Bardzo trudno jest upiec smaczny tort, kiedy praktycznie żaden bazowy składnik tradycyjnego ciasta nie jest dozwolony w diecie. Na prośbę mojej koleżanki opracowałam przepis na taki
WiszniówkaZakwas z buraków przydaje się nie tylko do barszczu. To też niesamowity napój, który wspiera układ odpornościowy organizmu. Zobacz, jak zrobić ten prosty eliksir zdrowia. W
WiszniówkaCzekolada na gorąco kojarzy nam się z czymś pysznym i troszkę zakazanym w diecie – przecież ma tyle kalorii. Jednak w dobrze zbilansowanej diecie jest miejsce
WiszniówkaŁazanki z kapustą to danie, które miło wspominam z dzieciństwa. Chcę Wam dziś zaproponować przepis na łazanki w wersji zdrowszej i bardziej kolorowej: z czerwoną kapustą
WiszniówkaDżem z borówek amerykańskich robię na dwa sposoby. W tym wpisie zdradzam, jak najcześciej przygotowuję słodkie przetwory z borówek do słoików . Borówka amerykańska to niezwykle zdrowy
WiszniówkaKoktajl owocowy można robić na miliony sposobów! Najpopularniejszym w naszym kraju koktajlem jest miks truskawek i maślanki. Ja dzisiaj chcę Wam pokazać koktajl owocowy robiony nieco
WiszniówkaSałatka z porów kojarzy mi się ze świętami w domu. Bez względu na to, co świętowaliśmy, na stole centralne miejsce zajmowała właśnie sałatka z porami. Dziś
WiszniówkaCykoria duszona to u nas mało popularna przekąska. Cykorię zwykle jadamy na surowo, w sałatkach. Jednak w tej wersji, podanej z karmelizowanymi orzechami totalnie zaskakuje smakiem
WiszniówkaPieczona brukselka smakuje zupełnie inaczej, niż ta gotowana. Jeśli jeszcze nie próbowaliście jej w tej wersji, to warto się skusić. Dzięki takiej formie przyrządzania wiele osób
WiszniówkaBrukselka i kopytka to duet, które bardzo lubię. Kopytka to moje “comfort food” – kojarzą mi się z dzieciństwem. Brukselki kiedyś nie lubiłam, ale
WiszniówkaCo jeść w lutym? Oto jest pytanie! Zimowa kuchnia w lutym zaprasza wszystkich zmarzniętych na rozgrzewające dania warzywne Bazujemy na warzywach, które w zimie jeszcze rosną
WiszniówkaZimowa zupa z jarmużem to zimowe danie jednogarnkowe, które osobiście uwielbiam! Jest bardzo sycąca, odżywcza i rozgrzewająca. Jarmuż to warzywo, o którym wiemy, że jest zdrowe
WiszniówkaWarzywa i owoce sezonowe w styczniu to głównie produkty z przechowalni, zebranie jesienią. Jednak są też i takie, które w tym czasie nadal rosną w gruncie
WiszniówkaGdy brakuje Ci czasu na zrobienie obiadu, zamiast zamawiać – zrób tortille! To pyszne i szybkie danie pozwoli Ci wykorzystać warzywa i mięso (na przykład z
WiszniówkaBób to jedno z moich ulubionych warzyw sezonowych. Polecam Wam dzisiaj prosty i szybki przepis z kaszą pęczak, pesto i właśnie z bobem - idealne, szybkie i
WiszniówkaOstatnie tygodnie wyczerpały mnie energetycznie. Jeśli też tak masz, to proponuję Ci dzisiaj zastrzyk energii w postaci bakaliowych kulek mocy. Te najeżone zdrowiem trufelki oprawiają humor
WiszniówkaTo jeden z najbardziej efektownych, a zarazem prostych do zrobienia deserów. Pavlova, czyli beza z kremem śmietankowym i świeżymi owocami to deser, który wywołuje westchnienie, cieszy
WiszniówkaW czasie, kiedy rzadziej wychodzimy na zakupy, możemy podszkolić umiejętności pieczenia domowego chleba. Nie jest to wcale tak trudne, jak się wydaje! Wystarczy mąka, drożdże, sól
WiszniówkaPodejmij wyzwanie i zamień wielkanocne, mięsne przysmaki na wersje wege! Ten zielony pasztet wniesie wiosenną świeżość na Twój świąteczny stół i nacieszy oko żywym, zielonym kolorem
WiszniówkaCzym zastąpić jajko w słodkich wypiekach? Jest na to kilka sposobów! Przedstawiam Ci listę pięciu sprawdzonych produktów roślinnych, których możesz użyć zamiennie do jajek i cieszyć
WiszniówkaKoktajl truskawkowy z kefirem, bananem i płatkami owsianymi to pomysł na śniadanie inaczej - pyszne, energetyczne i orzeźwiające :) Artykuł Pożywny koktajl truskawkowy – złap go, gdy pędzisz
WiszniówkaGdy lubisz dania mięsne, ale chcesz je ograniczyć, w głowie pojawia się obawa: czy potrawy bez mięsa będą mi smakowały? Odpowiedź jest prosta: jeśli będziesz podążać
WiszniówkaŚwięta, święta..i po świętach zostaje nam mnóstwo niezjedzonej żywności. Pieczywo, wędliny, warzywa - to produkty, które najczęściej marnują się w naszych domach. Z roku na rok
WiszniówkaSłynna imprezowa sałatka gyros wcale nie musi bazować na mięsie! Przedstawiam Ci dzisiaj pomysł na to, jak zrobić ją pysznie w opcji wegetariańskiej. Sałatka gyros to
WiszniówkaProsta i przepyszna! Delikatna w smaku, energetyzująca kolorem pasta z pieczonych buraków i orzechów nerkowca nada Twojemu śniadaniu zdecydowanego charakteru. Nie daj się prosić, daj się
WiszniówkaJak sprawić, by kaczka była soczysta i miękka? Zdradzę Wam rodzinny przepis na wyśmienite kacze udka z jabłkami. Artykuł Kacze udka z jabłkami – prosty, wykwintny
WiszniówkaLekkie i puszyste jak omlety i szybkie w przygotowaniu. Mogą być w wersji bezglutenowej, jak i klasycznej. Tak czy inaczej będą pyszne. Zapraszam Was na placuszki
WiszniówkaJak komponować lunchbox idealny?- na to pytanie szukaliśmy odpowiedzi wspólnie z blogerami, ekspertami oraz dziećmi na warsztatach kulinarnych, organizowanych przez markę Sokołów. Wraz z początkiem września
WiszniówkaOddaję w Wasze ręce mini zeszycik z przepisami sezonowymi, by mógł służyć Wam pomocą w chwilach braku weny twórczej w kuchni oraz inspirować do odkrywania nowych
WiszniówkaBurgery rybne to sposób na rybę w atrakcyjnym wydaniu. Drobno posiekane mięso ryby, odpowiednio przyprawione i upieczone potrafi być niezłym kąskiem, chętnie jedzonym również przez dzieci
WiszniówkaLubię pancakes za to, że pobudzają moją kreatywność w kuchni. Ich wygląd wszystkim dobrze się kojarzy, więc bazując na gwarantowanym, dobrym „pierwszym wrażeniu”, eksperymentuję
WiszniówkaLubię pancakes za to, że pobudzają moją kreatywność w kuchni. Ich wygląd wszystkim dobrze się kojarzy, więc bazując na gwarantowanym, dobrym „pierwszym wrażeniu”, eksperymentuję
WiszniówkaBurgery rybne to sposób na rybę w atrakcyjnym wydaniu. Drobno posiekane mięso ryby, odpowiednio przyprawione i upieczone potrafi być niezłym kąskiem, chętnie jedzonym również przez dzieci
WiszniówkaOddaję w Wasze ręce mini zeszycik z przepisami sezonowymi, by mógł służyć Wam pomocą w chwilach braku weny twórczej w kuchni oraz inspirować do odkrywania nowych
WiszniówkaPostanowiłam uczcić rozpoczęcie urlopu rarytasem, który jak mało który kojarzy się z wakacjami nad morzem: chrupiące gofry z bitą śmietaną i pyszną wiśniową frużeliną domowej roboty
WiszniówkaPomidorki cherry są jednymi z naszych ulubionych warzyw "na ząbek" i fajnie się komponują z kruchym ciastem, które przecież wcale nie musi zawierać jajek ani glutenu
WiszniówkaLetni przysmak w postaci gofrów można przygotować na tak wiele sposobów, że praktycznie każdy będzie zadowolony 🙂 Zapraszam dziś na wersję gofrów bez jajek i bez cukru
WiszniówkaProsty sos wegański z zielonym groszkiem i curry, który zrobisz w kwadrans! Pasuje zarówno do makaronu, jak i ryżu. Artykuł Prosty sos wegański „zielone groszki
Wiszniówka