do pracy - 13340 przepisów (strona:336/890)

Sałatka z serem, szynką i ogórkiem konserwowym. 180

spotkań rodzinnych. Żeby ułatwić sobie zadanie, kupuję ser oraz szynkę pokrojone już w plastry. Wówczas szybko można nadać im kształt pasków. Przepis zdradziła mi wiele lat temu znajoma z pracy i tak ze mną został :) Okoliczności przyrody są zachwycające. Balkon ogarnięty, kurtki zimowe schowane. Z otwartymi ramionami wyczekujemy ciepłych dni. Takich jak ten dzisiejszy :) Składniki: 150 g sera żółtego

zadanie-gotowanie
Szybkie i zdrowe ciasteczka bez pieczenia i recenzja nowego grilla od Russel Hobbs 226

danie, płyta i tacka są wyjmowane i bardzo łatwo się je czyści. 2. Funkcjonalność  Dzięki wbudowanemu elementowi grzejnemu, urządzenie nagrzewa się błyskawicznie po uruchomieniu i jest gotowe do pracy. Funkcja sterowania temperaturą umożliwia dobranie pożądanego poziomu ciepła. Kilka sekund i grill jest gorący dzięki temu posiłki można przygotowywać bardzo szybko. 3. Do czego go używać ?  Za co polubiłam

zdrowa vege kuchnia
Mleko kokosowe 106

mniej oszczędnych… wylać (ale moim zdaniem szkoda marnować coś tak dobrego). Wiórki kokosowe są bogate w żelazo, fosfor, potas, kwas foliowy i wiele innych witamin i minerałów. Regulują pracę jelit. Warto włączyć zarówno same wiórki, jak i mleko z nich wykonane do codziennej diety. Składniki: Wiórki kokosowe – 150g (300g dla mleczka kokosowego) Woda – 1 litr Wykonanie: Zalewamy

Blendman
Zupa krem z groszku zielonego 167

zmiksować na gładką masę. Przygotowany krem przetrzeć przez gęste sito (niecierpliwi mogą ten etap pominąć, ale muszą się liczyć z łupinkami w kremie; zdecydowanie polecam jednak kilka minut dodatkowej pracy i przetarcie kremu przez sito). Do kremu z groszku dodać 2 łyżki śmietany, podgotowywać kilka minut (ale nie zagotowywać!); doprawić solą i pieprzem. Zupę krem z groszku podawać posypaną tartym

Pociąg Do Kuchni
Sernik z ziemniakami 149

ciasto, którego unikam. Sama nie wiem czemu. Chyba dlatego, że zawsze wydawało mi się, że jest to ciasto bardzo trudne do zrobienia. Kiedy spróbowałam tego ciasta u koleżanki w pracy byłam zachwycona. Przepis też wydawał się prosty. No i się udało. Sernik smakował wszystkim. Jest idealny. Ciężki, wilgotny- taki jak lubię. Polecam Składniki:  1 kg twarogu tłustego w kostkach

Pobite gary Barbary
Zimne piwo? Galaretka? Prima Aprilis :) Galaretka udająca piwo. 151

Witam w prima aprilis :) Zrobiliście już komuś dziś psikusa? U mnie w lodówce stoi, chłodzi się i czeka na powrót spragnionego męża z pracy, taka oto niespodzianka:)  Jeszcze jest czas zdążycie zrobić, wystarczy suchą galaretkę zalać odrobiną gorącej wody, jak się rozpuści dolać zimnej ( skrócimy czas chłodzenia) i wstawić do  lodówki do stężenia. Polecam :) Składniki ( na dwa kufle

Kuchnia z widokiem na ogród
SAŁATKA WIOSENNA 338

ugotowane na twardo, szczypiorek oraz kosteczki żółtego sera dla zaostrzenia smaku. Polana jest jogurtowym sosem koperkowym. Idealna na kolację, śniadanie, jako przegryzka w ciągu dnia albo na obiad w pracy. Bardzo Wam polecam :) SKŁADNIKI: 1/2 małej lub 1/3 dużej główki sałaty lodowej 120 g sera żółtego w kostce (np. gouda, edamski) 4 jajka ugotowane na twardo mały świeży ogórek (okolo

Słodko-Słony Świat Ilony
Owsianka na wodzie 172

Płatki owsiane to jeden z produktów, które powinny być w każdym domu. Są bogatym źródłem wielu witamin i minerałów, bogate w błonnik, pomagają w prawidłowej pracy jelit, dbają o naszą odporność i urodę. Doskonałe dla osób na diecie i dbających o zdrowe odżywianie. Owsianka obowiązkowo powinna gościć na naszym stole w porze śniadania lub kolacji. Ostatnio bardzo mi odpowiada gotowana

Kuchcik gotuje
Sok z Buraka i o Buraku, czyli Prosty Przepis na Szczęście 169

smutno zrób sok z buraka ;) Ponadto częste picie soku z buraka ćwikłowego pomaga m.in. w leczeniu nadciśnienia, chorób układu pokarmowego, reguluje rozwój i funkcjonowanie komórek, wpływa na prawidłową pracę układów w organiźmie, z witaminą B12 współuczestniczy w powstawaniu czerwonych krwinek i pobudza procesy krwiotwórcze, przez co hamuje powstawanie anemii. To jeszcze nie koniec, bo taki sok może być stosowany jako

Blondynka Gotuje
Masło orzechowe 121

orzechowe . Największym kosztem mogą okazać się nasze bezpowrotnie utracone nerwy, jeśli posiadamy bardzo słaby blender – miksowanie może okazać się katorgą, drogą przez mękę, a na sam koniec syzyfową pracą. Dlatego też, jeśli chcemy zrobić naprawdę fajne i kremowe masło orzechowe powinniśmy najpierw zaopatrzyć się w przyzwoity blender, malakser lub robot do zadań specjalnych jak thermomix. Wielu ludzi decyduje się

Blendman
Mleko kokosowe 119

mniej oszczędnych… wylać (ale moim zdaniem szkoda marnować coś tak dobrego). Wiórki kokosowe są bogate w żelazo, fosfor, potas, kwas foliowy i wiele innych witamin i minerałów. Regulują pracę jelit. Warto włączyć zarówno same wiórki, jak i mleko z nich wykonane do codziennej diety. Składniki: Wiórki kokosowe – 150g (300g dla mleczka kokosowego) Woda – 1 litr Wykonanie: Zalewamy

Blendman
Przekręcone bułeczki z serem. 143

kiedy widzę zadowolone buzie moich kochanych  łasuchów :) Dzisiaj zapraszam na  bułeczki z serem, proste w wykonaniu ale za to jakie pyszne :) Można je zabrać do szkoły lub pracy. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki : około 600 g maki pszennej luksusowej typ 550 Młynomag 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 100 g roztopionego masła   45 g drożdży

Sama słodycz i szczypta chili
Kuskus z kalafiora. Danie sycące, zdrowe i bardzo aromatyczne, wegańskie. Post dr Dąbrowskiej 384

pietruszki lub innym ulubionym zielonym ziołem :). Świetnie pasuje do pieczonych lub grillowanych warzyw, do ryżu czy kaszy. Danie bardzo zdrowe, bardzo sycące, bardzo aromatyczne. Do lunch box'a do pracy czy na uczelnię idealny. Smaczny i na ciepło i na zimno. KUSKUS Z KALAFIORA Składniki: 1 średni kalafior  3 cebule pół główki czosnku puszka krojonych pomidorów garść świeżej tajskiej

Naturalna Kuchnia
Pieczone udka z miodem, cytryną i imbirem 154

Dziś zapraszam na pyszne udka kurczaka marynowane w miodzie, soku z cytryny, imbirze i czosnku z dodatkiem tymianku. Przy naprawdę niewielkim nakładzie pracy otrzymujemy bardzo soczyste i miękkie mięso z chrupiąca, połyskującą skórką. Jest też wyjątkowe w smaku: lekko słodkie, trochę kwaskowe, a przy tym słone i za sprawą imbiru bardzo aromatyczne z wyczuwalną, silną, odświeżającą nutą. Polecam Wam gorąco

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania