Nadziane na szpikulce kawałki soczystego, kruchego łososia z cytrusową nutą, owinięte delikatną, chrupiącą cukinią, w towarzystwie słodkiego, egzotycznego ananasa to moja propozycja dietetycznego, grillowanego dania z rybą w roli głównej. Składniki: 500g surowego, świeżego łososia pure Mowi ( 2 opakowania x 250g) 2 cukinie 1 świeży ananas szczypta ziół prowansalskich sól pieprz Marynata: 2 łyżki oleju 1 pomarańcza 1 łyżka soku
Szalona Kuchnia EwelinySałatka z buraka i awokado do grilla to bardzo lekki i wyjątkowo aromatyczny dodatek do ciężkich potraw z grilla. Pieczony burak jest w smaku bardzo słodki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ciecierzycy. W sałatce obecny jest też jeden z moich ulubionych serów, ser feta. Pomidory i feta to gwarancja smacznego i wartościowego posiłku. Sałatka jest inspirowana jedną z książek zawierającej dietetyczne przepisy. Składniki na sałatkę z fetą i ciecierzycą (około 5 porcji): 2-3 garście pomidorków koktajlowych 2 ogórki gruntowe pół kostki sera feta 250 g ciecierzycy z zalewy (z puszki
Karola gotujeJarmuż lubię i doceniam. Dietetycznie i kulinarnie. Dziś zostawiam pomysł na sałatkę. ok. 200 g jarmużu 2 łyżki suszonej żurawiny sok z jednej limonki 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka czerwonego octu winnego Jarmuż blanszuję w gorącej wodzie razem z żurawiną. W słoiczku mieszam sok z limonki, masło orzechowe i ocet. Dodaję sól i pieprz ziołowy. Jarmuż i żurawinę osuszam
Kucharzycaśmietanowym sosie na bazie bulionu. Dzisiaj wariacji na temat kultowej pasty jest nieograniczona liczba. W Niedzielnym Kucharzu znajdziecie przepis na spaghetti primavera , wersję zbliżoną do klasycznej, ale z lekkim, dietetycznym sosem jogurtowym. Polecamy też pyszne pęczotto primavera , w którym makaron zastąpiliśmy kaszą. Dzisiaj zachęcamy Was do spróbowania zupełnie nowego przepisu na makaron primavera z pesto zamiast sosu. Jest to bardzo
Niedzielny kucharzZielone smoothie z limonką to orzeźwiająca propozycja na upalne dni. Swój wyjątkowy i oryginalny smak będzie zawdzięczać odrobinie soku z limonki. Tak przygotowane smoothie możecie wypić
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!patelnię i smażymy dowolnej wielkości placuszki. Smażymy na średnim ogniu, przewracając kilka razy. Usmażone przekładamy na papierowy ręcznik. Najlepszy sos czosnkowy! Ten sos czosnkowy nie bierze jeńców, nie jest dietetyczny, nie zrobicie go na wegańskim majonezie z wody po ciecierzycy. Ilość czosnku wystarczyłaby do wykończenia obsady serialu „True Blood” oraz zakończenia sagi Zmierzch już po pierwszej części. Jednak jest cholernie
ladykitchenInsta wrzucałam przez ostatni tydzień wpisy dotyczące diety pudełkowej warzywno-owocowej. Dajcie znać, czy mam napisać recenzję KLIK Chciałam wypróbować catering dietetyczny i też pomóc sobie wreszcie zacząć, bo choć wcześniej robiłam posty (7- max 30 dni) to w tym roku było mi ciężko się zmotywować. A że „zapłacone-zjedzone” - nie miałam wyjścia ;) Tym razem moim celem było również
Cytryna&Co.różnych zwierząt. Dla mnie ta kolacja była bardzo ciekawym doznaniem. Po pierwsze – zupełnie niespodziewanie się na niej znalazłam. W wielkim pędzie, dosłownie. Wracałam właśnie z Łodzi, z kongresu dietetycznego. W domu zdążyłam jedynie zamienić dres na dżinsy. Po drugie – próbowałam potraw, po które nigdy sama bym nie sięgnęła. Nawet za namową! Pierwszy raz próbowałam muli. Zapiekane z wieprzowiną
KucharzycaSzakszuka (dosłownie wielki bałagan), to danie pochodzące z Tunezji, choć znane jest też w innych krajach Bliskiego Wschodu. Smaczna, pożywna i niezwykle prosta w przygotowaniu, Szakszuka
A to pestkaDietetyczne pulpety w aksamitnym sosie Składniki: 400 g mielonego mięsa indyczego (najlepiej udźca) 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 cebula 2 czerwone papryki 1 łyżka oliwy z oliwek 700 ml wrzątku szczypta oregano 1 pełna łyżka mąki kukurydzianej sól, pieprz Przygotowanie: Mięso wyrabiamy z musztardą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego. Cebulę i papryki siekamy, podsmażamy
R'n'G KitchenTotalnie delikatne i dietetyczne serniczki, które zrobiłam w ekspresowym tempie. Składniki: 2 opakowania serka homogenizowanego naturalnego (w sumie 300g) opakowanie serka Bieluch pół laski wanilii 2 łyżki stewii w proszku, 2 łyżki ksylitolu - lub do wyboru można posłodzić jak się chce 250g borówek amerykańskich łyżka konfitury z czarnych owoców żelatyna - wg proporcji z opakowania (u mnie wyszły około 4 łyżeczki
Cytryna&Co.dużo czasu, ale marzy nam się pyszny deser, najlepszym będzie proste i szybkie ciacho. Poniżej podaję przepis spełniające te kryteria. Pyszne, słodkie i szybkie do zrobienia, niestety nie dietetyczne :) Składniki: 2 gotowe płaty ciasta francuskiego 1 duża śmietana 30% duże opakowanie serka mascarpone świeże truskawki 2 opakowania cukru waniliowego cukier puder Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni,płat ciasta kładziemy
Cytryna&Co.Pokażę Wam jak przygotować pyszny sznycel wiedeński z domowymi frytkami. Danie to może nie należy do najbardziej dietetycznych, ale raz na jakich czas można sobie pozwolić na odrobinę przyjemności. Możecie w sklepie poprosić o pokrojenie mięsa na kawałki i dodatkowo jego rozbicie przez specjalną maszynę na cienkie plastry. Mięso podamy z domowymi, chrupiącymi frytkami . Składniki na domowe frytki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!