Jako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny
Jem więc JestemW związku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką
Jem więc Jestemciasto 2,5 szkl mąki luksusowej Młynomag 1 jajko pół łyżeczki soli woda sos mięsny 500 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1
Gotowanie jest łatweBardzo prosty, a zarazem ciekawy pomysł na obiad, kolację czy przekąskę z wykorzystaniem paluszków rybnych, które 'zapakowałam' w domową tortillę , z dodatkiem warzyw oraz sosu tzatziki
Kraina Miodem PłynącaZ Nowym Rokiem, nowym krokiem, a u nas z Nowym Rokiem, nowym sosem:) I dodatkowo z mega leniem, więc wpis dzisiaj krótki. Sos po zrobieniu zjedliśmy
slodkokwasnaplW związku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką
Jem więc JestemJako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny
Jem więc JestemZapewne każdy z was pił lub choćby słyszał o przyprawionym pomidorowym koktailu z wódką zwanym Bloody Mary. To klasyk znany na całym świecie. W USA zazwyczaj
Jem więc JestemMacie czasem ochotę na domowe fastfood'y? Koniecznie spróbujcie domowe paluszki rybne z grubymi frytkami - idealny obiad na piątek :-) Czytaj więcej »
Ana Mari's world1 podwójna pierś z kurczaka pasta z oliwek zielonych (tapenada) ok 1 łyżka sól pieprz szczypta bazylii szczypta lubczyku szczypta majeranku pół cebuli 4 ząbki czosnku
Gotowanie jest łatweLubicie ryby na obiad? My bardzo! Dzisiaj chcę Wam zaproponować prosty przepis na kotlety z łososia. Kotlety mielone z ryby podaję różnie, a dzisiaj proponuję kotlety
codojedzenia500 g makaronu (muszelki) 450 g boczniaka 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 2 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta oregano 1 łyżka sosu sojowego szczypta majeranku sól
Gotowanie jest łatwe500 g boczniaka 1 czerwona papryka 1 cebula sól pieprz szczypta estragonu 2 łyżki oleju do smażenia majeranek natka pietruszki 200 g śmietany 18% Grzyby drobno
Gotowanie jest łatweOrzeszków piniowych nie lubię (choć może lepiej powiedzieć "nie przepadam", bo zależy jeszcze w czym), więc pesto przygotowałam na pestkach dyni - te uwielbiam :) efekt - pyszny dodatek
Kolorowy PrzepisownikWe wtorek częstowałam Was pysznymi, pieczonymi roladkami schabowymi (przepis TU ). Roladki te podałam m.in. z sosem z pieczonej papryki i dziś właśnie o nim wpis. Ponieważ
Kolorowy Przepisownik