Bardzo prosty i przyjemy przepis na wiosenno-letnią sałatkę. Delikatny szpinak, chrupiąca ciecierzyca i słony ser feta to przepyszne połączenie. Użyłam prawdziwej greckiej fety jednak możecie
CzarnawisienkaSkładniki: Nadzienie: szpinak mrożony kulki 1 opakowanie, masło klarowane 1 łyżka, ząbki czosnku 4 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, śmietana gęsta 18% 200 gram, twaróg tłusty
W Mojej Kuchni LubięUlubione danie mojej rodzinki, a szczególnie najmłodszej pociechy, czyli poznańskie pyry z gzikiem. U nas jak gzik, to koniecznie do tego ziemniaki (pyry) gotowane
Smaczne ZdroweJeżeli nie jem śniadań na słodko, to koniecznie muszą pojawić się na stole jajka. Nie wyobrażam sobie bez nich życia i uwielbiam je dosłownie w każdej
FlymetothespoonTaką zupę podała mi moja kochana przyjaciółka Marta, dodała mi do niej parę papryczek chilli bo wie jak bardzo lubię ostre jedzenie. Dzięki !!! Od tej pory
wysmienity„Nasi goreng” to dosłownie smażony ryż. U mnie w wersji z kurczakiem i pokrojonym omletem. Wszystko porządnie przyprawione i posypane kiełkami fasoli mung, orzechami
BullioDzień dobry! Pomysł na dzisiejszy obiad ode mnie to... Makaron z cukinią i papryką. Pysznie, zdrowo, kolorowo. Jest wegetariański (a nawet wegański) i bardzo lekki! Składniki
CzarnawisienkaKolejna propozycja na co dzień i od święta, czyli wariacja na temat tabbouleh. Mnóstwo ziół, świeżego ogórka i cudownie kremowy “serek” słonecznikowy – czyli
FlymetothespoonMiodowe płatki owsiane z bakaliami i jogurtem. Dziś szybki pomysł na pyszne śniadanie lub drugie śniadanie do pracy. Tak przygotowane miodowe płatki owsiane możecie na spokojnie
Słodkie okruszkiBardzo łatwa i szybka w przygotowaniu zupa pomidorowa. Dodatek mleczka kokosowego dodaje zwykłej pomidorówce oryginalnego smaku Składniki na 4 porcje: 1 puszka krojonych pomidorów pelati 1
Alutka-GotujeW dzisiejszym wpisie na blogu debiutuje kalarepa! Warzywo z rodziny kapustowatych - trochę przez nas niedoceniane. A szkoda, ponieważ kalarepa jest bogatym źródłem witamin z grupy B
W kuchni KatieDziś trochę greckich wariacji w polskim wydaniu, a przy okazji danie dla wegetarian ;) Podczas naszej blogowej nieobecności związanej z wyjazdem, spożywaliśmy bardzo dużo mięsa: głównie wieprzowiny
W kuchni KatieBudzimy się z zimowego letargu! Kończymy z ciężkim jedzeniem, a na naszych stołach zaczynają pojawiać się lekkie dania. Dziś zapraszamy Was na zupę z liści szpinaku
W kuchni KatieSkładniki: żołądki z kurczaka 1 kg, woda 1 litr do szybkowara, ziele angielskie 3 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, cebula 1 sztuka, cukier 1/2 łyżeczki, smalec
W Mojej Kuchni LubięSezon szparagowy rozpoczął się na dobre. To warzywo wyjątkowo bogate w składniki mineralne i witaminy tak potrzebne do prawidłowego funkcjonowaniea naszego organizmu, a ponieważ w surowej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!