szybki sposób. Wystarczy tylko kilka czynności i piekarnik, aby cieszyć się smacznym obiadem. Takie dania przyrządzam wtedy gdy mam mało czasu na pilnowanie obiadu. Tu wrzucam tylko wszystko do jednego worka, a resztę robi piekarnik. Nic nie trzeba pilnować, ani mieszać. Do tego mamy obiad bardziej dietetyczny, bo po pierwsze mięso drobiowe, a po drugie bez smażenia na dodatkowej porcji
Waniliowe ImprowizacjeZwykłe udka kurczaka w zależności od dodatków z jakimi je podasz mogą stanowić odświętny posiłek. Moja noworoczna propozycja to pieczone udka z topinamburem, żurawiną i pieczarkami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pieczony, świeży śledź to same korzyści dla naszego zdrowia- sporo białka, multum kwasów omega-3 i wiaminy D. Nawet najskromniej przyprawiony smakuje znakomicie. Jest to
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ryż w woreczkach, to wygoda, ale niestety ze zdrowiem ma niewiele wspólnego. Już od kilku lat w moim domu nie praktykujemy takiego gotowania. I
Smaczne ZdroweChętnie sięgam po łososia, bo to ryba błyskawiczna do przygotowania, super smaczna i zdrowa. Dziś proponuję łososia upieczonego w piekarniku i podanego z winnym musem jabłkowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wszyscy lubimy dania jednogarnkowe, bo wystarczy jeden garnek, niewiele składników i szybkie, zdrowe danie gotowe. Danie idealne dle zabieganych, bo wystarczy na kilka posiłków, a odgrzewane
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Najbardziej lubiana ze wszystkich ryb - łosoś. Dzisiaj w wydaniu dietetycznym, bo pieczona w piekarniku. Danie zdrowe, lekkie, super proste i bardzo wykwintne. Rybę ułożyłam na plasterkach
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wątróbka drobiowa tym razem w wydaniu dietetycznym, bo nie smażona na patelni, ale upieczona w piekarniku. Po tym eksperymecie nie wiem, czy jeszcze kiedykolwiek będę smażyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mąka z samopszy jest idealnym produktem dla osób ceniących zdrowe nawyki żywieniowe, ze względu na bogactwo mikro i makroelementów, substancji odżywczych i witamin zaliczana jest do
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon na fasolkę szparagową uważam za otwarty, właśnie zawitała na straganach i możemy się nią objadać do końca lata. Najbardziej lubię zieloną, to odmiana bogata w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon szparagowy rozkręcił się na dobre i warto go wykorzystać. Ceny szparagów są bardzo przystępne, możesz się nimi objadać całkiem bezkarnie nie tylko z powodu ceny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kurze uda możesz przygotować na wiele sposobów i wg mnie każdy nowy przepis jest w cenie, ponieważ nie ma nic gorszego niż nuda w kuchni. Dzisiejszy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapraszam dziś na niecodzienne, bardzo kolorowe naleśniki. Czerwoną barwę zawdzięczają sokowi z buraka. Proszę bardzo, bez sztucznych barwników i da się. Intensywny kolor to nie tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Super pomysł na przekąskę dla dzieci. Moja córka zajadała się nimi. Dobrze spełniają się w roli „finger food” czyli potrawy do której spożycia nie potrzebujemy sztućców
wysmienityTo najlepszy kurczak jaki wyszedł z mojego piekarnika. Bardzo prosty do przygotowania, nie ma potrzeby podlewania, pilnowania podczas pieczenia. Zamarynowanego kurczaka nadziewasz na butelkę (wypełnioną wodą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!