Spitzkohl z ogórkiem i rzodkiewką. Wiosenna surówka 201Surówka z samych nowilijek: pierwsza młoda, bardzo delikatna kapusta Spitzkohl, ogórki i rzodkiewki. Soczysta, orzeźwiająca, pyszna. Tym razem surówkę przygotowałam na wzór tradycyjnego colesława z sosem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kolorowe naleśniki na soku z buraka 170Zapraszam dziś na niecodzienne, bardzo kolorowe naleśniki. Czerwoną barwę zawdzięczają sokowi z buraka. Proszę bardzo, bez sztucznych barwników i da się. Intensywny kolor to nie tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Prosta wiosenna sałatka z jajkiem i warzywami 184Dziś przepis na bardzo prostą, kolorową sałatkę z mnóstwem różnych warzyw. Idealne na śniadanie, lunch lub kolację. Wzbogacona o jajko, które oczywiście można też pominąć i
Healthy food explorer
CIASTO NA OLEJU, Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ 198Ciasto orkiszowe na oleju, z dodatkiem owoców, idealnie sprawdzi się na weekend. Inspiracją był ten przepis , jednak u mnie z braku rabarbaru, a nadmiaru innych
Smaczne Zdrowe
Pieczona pomidorowa 217Pomysł na nietypową zupę pomidorową - przygotowaną z pieczonych pomidorów malinowych, cebuli, czosnku oraz świeżych listków bazylii. Poniższa pomidorowa jest bardzo aromatyczna w smaku i wbrew pozorom
Ugotować
Sushi z ogórka i serka labneh z czosnkiem niedźwiedzim 193Moja wiosenna wariacja na temat sushi. W zastępstwie glonów morskich poczciwy ogórek, a nadzienie stanowi miks twarożku z serem feta aromatyzowany pastą z czosnku niedźwiedziego, z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kompot z rabarbaru 225Dzień dobry! Sezon łabałbałowy uważam za otwarty! 😁 Przyznawać się, kto go lubi? Wiem, że ma wielu zwolenników jak i przeciwników. Ja zdecydowanie należę
Czarnawisienka
zupa z młodej kapusty na maśle i śmietanie... 192Składniki: kapusta młoda 1 główka większa, woda 3 litry, ziemniaki 5 sztuk, włoszczyzna 1/2 pęczka, kostka rosołowa 2 sztuki, groszek konserwowy 1 puszka, masło 2 łyżki
W Mojej Kuchni Lubię
Bezglutenowe spaghetti cukiniowe keto z pesto słonecznikowym 176Rzadko korzystam z gotowych produktów, ale czasami mi się zdarza – o ile są dobrej jakości, ze świetnym składem. Ułatwiają życie w wielu sytuacjach! Szczególnie lubię
Flymetothespoon
Jaglany deser różany z rabarbarem – wegańska, bezglutenowa kaszka jaglana 175Ostatnio coś ciągnie mnie do róży. Ta obsesja zaczęła się od różanego mazurka, potem były różne puddingi różane i dzisiaj postanowiłam połączyć z nią cudowny, sezonowy
Flymetothespoon
Tęczowe tortille pełnoziarniste – warzywna przekąska dla dzieci. 149Super pomysł na przekąskę dla dzieci. Moja córka zajadała się nimi. Dobrze spełniają się w roli „finger food” czyli potrawy do której spożycia nie potrzebujemy sztućców
wysmienity
Gofry a'la serniczki 209Doskonała alternatywa dla klasycznych gofrów. Idealne dla gości czy rodziny. Świetnie się komponuje z owocami. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
Truskawkowa Fiesta
Tortilla z tofu wędzonym, miksem sałat i pomidorkami 178Doskonały posiłek na letnie dni przy gronie najbliższych. Bardzo lekkie, wegańskie i kolorowe dane z mnóstwem witamin. Składniki: 1 kostka (180g) tofu wędzonego 1 placek tortilla
Truskawkowa Fiesta
Mleczne gofry orkiszowe 219Gofry to mój ulubiony posiłek jako drugi po omletach. Ostatnio po raz kolejny zakupiłam mąkę orkiszową. Grzech by było z niej nie skorzystać! Z dodatkiem mleka
Truskawkowa Fiesta
Krem szparagowy na mleku kokosowym 204Już są, sezon szparagowy ruszył! Zupa krem z białych szparagów to klasyk, najprostsza i najdoskonalsza z zup. Idealna przystawka na uroczysty obiad lub wykwintny codzienny obiad
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!