dla dzieci - 16424 przepisów (strona:25/1095)

Sernik chałwowy z pastą sezamową Tahini 240

Uwielbiam chałwę i serniki, dlatego prezentuję Wam już kolejny przepis (po serniku z chałwą i bakaliami), który łączy te dwa smaki. Inspirację znalazłam na blogu „

Wiszniówka
Żelki owocowe – wersja z mango 199

Domowe żelki owocowe to nie tylko smaczna i zdrowa słodka przekąska, ale też moc naturalnych witamin. W okresie zimowym warto „bombardować” dzieci witaminą C

Wiszniówka
Pasta z tuńczyka i avocado po san escobarsku 204

Kiedy dzieci się nudzą, można dać im coś do „dziobania” w kuchni. Ot, może takie avocado zmiażdżyć widelcem, albo zaproponować zabawę w ostateczne starcie

Wiszniówka
Tort jagodowy 170

Całkiem niedawno obchodziłam podwójną osiemnastkę i z tej okazji przygotowałam tort, w którym wykorzystałam jagody ze słoiczków (przepis tutaj). Jagody idealnie sprawdziły się w tym torcie

Wiszniówka
Babeczki jaglane 157

Te babeczki wymyśliłam po to, by przekonać moją córkę do kaszy jaglanej. Naprawdę się postarałam, uwierzcie mi 🙂 Córka po powrocie ze szkoły siadła przy tym talerzyku

Wiszniówka
Wafelki z kremem kakaowo-kajmakowym – najlepsze na świecie! 192

Te wafelki to smak mojego dzieciństwa. Moja mama przygotowywała je na każde święta. Postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem i przy okazji spytać, jak Wy

Wiszniówka
Paszteciki z soczewicą 156

Został wam barszcz po świętach, a uszek już nie ma? To idealna okazja, by wypróbować przepis na te pyszne paszteciki drożdżowe. W święta mieliśmy pod dostatkiem

Wiszniówka
Panna cotta z kawą 162

Przez krótki okres czasu (jeden rok) mieszkałam we Włoszech i w tamtym okresie po raz pierwszy dałam się oczarować tej niesamowitej kuchni. Zgłębiałam wówczas tajniki włoskich

Wiszniówka
„Czekoladowe salami”- włoski deser Salame di cioccolato 890

Czekoladowy baton na zimno wypełniony kruchymi ciasteczkami to deser, który wywodzi się z Włoch i jest znany i wykonywany też w wielu innych krajach, m.in w

Wiszniówka
Świąteczny piernik staropolski (ekspresowy, bez dojrzewania) 394

Kiedy słyszymy nazwę „piernik staropolski”, zwykle od razu na myśl przychodzi nam długo dojrzewające ciasto, które nastawia się kilka tygodni przed Świętami. Paweł Małecki

Wiszniówka
Puszyste omlety z twarożkiem i słodko-gorzką pomarańczą 164

Gorzki smak trudnych doświadczeń pojawia się w życiu niespodziewanie i nie daje o sobie szybko zapomnieć. Może to nietypowe, ale gdy dopadną mnie takie chwile to

Wiszniówka
Masełka smakowe – delicje do codziennego chleba 145

Uwielbiam prostotę w kuchni. Nasz codzienny, powszedni chleb z masłem również może stać się nie lada rarytasem. Wystarczy dodać do masła kilka prostych dodatków i zmieszać

Wiszniówka
Dobry kawałek mięsa, czyli o wędlinach słów kilka. 165

Tym razem chcę opowiedzieć Wam o ciekawych warsztatach, w których niedawno brałam udział. Było to spotkanie zorganizowane w Akademii Smaku Sokołów, poświęcone zasadom prawidłowego komponowania jadłospisu

Wiszniówka
Jak wyrzucać mniej jedzenia? – 5 prostych zasad, które pozwolą Ci oszczędzić jedzenie i pieniądze 416

Bez żywności nie ma życia. Czy jednak potrafimy nadal docenić jej znaczenie? 16 października obchodzimy Światowy Dzień Żywności i to jest dobra okazja do tego, by

Wiszniówka
Top 10 motywujących kubków – śmiej się od rana i działaj! 194

Znasz ten stan, kiedy czekają na Ciebie obowiązki do wykonania, a Ty najchętniej poleżałabyś w łóżku, nic nie robiąc? Dobrze jest mieć pod ręką motywatora, który

Wiszniówka