Dyniowe curry z papryką i jarmużem przygotujesz w 30 minut. To prosty, szybki, rozgrzewający i bardzo kolorowy obiad lub kolacja. Zima to ciągle czas dynii i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Co lubisz bardziej naleśniki, czy pierniki? Nie musisz wybierać, bo moja propozycja to dwa w jednym - naleśniki o piernikowym smaku. Doskonałe śniadanie lub obiad w adwentowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Potraw z dynią ciąg dalszy, dziś zapraszam na szybkie curry z dynią, pieczarkami i brokułem, pyszny i zdrowy obiad wegeteriański. Dodatek stanowi biała kasza gryczana. Jeśli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj zapraszam na kotlety rybne. Ryby zawierają niezbędne kwasy tłuszczowe omega-3, niezbędne do pracy mózgu i serca, chroniące przed ADHD, chorobą Alzheimera, wzrostem cholesterolu
Smaki EdytyDietetyczne klopsiki z indyka to idealna propozycja dla wszystkich ceniących lekkie, zdrowe jedzenie. Bez obsmażania na tłuszczu przygotujesz równie smaczne klopsy. Nie tylko zdrowsze, ale i łatwiejsze do przygotowania. Układasz przygotowane klopsiki na blaszce, a całą resztę zrobi za ciebie piekarnik. Do tego ulubiony sos i pyszny obiad gotowy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wyjątkowo pyszne i apetycznie wyglądające danie ze schabem w roli głównej. Cieniutko rozbite płaty schabu nafaszerowane szpinakiem z pomidorkami koktajlowymi, uduszone w sosie własnym z dodatkiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!okazji Dnia Matki, a przy okazji również moich imienin postanowiłam się zmobilizować i dodać nowy przepis. To kolejny pomysł na zdrowy, względnie dietetyczny obiad, którego przygotowanie nie powinno przysporzyć Wam żadnych problemów. Nam bardzo smakował i na pewno powtórzę to danie nie raz i nie dwa, a może pojawią się jakieś nowe warianty ;) Jeśli chcecie go wypróbować, to wystarczy tylko
Ratunku obiadUwielbiam placki – zarówno z cukinii, jak i tradycyjne ziemniaczane. Ostatnio jednak unikam rzeczy smażonych. Drogą eksperymentu powstała wersja pieczona placków ziemniaczano-cukiniowych. Czy udana? Przez
Poezja smakuAromatyczne udka kurczaka w sosie pomidorowo- jogurtowym przyprawione typowymi indyjskimi przyprawami. Pyszne, lekko ostre, idealne z dodatkiem ryżu, pity, chlebka naan lub po prostu z bagietką
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Najlepsze mielone robi babcia. Choćbym nie wiem jak się starała, to nie wyjdą tak doskonale jak u niej. Serce wkładane w karmienie wnucząt musi być składnikiem
Poezja smakuMoja rodzina bardzo lubi buraczki. W okresie jesiennym przygotowuję ich dość spore ilości tak, by wystarczyło nam na całą zimę, wiosnę i część lata
Smaczne ZdrowePrzepis na filet z kurczaka z marchewką i groszkiem cieszył się niebywałym powodzeniem. Przepis znajdziesz tutaj . Takie samo połączenie smaków zastosowałam do przygotowania ryby. Dorsz w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!DZIEŃ DOBRY ! Co jak co ale ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza...💦 Wręcz nie chce się wychodzić z domu... W takie dni szczególnie oddaje się swojej pasji
Marcepanowa kuchniaGołąbki - klasyka kuchni polskiej. Dzisiaj w wersji jarskiej, bez mięsa, dietetyczne i po prostu bardzo pyszne. Gołąbki zawinęłam w piękne, zielone karbowane liście kapusty włoskiej, a farsz stanowi drobna kaszka jęczmienna wiejska, pół na pół z orkiszową oraz pieczarki. Kapusta włoska smakuje rewelacyjnie, teraz jest jej najlepszy czas i warto to wykorzystać. Poza tym gołąbki robi się dużo łatwiej(...)szybciej niż tradycyjne. Farsz z kaszy też jest bardzo plastyczny i łatwo roluje się gołąbki. Za jednym zamachem zrobisz obiad na 3 dni. Z pozostałego, delikatnego środka kapusty przygotujesz pyszną surówkę, po przepis zapraszam tutaj . Składniki na 14 gołąbków: 14 liści kapusty włoskiej 100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej 100 g kaszy orkiszowej 250 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nareszcie są! Zielone szparagi, moje ulubione. Kuszą swoim smakiem i niebywale prostym sposobem przygotowania. Zielonych szpargów nawet nie trzeba obierać, odłamujemy tylko zdrewniałe końcówki. Nie będę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!