Placki ziemniaczane kojarzą się z ciężkostrawnym i tłustym daniem. Niestety to prawda, bo smażone tradycyjnie mocno nasiąkają tłuszczem. Wiele osób właśnie z tego powodu odmawia sobie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kimchi to kiszona kapusta pekińska z wersji azjatyckiej, symbol koreańskiej kuchni. To prawdziwa bomba zdrowotna, szczególnie teraz w sezonie na przeziębienia. Przyspiesza metabolizm, oczyszcza z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Skrei - zimowy dorsz - to rarytas prosto z Norwegii. Odławiany jest od stycznia do kwietnia i tylko w tych miesiącach możesz go upolować. Skrei po norwesku oznacza
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zupa owocowa z dynii na pożegnanie sezonu dyniowego. To chyba najsmaczniejsza zupa dyniowa jaką jadłam. Jeśli jesteś dyniowym fanem, koniecznie do przygotowania. Co prawda zimowe zapasy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Aby nie zaniedbywać bloga w moim przypadku podczas nauki gotuję szybkie i smaczne dania, dzielę się z wami moimi banalnymi pomysłami. Jest zima, więc słońce nie
Truskawkowa FiestaMaszynka do produkcji domowego makaronu to bardzo przydatny gadżet w kuchni. Makaronu na sklepowych półkach co prawda nie brakuje, ale orkiszowy ciągle jest rarytasem, a kolorowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bataty (pataty, słodkie ziemniaki) są coraz bardziej popularne. Warto włączyć je do swojej diety, bo przewyższają pod względem wartości odżywczych i wartości zdrowotnych tradycyjne ziemniaki. Batat
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Saltimbocca alla romana (w dosłownym tłumaczenie salt`im bocca - skocz do ust!) to klasyk kuchni włoskiej. Sznycelki same wskakują do buzi z dwóch powodów - ich smakowitości
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Śledzie to dla mnie najsmaczniejsza ryba zaraz po łososiu. Można je przygotować na wiele sposobów. Moja ulubiona wersja to śledzie w musztardzie , lecz w
CzarnawisienkaBardzo aromatyczny krem o przepięknym pomarańczowym kolorze. Osoby z którymi podzieliłam się zupą uznały, że rewelacja. Nawet moja roczna dziewczynka jadła z zapałem maczając bułkę w
wysmienityPoliczki wieprzowe, brzmi może trochę dziwnie, ale to jedno z najdelikatniejszych mięs. To także bardzo wykwintne i meeega smaczne danie. Pierwszy raz miałam okazję
Smaczne ZdroweMięso indycze uwielbiam, ponieważ prawie wcale nie zawiera tłuszczu, jest jasne, delikatne i kruche. Ulubionym kawałkiem mięsa z indyka jest udziec, bo daje bardzo wiele możliwości
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś zapraszam na kluski śląskie w jesiennej odsłonie, z dodatkiem dynii. Dyniowe puree to bardzo wdzięczny dodatek nie tylko do ciast, ale wszelkiej maści klusek. Na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jedno z moich ulubionych zestawień - delikatne mięso z kurczaka nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami. Tego typu danie obiadowe doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny domowy
Kuchnia Pełna PasjiWszystko co najlepsze oferuje wrzesień - jarmuż i kurki połączone w jednym daniu. Smacznie i zdrowo! Naleśniki faszerowane pysznym farszem z jarmużu z cukinią pod kołderką z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!