dipy - 3102 przepisów (strona:160/207)

Pulpety w sosie pomidorowym z lubczykiem i kapusta gotowana w mleku z bułką tartą 131

300 g mięsa mielonego 1 jajko 2 kromki chleba czerstwego sól pieprz pieprz ziołowy szczypta oregano szczypta lubczyku sos pół cebuli 1 łyżka masła 3 łyżki

Gotowanie jest łatwe
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym 134

300 g mięsa mielonego 1 jajko 2 kromki chleba czerstwego sól pieprz pieprz ziołowy szczypta oregano szczypta lubczyku sos pół cebuli 1 łyżka masła 3 łyżki

Gotowanie jest łatwe
Sos żurawinowy do mięs 83

słoiczek konfitury z żurawiny pół cebuli garść suszonej żurawiny tłuszcz do smażenia sól pieprz cukier 1 łyżeczka sosu sojowego woda 1 łyżka mąki Cebulę podsmażyć na

Gotowanie jest łatwe
Pesto z lebiody 118

2 garście liści i wierzchołków lebiody (łobody) 1 łyżka ziaren słonecznika 2 łyżki ziaren dyni 1 łyżka orzechów włoskich 1 szkl oliwy 40 g tartego parmezanu

Gotowanie jest łatwe
Zraziki nadziewane śliwką w sosie pomidorowym 115

500 g mięsa mielonego pół cebuli pół czerstwej kajzerki 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy szczypta chili suszone śliwki tarta bułka do panierowania na sos 3

Gotowanie jest łatwe
Pesto z bakłażana i suszonych pomidorów 145

1 mały bakłażan pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie 1 ząbek czosnku sól pieprz oregano bazylia Bakłażan pokroić na plastry, posolić i odstawić na godzinę. Po

Gotowanie jest łatwe
Lasagne na domowym cieście 125

ciasto 2 szkl mąki 1 jajko szczypta soli woda sos boloński 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz pieprz ziołowy majeranek szczypta

Gotowanie jest łatwe
Żeberka w sosie kurkowym z knedlem czeskim 99

porcja na dwie osoby ok 400 g żeberek 150 g kurek 1 łyżka masła pół cebuli 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy pieprz czarny szczypta kurkumy 200

Gotowanie jest łatwe
Makaron z kurkami i bakłażanem 110

300 g makaronu 150 g kurek pół bakłażana sól pieprz pieprz ziołowy pół cebuli 200 ml śmietany 22% szczypta kurkumy 1 łyżka masła bazylia natka pietruszki

Gotowanie jest łatwe
Sos z maślaczków 101

świeże maślaki ok 500-600 g 1 cebula 1 szkl mleka 1 szkl śmietany 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól pieprz szczypta kurkumy szczypta estragonu

Gotowanie jest łatwe
Purchawki w śmietanie z makaronem 67

300 g purchawek młodych 150 g śmietany 18 % sól pieprz 1 łyżka masła pół cebuli 500 g makaronu ugotowanego domowego Purchawki umyć i pokroić na cienkie

Gotowanie jest łatwe
Sos słodko kwaśny 119

2 kg pomidorów 2 kg papryki 1,2 kg cebuli 1,2 kg marchwi 2 puszki kukurydzy 2 szkl cukru 200 ml octu 200 ml oleju

Gotowanie jest łatwe
Winegret z czosnkiem niedźwiedzim 83

3 łyżki oliwy 2 łyzki octu winnego 1 łyżeczka musztardy sól pieprz ziołowy staropolski szczypta czosnku niedźwiedziego Wszystkie składniki włożyć do słoiczka i energicznie przez chwilę

Gotowanie jest łatwe
Opieńki duszone w śmietanie z makaronem 83

700 g świeżych opieniek 200 ml śmietany 1 jajko 1 łyżka masła pół cebuli sól pieprz majeranek oregano Grzyby dobrze oczyścić i umyć w kilku wodach

Gotowanie jest łatwe
Chutney dyniowy z jabłkami i papryką 95

2 kg dyni (oczyszczonej) 1,5 kg jabłek kwaśnych (obranych i oczyszczonych) 0,5 kg cebuli 0,5 kg papryki (oczyszczonej) 1,5 szkl octu jabłkowego

Gotowanie jest łatwe