Uwielbiam moment, kiedy po zimie nadchodzi wiosna. Pierwsze dni, gdy ciepło jest nie jednorazowo – a kilka dni z rzędu. Słoneczna pogoda sprawia, że mam ochotę
Poezja smakuWiosenne, cudownie zielone naleśniki kolorek zawdzięczają szpinakowi. Ten przepis udowadnia, że dania ze szpinakiem mogą być smaczne. Chlorofil zawarty w zielonych listkach szpinaku jest nie do
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kolejny test nowej mąki, tym razem na blat kuchenny wpadła mąka z siemię lnianego. Jest identyczna do zmielonego ziarna. Jednym jej minusem jest chłonność, a natomiast
Truskawkowa FiestaJak zadbać o zdrowie? Moją odpowiedzią są smoothie i woda fiji. W naszym jadłospisie nigdy nie brakuje warzyw i owoców oraz dużej ilości wody. Nie ma
Słodkie okruszkiUdka z kurczaka na szybko do pracy na lunch Budzisz się rano, sprawdzasz co możesz zamówić w pobliskim barze, nic no nic do Ciebie nie przemawia
Kuchnia na wzgórzuZielony koktajl to nie tylko napój, ale pełnowartościowy posiłek. Zielone warzywa to naturalne źródło chlorofilu, ważnych witamin i mikroelemntów. Chlorofil posiada silne właściwości oczyszczające krew, limfę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniaPyszny, orzeźwiający i łatwy w przygotowaniu sernik bez pieczenia składający się jedynie z 3 składników. Sernik jest lekki, nie za słodki i do tego niedrogi w
Calzonella.comSkładniki: łopatka wieprzowa bez kości 1 kg, smalec 1/2 kostki, wątróbka drobiowa 3/4 kg, cebula 4 sztuki, bułka paryska 4 kromki, przyprawa do pasztetu 1 opakowanie
W Mojej Kuchni LubięJeden przepis, dwie możliwości - wanilia i/lub czekolada. Babeczki mogą słabo odchodzić od papierka (wnętrze jest mega puszyste i delikatne) dlatego zalecałabym użyć foremek silikonowych lub po
CzarnawisienkaŚwięta się skończyły. Teraz trzeba wrócić do normalnego stylu żywienia. I tak dzisiaj proponuję lekki deser przygotowany na bazie z tapioki. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje
Smaki EwyPstrąg to ryba, którą przyrządzam najczęściej w moim domu, w końcu Pstrąg to Król rzek Dlatego chcę się Wam podać, swój prosty przepis na pieczonego pstrąga
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiSkładniki: buraki ugotowane 3/4 kg, wywar z buraków ok. 2 litry, włoszczyzna 1 pęczek, ziemniaki 6 sztuk, smalec 1/4 kostki, woda 1,5 litra, kostka rosołowa
W Mojej Kuchni LubięDzisiaj na szybko piszemy i gotujemy. Agata ma specjalną propozycję dla osób, które wszystko robią na ostatnią chwilę, a i tak efekty ich starań są znakomite
KulinarneImpresje.plProsta sałatka idealna na Wielkanoc i nie tylko. Dosłownie 10-15 min przygotowania - najdłużej schodzi ugotowanie ryżu. Lekka, smaczna i bardzo pożywna. Idealne źródło węglowodanów
Czarnawisienka