Dla fanów dawnego paprykarza szczecińskiego, piszę dawnego, bo obecny raczej niewiele ma z nim wspólnego. Kiedyś w pogoni dawnych smaków kupiłam puszkę takowego, ale
Smaczne ZdroweSajgonki z piekarnika to moja “odchudzona” wersja, tej azjatyckiej przystawki. Nie będziemy ich smażyć na głębokim oleju a do farszu nie dodamy makaronu ryżowego
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiSkładniki: kapusta młoda 2 sztuki większe, mielone z kurczaka 50 dag, ryż ugotowany 4 woreczki, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, jajka 2 sztuki, papryka ostra 1
W Mojej Kuchni LubięUWIELBIAM TRUSKAWKI! Sezon już się rozpoczął na dobre, więc umieszczam je gdziekolwiek, aby jak najdłużej poczuć ich smak! Placuszki, są bardzo delikatne za sprawą mąki gryczanej
Truskawkowa FiestaPlacki z marchewki i cukinii, przepis na danie do pudełka Pomysł na te placki znalazłam w jednej z gazet, która ostatnio trafiła w moje ręce. Placki
Kuchnia na wzgórzuBardzo lubię zupy, szybko się je robi. W pracy można tylko podgrzać w mikrofalówce i super lunch gotowy. Mięsko, warzywa i super smak. Do garnka dodać
Kuchnia PokoleńDziś chcę Wam przedstawić pomysł , bo trudno nazwać to przepisem. W zasadzie wystarczy pokroić i zebrać składniki do dużej miski i mamy wspaniałą, zdrową ucztę. Micha
Poezja smakuRozpoczynam nowy cykl... SPOSÓB NA KOKTAJL. W taką pogodę nie wchodzi mi nic do brzucha oprócz owoców, warzyw, wody, lemoniad i koktajlów. To też idealna opcja
CzarnawisienkaSezon truskawkowy w pełni, więc to najlepszy czas na wykorzystanie tych owoców do koktajli oraz pysznych ciast. Jak tylko zobaczyłam ten przepis , długo się nie
Smaczne ZdroweOrganizm musi dostarczać dwa rodzaje kwasów tłuszczowych - Omega 3 i Omega 6. Niestety nie są one na równym poziomie z tego względu, że spożywamy więcej Omega
Truskawkowa FiestaSkładniki: woda 4 litry, kalafior 1 sztuka duża, marchew młoda 1 pęczek, liście laurowe 3 sztuki, ziemniaki 6 sztuk, kucharek 2 łyżki, pieprz ziołowy 2 łyżeczki
W Mojej Kuchni LubięTarta ze szparagami na najlepszym kruchym spodzie z fit nadzieniem na bazie jogurtu greckiego z jajkami i parmezanem to moja następna propozycja wykorzystania szparagów. Ciasto przygotowałam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bitki z indyka to bardzo smaczna propozycja obiadowa. Sos wzbogaciłam dodatkiem pieczarek i strąka czerwonej papryki i dla smaku i dla koloru. To dobry pomysł na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Placuszki kukurydziano – pszenne, spróbuj jakie to proste Ostatnio z nie wiadomo jakich przyczyn chodzą za mną wszelkie placki, ale nie smażone na oleju, ale takie
Kuchnia na wzgórzuSezon na truskawki w pełni. Uwielbiam je i dlatego wzięła się nazwa bloga (taka ciekawostka). Kefir i truskawki? Brzmi doskonale! Jeszcze tylko dodać mąkę i niezbędne
Truskawkowa Fiesta