Uwielbiam piec ciasta, ale bardzo rzadko przygotowuje tarty. Pora to zmienić! Poniżej prezentuje bardzo oryginalną wersje, bo z gruszką i pod chmurką! Mmm... Składniki: Spód 2
Truskawkowa FiestaSkładniki: papryka 2 sztuki, marchew 4 sztuki,cukinia 2 sztuki średnie, fasolka szparagowa 50 dag, ząbki czosnku 5 sztuk,por 1 sztuka duża ,cebula 1 sztuka
W Mojej Kuchni LubięMakaron pełnoziarnisty, ser feta, szpinak i pomidorki koktajlowe - czyli moja propozycja na #zdrowyobiad 😍😋 Kto się skusi? Składniki : 200-250 g makaronu pełnoziarnistego 1/2 opakowania szpinaku baby
CzarnawisienkaKupiłam dzisiaj dorsza. Zrobiłam sobie postanowienie że przynajmniej raz w tygodniu będzie rybka. Rybka musiała być bez ości. Specjalnie dla mojego wnusia. Dorsza umyć i wysuszyć
Kuchnia PokoleńNaleśniki to danie, które mogę jeść codziennie! Ta wersja jest nieco inna niż pozostałe. Idealne na zbliżający się sezon zimowy! Składniki: Ciasto naleśnikowe 2 jaja 6
Truskawkowa FiestaCo lekkiego, a jednocześnie sycącego można zjeść na lunch lub kolację? Często mam ten dylemat. Warto wtedy rozejrzeć się za sezonowymi warzywami. Tym razem padło u
Poezja smakuTarty to idealne danie do zrobienia, kiedy mają przyjśc goście. Można je upiec wcześniej, a potem tylko podgrzać w lekko rozgrzanym piekarniku albo podac na zimno
FlymetothespoonWegańska, bez glutenu tatra daktylowo-kokosowa z śliwkami. Dzięki słodkości daktyli oraz śliwek nie wymaga dosładzania. Składniki: Spód 12 sztuk daktyli 1 łyżka oleju kokosowego 1/2
Truskawkowa FiestaSkładniki: mięso indyka na gulasz 50 dag, olej rzepakowy 1/2 szklanki, fasolka szparagowa 30 dag, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 3 sztuki, pieczarki 6 sztuk większe
W Mojej Kuchni LubięPonieważ w sklepach coraz trudniej kupić dobrą wędlinę, taką bez chemicznych dodatków i dużej ilości soli, postanowiłam wziąść sprawę w swoje ręce. I oto kolejne pyszne
Kulinarne przemysleniaFit omlet bananowy Nie od dziś wiadomo, że śniadanie to podstawa. Powinno być sycące i oczywiście pyszne. Wielu z nas zależy również, by było proste i
Słodkie okruszkiBardzo delikatna przekąska, która nie tylko dobrze smakuje, ale również atrakcyjnie wyglada 😊 Idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Po obfitych daniach wigilijnych, drugiego dnia, będzie
Kulinarne przemysleniaŚniadania to zdecydowanie mój ulubiony posiłek dnia. Przeważnie jem je na słodko, bo bardziej się takimi najadam i nie mam już później ochoty na nic słodkiego
Healthy food explorerSkładniki: włoszczyzna młoda 1 pęczek, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 2 sztuki, kostka rosołowa 2-3 sztuki, woda 2,5 litra, pomidory dojrzałe 1 kg
W Mojej Kuchni Lubię