wmówić, że pleśń można wyrzucić! Wiem, ze niektórzy z wszelkiego rodzaju przetworów, powstałą ewentualnie pleśń wyrzucają, a produkt...zjadają. Nigdy tak nie róbcie. Wiem, ze czasami szkoda nam naszej pracy, ale pomyślcie o własnym zdrowiu. Czym różni się zakwas na biały barszcz od zakwasu na żurek? Oba zakwasy różnią się rodzajem mąki, na bazie której je przygotowujemy. Zawsze jest
Codzienna kuchnia niecodziennakoniec udekorować układając owoce oraz orzechy. Szczerze mówiąc - wbrew pozorom ciasto jest dosyć wymagające (szczególnie spód) i trzeba szczegółowo, trzymać się wszystkich wskazówek. Dlatego bardzo polecam, przed rozpoczęciem pracy, obejrzenie filmu, gdzie Paweł Małecki, wyjaśnia punkt po punkcie jak przyrządzić to ciasto (link poniżej). Źródło: kuchnialidla.pl drukuj przepis
Świat CiastaZbliżają się Święta Wielkanocne i gospodynie domowe już myślą i planują co też zrobić na świąteczny obiad aby było smacznie i za bardzo się nie napracować. Bo wiadomo pracy jest dużo, a to pieczenie ciast, a to przygotowanie różnych sałatek i przekąsek no i oczywiście obiad. Proponuję takie pieczone pałki, można śmiało zamarynować na noc a następnego dnia upiec
Ewa w kuchnikilku składników i fenomenalne danie gotowe w pół godziny. Banalnie proste i do zrobienia przez każdego, smakuje za każdym razem zaskakująco – taka mała ilość składników i pracy a taki efekt! Another edition of Italian simplicity! Pasta, sauce made of few ingredients and a phenomenal dish is ready in 30 minutes. Absolutely simple and can be made by anyone
Martyna Cooksszybki. (Jako ciekawostkę podam, że firma produkuje również alkomaty.) Na pewno każdy z Was widział nie raz w amerykańskich filmach dystrybutory wody . Znajdują się one w szkołach, urzędach, zakładach pracy. Amii jest polskim producentem takich urządzeń, które już są zainstalowane m.in. w wielu polskich szkołach, co jest fantastycznym pomysłem, bo od młodych lat dzieciakom wpaja się, że napić się można
Codzienna kuchnia niecodziennaeksperymentować. Tym razem zrobiłam zupkę warzywną z mleczkiem kokosowym. Mój mąż nie jest fanem takich smaków, ale ja to uwielbiam. Podzieliłam sobie na mniejsze porcje i będę zabierała do pracy na lunch. Do garnka wlać oliwę wrzucić posiekaną cebulkę, marchewkę pokrojoną w plasterki i smażyć, aż cebulka zmięknie. Wlać mleko kokosowe, wymieszać. Dodać pozostałe składniki podane wyżej, gotować
Kuchnia Pokoleńmoja mała historia. Każda mama wie jak trudno wytłumaczyć maluchowi, że trzeba na coś czekać. Moja mała córeczka Nikola jest największą miłośniczką wszelkiego rodzaju owoców. W ostatnim czasie zaczęłyśmy prace ogrodowe na naszej przydomowej działce... no i wtedy posypała się lawina pytań : " Mamo a czemu te poziomki nie rosną ?", " Mamo a kiedy wreszcie będą te truskawki, bo ja się już
vaniliowoczekoladowaczyta. :) Moją zmodyfikowaną karpatkę podarowałam tacie, który jest wielkim miłośnikiem wszelkich ciast wypełnionych kremami. Jak sam powiedział, od razu poprawił mu się humor, gdy wycieńczony po ośmiu godzinach ciężkiej pracy wrócił do domu, a na stole ujrzał spory kawałek pachnącego ciasta. Na jego twarzy pojawił się szeroki uśmiech i pytanie: ,,To dla mnie? A z jakiej okazji?" . Odpowiedziałam
Smiling Shrimpwiem kiedy, a już ich nie było. Jak się ma w domu takich łasuchów jak moje dzieciaki i mąż to trzeba piec z podwójnej porcji. Trochę wymagają pracy, ale warto i dla wyglądu i smaku potrudzić się troszkę. Idealne na śniadanie podane ze szklanką mleka lub kakao. Żródło mojewypieki.com Składniki na 15 szt 500 g maki pszennej 2 jajka
O kuchni z uczuciemNiedziela rano, wolny dzień od pracy, a spać jakoś się nie chciało i póki moi domownicy wstali pachniało już rogalikami..Przepis z jakiejś gazetki..ale jak to u mnie czasem bywa, zakupy nie były zrobione, zabrakło ciut masła , mleka..więc pozmieniałam troszkę...ale to wyszło chyba na dobre..rogaliki wyszły pyszniutkie..Ja zrobiłam takie mini rogaliki wykorzystując rogalomanię
Moje domowe kucharzeniepiję we wspaniałej filiżance z podstawką od Grzegorza z GRACIARNI Zajrzyjcie do Jego pracowni. Co Grzegorz o niej pisze? "Pracownia powstała w 1996 roku, jako kontynuacja tradycji rodzinnej. Praca w drewnie jest dla mnie przyjemnością i jednocześnie sposobem na codzienność. Ręcznie robione, z pasją wydłubane… " Lavazza z miodem w magicznej filiżance..czegóż chcieć więcej? Miłej niedzieli
Z Kuchni Do Kuchnisałatkę Cezar - dlaczego biedniejszą? Bo bez parmezanu i grzanek. Jest post, więc trzymam fason i wszystko ograniczam do minimum. Byle do Wielkanocy :-) Sałatka jest doskonałym pomysłem na lunch do pracy. Składniki: 1 sałata rzymska 250 g makaronu pełnoziarnistego farfalle ok. 10 sztuk pomidorków koktajlowych cherry 1 pojedyncza pierś z kurczaka łyżka
pieprzny smaczekmożna zrobić je chyba ze wszystkiego, że czas ich przygotowania wynosi mniej niż ugotowanie ryżu.. no dobra, po za pieczeniem, ale jeżeli chodzi o Twój nakład w pracy.. można go porównać do znikomego. Co jeszcze? Bez problemu spakujesz je do pudełka na wynos i myślę, że bez problemu je zamrozisz na "ciężkie czasy". Jak już chyba każdy dobrze
More food, love and dreamspodlałam obficie winem i dłużej gotowałam soczewice żeby była bardziej miękka na życzenie lubego. Wyszło danie idealne na styl azjatycki nadające się na obiad jak i również do pracy na II śniadanie. Składniki (1 próbny i 8 dobrych naleśników) 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 250 ml wody gazowanej (u mnie żywiec zdrój mocno gazowana) 2 jajka 1 łyżka
Piekielna Kuchnia Pati