugotowanych na twardo 5 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy 1 ogórek kiszony
Kolorowy Przepisownik