kotletów, na które dziś serdecznie zapraszam. Burgery są syte, świetnie smakują z pomidorowym sosem. Jeden z moich znajomych prosi o przepisy, dzięki którym nie umrze z głodu będąc na diecie roślinnej. Paweł, to coś idealnego dla Ciebie. Gwarantuję, że się bardzo nasycisz tym daniem. Polecam to danie również wszystkim kobietom, bo bób jest wspaniałym źródłem kwasu foliowego. Rekomenduję osobom
Jeść, by żyć w zdrowiugór spływa, pełna minerałów, woda z topniejącego lodowca. Ale w miarę możliwości możemy odżywiać się tak jak Ci ludzie. Oprócz surowych owoców, warzyw, orzechów, w ich diecie dużą rolę odgrywa chlebek chapati. Często go w naszym domu odwzorowywujemy. Jest to placek ze skiełkowanych ziaren orkiszu, nie ma w nim tłuszczu, smażony jest na suchej patelni. Zjadamy go z surowymi
Jeść, by żyć w zdrowiubakterii, - wzmacniają odporność organizmu. Bardzo łatwo zaburzyć prawidłową florę bakteryjną jelit. Mogą się do tego przyczynić następujące czynniki: - palenie papierosów, - przewlekły stres, - antykoncepcja, - picie alkoholu, - złe nawyki żywieniowe (dieta bogata w wysoko przetworzone produkty), a przede wszystkim - przebyta terapia antybiotykowa. Jeśli przyjmuje się antybiotyki, osłabia się florę bakteryjną, a co za tym idzie - odporność na choroby. Szkodliwe bakterie zamieszkujące ludzki
Jeść, by żyć w zdrowiuChyba najbardziej ucieszyła się moja córeczka, pokochała te ciasteczka od pierwszego kęsa. Przy okazji tego przepisu pragnę wspomnieć o sławie medycyny alternatywnej, dyrektorze kliniki Hipokratesa - doktorze B. Clemencie. Dieta opracowana przez niego w moim przekonaniu jest najzdrowsza. Świadczą o tym historie tysięcy ludzi wyleczonych przez B. Clementa z ciężkich chorób nowotworowych. Zakochana w jego książkach, wykładach, zauroczona olbrzymią wiedzą
Jeść, by żyć w zdrowiujako danie główne. Nasiona komosy ryżowej kryją w sobie bogactwo składników odżywczych cennych dla naszego organizmu. Białko w nasionach quinoa, to tzw. białko kompletne. Warto ją wprowadzić do swojej diety. Spróbujcie mojej szarlotowej quinoa na śniadanie Syci na długi czas Składniki: (na 2 porcje) 1/2 szklanki b io quinoa (komosy ryżowej) (u mnie od Bio Naura) 1 szklanka wody
Słodkie okruszkijedzą nasze polskie ryby, a w dniu wyjazdu zaopatrują się w ilości hurtowe. Dlaczego o tym piszę? Bo bardzo chciałabym abyście przekonali się do naszych rodzimych smaków, abyście swoją dietę rozszerzali o zdrowe i polskie produkty, które możecie kupić w zasięgu ręki. Jak wiecie, w sklepach Lidl w całej Polsce, możecie kupić teraz polskie ryby ze stawów, prowadzonych przez gospodarstwa
SMYKWKUCHNIswojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także jest doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są bardzo ważne w naszej diecie i ważne byśmy uwzględnili je w naszym codziennym jadłospisie. Składniki (na 1 porcję): 1/3 szklanki kaszy gryczanej 2/3 szklanki wody szczypta soli i pieprzu 1/2 awokado 50 gram wędzonej makreli kawałek
Mango Papajaswojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także jest doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są bardzo ważne w naszej diecie i ważne byśmy uwzględnili je w naszym codziennym jadłospisie. Składniki (na 1 porcję): 1/3 szklanki kaszy gryczanej 2/3 szklanki wody szczypta soli i pieprzu 1/2 awokado 50 gram wędzonej makreli kawałek
Mango Papajablachy i pozostawić do ostudzenia. (*) Miechunką znalazłam w swoim październikowym boxie, który można zamówić tu ( klik ). Co miesiąc do otrzymania są różne zdrowe produkty, które warto wkomponować we własną dietę. To mój już kolejny box, z którego jestem baaardzo zadowolona. Od maja - żaden mnie nie zawiódł
Di gotujeTabbouleh to sławna bliskowschodnia sałatka z bulgurem i natką pietruszki, która znakomicie chłodzi w upalne lato. Ja postanowiłam przygotować jej jesienną wariację. Do swojej sałatki tabbouleh
Chilli Czosnek i Oliwaprzypominają imienin u cioci znanych z lat naszej młodości. Nie wystarczy sałatka warzywna na stole, aby każdy był zadowolony. Teraz modne i wskazane jest mieć nietolerancje, uczulenia, specjalne diety (i to każdy inną), unikać różnych produktów i wszystko to powoduje, że między innymi pani Karolina zapraszająca znajomych dostaje zawrotów głowy od tego by wszystkie zalecenia i przeciwskazania spamiętać. Nie sposób
Mr. Tastemoim ulubionym produktem znajdującym się w szafce lub lodówce. Ostatnio musiało ustąpić miejsca na podium na rzecz tahini, natomiast nadal mam do niego sentyment. Bardzo chętnie włączam je do diety, dodając zarówno do ciastek, jak i zup czy drugich dań. Trochę stęskniony smaku, jaki oferowała zupa orzechowa, postanowiłem na kolację przygotować ryż nawiązujący do wspomnień po niej. Tak właśnie powstał
Blendmansię, że nie jest to takie trudne... Już na wstępie Daria przekonuje, że warto samemu gotować i pokazuje, jak metodą małych kroków wprowadzić zdrowe nawyki i domowe posiłki do diety. Pozwala to zaoszczędzić pieniądze, które wydajemy na gotowe dania - nie zawsze zdrowe i często nafaszerowane chemią. Książka to 70 prostych przepisów na zdrowe dania, które naprawdę można przygotować
Moje Kuchenne Rewelacjesię obawiań obróbki termicznej nasionek. Kwasy omega 3, o które większości osób chodzi, nie ulecą od tak! Jeśli masz do wyboru włączyć olej lniany lub siemię lniane w codziennej diecie, to zdecydowanie wybierz to drugie, ponieważ poza kwasami tłuszczowymi dostarczysz również innych składników odżywczych, witamin i minerałów. Poza tym siemię lniane jest dużo prostsze w prawidłowym przechowywaniu, aby utrzymać jego
BlendmanKinga Rusin to spełniona i świadoma siebie dziennikarka i matka, która jest znana ze swoich sympatii proekologicznych. Jak sama pisze jej sukces wynika ze zdrowych nawyków. Z diety, gdzie stara się ograniczać cukier i mąkę, żyć w zgodzie z naturą i porami roku. Ekoporadnik jest skierowany do mieszczuchów, którzy chcą jednocześnie mieć blisko do pracy i mieć dostęp do zdrowej
Ugotowane pozamiatane