Tym razem nocna owsianka w wersji czekoladowo-orzechowej. Bardzo kremowa, pożywna i szybka do przygotowania. Idealna na śniadanie, zwłaszcza latem. Taką owsiankę można podać z ulubionymi
Healthy food explorerGenialne w swej prostocie i cudne w smaku. Najlepszą rekomendacją niech będzie to iż znikały u mnie jeszcze gorące, prosto z blaszki... Fakt, dawno nie
Smaczne ZdroweUwielbiam kasze na słodko, podawane z owocami i ulubionymi dodatkami. Są idealne na syte śniadanie i jak dla mnie, dzięki owocom albo dodatkowi masła orzechowego nie
FlymetothespoonOpis Quiche z cukinią i pomidorami: Quiche z cukinią i pomidorami to klasyka kuchni francuskiej. Czym w sumie jest quiche? Jest to rodzaj placka składającego się
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneOpis Pulpety z indyka: Pulpety z indyka są pełne smaku, zdrowe i soczyste w środku. Pulpety czy potocznie też zwane klopsikami uwielbia każdy. Zrobienie takich klopsików
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePomysł na obiad dla osób, które nie tolerują glutenu - lazania z mięsem mielonym, pomidorami i cukinią. Proste i szybkie do przygotowania danie obiadowe. Wystarczy młodą cukinię
UgotowaćPROSTE PLACUSZKI Z CUKINII 🥒🍽️ idealne na obiad lub przystawkę, a nawet i śniadanie 😁 Wszystkie składniki masz w domu lub kupisz w najbliższym spożywczaku 🛍️ Składniki na
CzarnawisienkaSkładniki: olej rzepakowy 1/2 szklanki, podudzia kurczaka filety 8 sztuk, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, kostka rosołowa 1 sztuka, papryka ostra 1 łyżeczka, cebula 1 sztuka
W Mojej Kuchni LubięOpis Tradycyjny barszcz: Tradycyjny barszcz to klasyczna staropolska zupa, która jest uwielbiana przez każdego. Barszcz jest popularna zupą z wielu krajach Europy Środkowej i Wschodniej. Chociaż
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneNasturcja to piękny kwiat i bardzo smaczny 🙂 Ma jadalne zarówno kwiaty, liście jak i owoce. Wiekszość przyrządza je jako kapary, ale ja cenię sobie ich naturalny
Kulinarne przemysleniaKolorowa, letnia sałatka z halloumi i porzeczkami. Ser halloumi pokroić w cienkie plastry i przesmażyć na dobrze rozgrzanym na patelni oleju. Smażyć z dwóch stron, aż
BullioWiosną szparagi, jesienią dynia, a latem maliny i kurki. Objadam się nimi do granic możliwości, chcąc zachować te smaki na dłużej. Uwielbiam kurki podsmażone na maśle
FlymetothespoonMoja wariacja na temat sałatki Tabbouleh. W oryginale z kaszą bulgur i pietruszką, zaś u mnie tym razem z komosą ryżową oraz koperkiem. Składniki na 2
CzarnawisienkaUwielbiam placki – zarówno z cukinii, jak i tradycyjne ziemniaczane. Ostatnio jednak unikam rzeczy smażonych. Drogą eksperymentu powstała wersja pieczona placków ziemniaczano-cukiniowych. Czy udana? Przez
Poezja smakuSkładniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do ziemniaków Prymat 1 opakowanie, olej rzepakowy 3/4 szklanki, papryka żółta 5 sztuk średnie, cebula 4 sztuki, czosnek 1 główka
W Mojej Kuchni Lubię