daje świetne "korki" wszystkim, niezależnie od stopnia zaawansowania. Przede mną odsłoniła kilka tajników aparatu, dzięki czemu zdobyłem solidne podstawy w wykonywaniu zdjęć w trybie manualnym. Dzięki Asia! Efekty naszej pracy będziecie mogli zobaczyć niedługo zarówno na profilu Boskiej Pragi na Facebooku , jak i na blogach współautorów sesji - Make it healthier , Vegeaddicted , Fill The Bowl i Lunchoteka . Ja postanowiłem
Food Squaremascarpone i kakao. Pyszne - prawda? A jeśli dodać do tego idealnie kruche ciasto i aksamitną, waniliową warstwę serową? To już po prostu poezja smaku. Do tego wygląda zachwycająco! Pracę nad jego przygotowaniem najlepiej rozłożyć na dwa dni. składniki: ciasto: 100 g zimnego masła 2 żółtka 150 g mąki pszennej 30 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa
6niebowymieszaj z sokiem owocowym/mlekiem. Ugotuj budyń (nie zapomnij o cukrze). Wymieszaj gotowy budyń z dżemem i lekko przestudź, tak aby się nie poparzyć. Wyjmij ciasto z lodówki, dla ułatwienia pracy podziel na 4 części, każdą rozwałkuj, posmaruj kremem, ułóż marcepan, który możesz uformować w cienkie plasterki lub po prostu w pasek o długości rulonu. Zawiń w rulon. To nie jest
greenscarfDużo zdrowia, dużo radości a pracy niewiele. Napisałam teraz o moim dzisiejszym daniu. Topinambur już na stałe zagościł w mojej kuchni tym bardziej że mam znajomego pana na ryneczku który sprzedaje mi zawsze świeży i bez konserwantów. Ostatnio widziałam też w Kauflandzie do kupienia więc kupujcie i zajadajcie. Pieróg z topinamburem, szpinakiem i serami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierogaliki idealnie sprawdzą się jako przekąska do szkoły,do pracy lub na piknik. Małe, poręczne, na jeden, może dwa kęsy. Delikatne, drożdżowe i nadziane czekoladą, to idealna przekąska do popołudniowej kawy czy herbaty w doborowym towarzystwie :) Składniki: 600 g mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 300 ml mleka 150 g cukru 100 g masła 4 żółtka 1 jajko cukier
Ciasteczkowy Potwórkokosowe * fasolę konserwową * wafle wielozbożowe z chia MĄKA KASZTANOWA Powstaje w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Cechy charakterystyczne: bezglutenowa bogata w błonnik pokarmowy wspomaga prawidłową pracę jelit jest źródłem witamin: A, C, E, P oraz z grupy B zawiera takie minerały jak: magnez, żelazo, potas, miedź, cynk, wapń, fosfor dobre źródło kwasu foliowego lekkostrawna
Zdrowie na języku :POstatnio mało mnie tu było, mimo chęci nie udało mi się, długi czas walczyliśmy ze stroną, w międzyczasie dużo, dużo pracy. Oczywiście to nie był czas bez gotowania i jedzenia, ale na pewno było go trochę mniej. Od kilku dni mamy piękne słoneczko za oknem, buzia coraz częściej się uśmiecha. Ale są dni, kiedy tego słoneczka nie ma, gdy buzie
dom-agi.plpory tak nie robiłam przez co musiałam godzinami ślęczyć w Photoshopie wymazując niepasującą do zdjęcia boazerię, która była widoczna pomiędzy deskami. Taki prosty trick a pomoże zaoszczędzić niepotrzebną pracę. Na zdjęciu poniżej: chia w ujęciu centralnym na mojej koszuli i ręka Karoliny z Vegeaddicted . 3. Odrobina zieleniny może zdziałać cuda. Bardzo długo głowiliśmy się jak ująć te jajka, które
Fill The BowlConchiglie z mulami w sosie śmietanowym na cydrze Zapraszam na prosty i szybki sposób przygotowania dania z mulami. Tym razem są to mule mrożone, co ułatwia nam pracę jak i skraca czas przyrządzenia uwielbianych przez nas pachnących morzem małży. Jedyne, na co musimy zwrócić uwagę to bardzo krótki czas na przygotowanie sosu i ugotowanie makaronu Conchiglie al dente
Wino Francja KuchniaOwies znany jest od tysiącleci. Uprawiano go w północnej i środkowej Europie już w epoce brązu. W średniowieczu owsianka stanowiła główny posiłek Europejczyków, dający energię i wytrzymałość do ciężkiej pracy. Płatki owsiane można wykorzystać także do przygotowania pysznych domowych ciasteczek. Składniki 150 g płatków owsianych górskich 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki sezamu
My Chcemy Jeśćstyle="height: 1em; max-height: 1em;" /> Cenię sobie takie potrawy , szczególnie teraz w okresie wiosennym , kiedy chcę coś zrobić w ogrodzie i jak już wygospodaruję taką wolną chwilkę od pracy , to nie marzy mi się stanie przy garach , które mimo że bardzo lubię , to nie zawsze mam na nie ochotę " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki
Ogrodnik w podróżySilikonowy wałek do ciasta zielony Mój drewniany wałek do ciasta, zastąpiłam silikonowym lekkim i o ładnym kolorze, nowym gadżetem kuchennym, który otrzymałam ze sklepu przyjemnegotowanie.pl . Praca w kuchni z takim wałkiem, stanie się lekka i przyjemna i pozwoli na szybkie przygotowanie ciasta. Polecam nowy wałek silikonowy, który sprawia, że ciasto się nie klei i łatwo się
Kuchnia Danusipasy na kanapki. Kolejny bo jakiś czas temu przygotowywałam już pastę z łososia. Tym razem pewne składniki zastąpiłam innymi, pewne dodałam. Pasta powstała na jajeczne wielkopiątkowe śniadanko działowe w pracy. Wyszło smacznie i delikatnie zarazem. Składniki: opakowanie łososia wędzonego na zimno (100 gram) 2 duże jaja gotowane na twardo 1/4 długiego ogórka zielonego kilka pasków papryki żółtej kilka piór cebuli
Kuchnia po mojemuNadchodzi weekend, a razem z nim leniwe rodzinne śniadania. Nie musimy spieszyć się do pracy. Możemy spokojnie usiąść i celebrować wspólny posiłek. Bo przecież wiosenne poranki są takie przyjemne :) Składniki (1 porcja): jajko 2 plastry szynki 2 łyżki mozzarelli w wiórkach sól,pieprz szczypta suszonej bazylii ulubione kiełki (u mnie rzeżucha) Przygotowanie: Żółtko oddzielamy od białka. Białko ubijamy na sztywną
ChilliJemyZostawić na 5 minut do przestudzenia w formie, następnie wyjąć ciasteczka i zostawić do całkowitego ostudzenia na kratce. Smacznego! A skoro już o papciach mowa... Po powrocie z pracy zmieniam ubrania na domowe. Też tak macie? Zamiast modnych rurek - wygodne, rozciągnięte dresiki. Elegancką koszulę zastępuje powyciągany t-shirt, a buty... No cóż, w moim przypadku - puchate skarpetki. C. się
Pożeraczka, czyli raz adobrze