Uff nareszcie skończyłam w tym sezonie moją przygodę z przetworami z wiśni, było ich sporo a jeszcze więcej pracy przy nich, szczególnie przy drylowaniu ale
RAROSSAZostała mi dosłownie garści wiśni więc musiałam zrobić Fale Dunaju, uwielbiam to ciasto właśnie ze świeżymi owocami. Nie twierdze ze wiśnie mrożone lub z komputu
RAROSSAPrzed weekendem zakupiłam foremkę specjalną do tego ciacha. Comber mogła by być to inna nazwa jakoś mi nie pasuje do ciasta, ale skoro już
RAROSSAUwielbiam czarną porzeczkę i wszystko w czym jest schowana, zatopiona tj. w sokach, ciastach, konfiturach, dżemach, lodach. Tylko to „skubanie” ale czego nie robi się z
RAROSSAPrzepis na biszkopt, który może być podstawą do ciasta z kremem, owocami, lub do tortów. Upieczenie tego biszkoptu nie jest zbytnio skomplikowane, przepis łatwy do zapamiętania
RAROSSACIASTO Z BUDYNIEM I MALINAMI Bardzo proste szybkie oraz uniwersalne ciasto kruche. -Proste ponieważ wszystkie składniki mieszamy razem w jednym
RAROSSAUwielbiam lody, mogła bym jej jeść cały czas niezależnie od pory roku. Często
RAROSSACiasto bananowiec to smak mojego dzieciństwa, wspomnienie wakacji właśnie latem mama najczęściej robiła to ciasto. O ile dobrze pamiętam było to jedno z pierwszych ciast które
RAROSSAPo raz kolejny sięgnęłam po przepis siostry Anieli ponieważ lubię stare sprawdzone przepisy takie można by rzec z „duszą”. Jak stwierdza siostra Aniela u niej
RAROSSAInna wersja klasycznej szarlotki, dla łasuchów lubiących wyraźne smaki. Kruche ciasto zastąpione delikatnym biszkoptem, jabłka z dodatkiem galaretki cytrynowej, i do tego bita śmietana a całości
RAROSSAW tym roku jest niesamowicie dużo grzybów, tak mówi moja mama. W ostatni weekend, nazbierała ich całą masę, a potem zrobiła grzyby ze śmietaną, które
RAROSSABardzo łatwe wykonaniu, puszyste ciasto z owocami i chyba nareszcie mam przepis na ciasto w którym nie opadają owoce na dno. Składniki: 2 szklanki mąki
RAROSSAPiernik upieczony z przypraw które się samemu komponuje ma niepowtarzalny mocny aromat ponieważ przyprawy są świeżo mielone. Piernik robi się bardzo szybko, no i ten zapach
RAROSSAPrzysmak mający swe korzenie w Rosji receptury Czeskiego cukiernika Tort Praga. Pyszne wilgotne ciasto kakaowe, i
RAROSSA