Zielony ogórek to smaczny i orzeźwiające warzywo w 97% składające się z wody, dlatego szczególnie doceniane jest w upały. Uważany jest za pospolite warzywko, a całkiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Koktajl na letnie śniadanie to solidna porcja witamin na dobry początek dnia. Czerwony kolor wskazuje również na bogactwo antyoksydantów, które działają przeciwstarzeniowo i antynowotworowo. Koktajl jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: seler 1 średni, pietruszka korzeń 2 sztuki, marchew 4 sztuki średnie, por 1 sztuka większy, pieczarki 50 dag, cukinia 1 sztuka większa, papryka czerwona 2
W Mojej Kuchni LubięZapraszam na prosty makaronowy obiad z dodatkiem groszku cukrowego, groszku w zielonych strączkach i zielonego groszku. Mały, skromny groszek to bogactwo mikroelementów i witamin z grupy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon na truskawki trwa, więc dziś prosty przepis na pyszne muffinki owsiane. W sam raz na deser, ale także śniadanie czy przekąskę w pracy lub podróży
Healthy food explorerSkładniki: boczek wędzony z tłuszczykiem 30 dag, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, kapusta młoda 2 główki, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, mąka
W Mojej Kuchni LubięPrzychodzi taki dzień, kiedy placuszkowy potwór (czyt. ja) musi przejśc na dietę bez glutenu, bez laktozy, a idealnie to rozdzielną i niskowęglowodanową. No i bez cukru
FlymetothespoonPlacuszki z ricottą z musem malinowym to jedno z naszych ulubionych dań na weekendowe śniadanie. Swój delikatny smak placuszki zawdzięczają ricotcie. Najlepiej jak kupicie, taką prawdziwą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jako dziecko podglądałam mamę w kuchni i raz zauważyłam, że dodaje do sosu kromkę czerstwego chleba. Zawsze mnie to zastanawiało po co to robi? Dzisiaj już
Kulinarne przemysleniaSałatka grecka to światowy klasyk, zna ją każdy i wszystkim smakuje. Szczególnie polecana latem, gdy mamy dostęp do świeżych warzyw. Pasuje praktycznie do każdego dania, chętnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: udka kurczaka 4 sztuki duże, przyprawa do złocistego kurczaka 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, papryka czerwona
W Mojej Kuchni LubięChłodniki, zimne zupy serwowane prosto z lodówki to idealny, orzeźwiający obiad na upalne dni. Chłodnik z botwinki to klasyk kuchni polskiej, każdej wiosny wyczekiwany i smakuje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo proste i szybkie ciasto na raz. Z dodatkiem truskawek jest nieziemskie! Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju 6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
Truskawkowa Fiesta