miksuję, dodaje tężejącą galaretkę, łączę całość. Wykładam na zastygniętą masę bananową. Chłodzę w lodówce. Galaretki wiśniowe rozpuszczam w 700 ml wrzątku, lekko tężejącą zalewam poukładane na wierzchu deseru Delicje . Całość odstawiam do lodówki . Na koniec dekoruję i podaję. smacznego
Takie tam pichcenieSzybkie desery z bakaliami – 5 pomysłów Od zawsze uwielbiałam desery i bakalie. Ci z Was, którzy są ze mną od początku (blog jeszcze na starej platformie) wiedzą, że kiedyś to desery pojawiały się u mnie najczęściej. Dlaczego? Może dlatego, że są tak proste w przygotowaniu, a ich każda łyżeczka może tak umilić dzień i poprawić nastrój Często nieodzownym elementem(...)moich deserów, a czasem wręcz ich bazą – są bakalie. Zdrowie, chrupiące i naprawdę pyszne. Uwielbiam je! Czasem po prostu siadam wraz z mężem, w telewizorze leci nasz ulubiony film, a my chrupiemy sobie z miseczki mieszankę bakalii. Uwielbiamy to. Bakalie, to też nieodzowny element moich wypieków i deserów. Dziś mam dla Was 5 szybkich pomysłów na desery z bakaliami
Słodkie okruszkidrugie śniadanie! Jedno z najwspanialszych i najpyszniejszych ciast, które podbiło kubki smakowe Włochów, a od wielu lat również pozostałych mieszkańców świata, nie tylko Europy. Tiramisu, to rodzaj deseru, jednak wbrew pozorom nie jest spożywany po kolacji, czy obiedzie. W upalne dni, Włosi serwują je na drugie śniadanie! Tiramisu powinno się podawać mocno schłodzone. To właśnie w temperaturze(...)tkwi sekret tego niezwykłego deseru. Istnieje wiele przepisów na tiramisu. Wykonanie i smak uzależnione są od regionu Włoch, w którym jest przygotowywany. Zazwyczaj jest to prostokątne ciasto, które składa się z kilku warstw. Układa się je naprzemiennie zaczynając od biszkoptów (zazwyczaj wybierane są specjalne sztuki o podłużnym kształcie), które są maczane w kawie lub likierze. Następnie nakładana jest masa
Gotuję TestujęPanna Cotta to jeden z moich ukochanych deserów. Wypracowałam sobie kilka receptur, które zawsze się sprawdzają a mój deser ma idealną konsystencję. Jest lekki jak chmurka, delikatny, jednocześnie pięknie trzyma formę. Lubię ją jeszcze z jednego powodu – robi się ją bardzo szybko a można stworzyć z niej naprawdę efektowny i piękny deser. Goście będą zachwyceni, gwarantuję! Dzisiaj prezentuję(...)blogu przepis na nietypową, ciut inną, bo z mleka kokosowego. Dzięki niemu deser ma piękny, śnieżnobiały kolor i delikatny posmak kokosa, który świetnie współgra z drugim bohaterem deseru – orientalnym rambutanem. Dla tych, którzy jeszcze nie zdążyli posmakować – rambutan wygląda obłędnie i cudnie pachnie. I na tym w zasadzie kończą się moje zachwyty. W smaku porównywalny jest do naszej
Garniec Magalielubi jogurtu greckiego i truskawek? A do kompletu smak chalwy! Polaczenie idealne.To najlepszy deser jaki kiedykolwiek zrobilam.Lepszego tez nie jadlam.Tu bita smietana zdecydowanie przegrywa konkurencje.I to nie tylko z powodu wysokiej zawartosci tluszczu.Zanim przygotowalam owoce zjadlam pol miseczki kremu chalwowego i zabraklo mi do przystrojenia gory.Lekko kwaskowate owoce (dodalam maliny) ze slodycza chalwowa tworza genialny mix smakowy.Deser jest przepyszny(...)idealnie kremowy i ma tez wyjatkowy smak.Dlatego swietnie sprawdza sie jako baza sosow,dipow czy deserow wlasnie. Te wspaniale wlasciwosci ma oczywiscie tylko jogurt naturalny. Skladniki na 2 pucharki deseru: 200 g jogurtu greckiego (uzylam 10 %,ale sa ponoc chudsze) 2 lyzki tahini 2 lyzki miodu lub stewii 1 lyzka cukru pudru , miodu lub stewii 6-8 orzeszkow pistacjowych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jesli lubicie smak kokosa ten deser na pewno przypadnie Wam do gustu,bo jest po prostu pyszny.Powstal zupelnie przez przypadek. Pozostal mi krem kokosowy i zastanawialam sie do czego go zuzyc.Wymieszalam z jogurtem greckim,jeszcze dodatek owocow jagodowych i kilku ciasteczek amarettini i wspanialy deser gotowy.W expresowym tempie mozesz przygotowac smaczny i zdrowy deser.Polecam! Skladniki na 2 porcje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Deser o smaku chalwy z truskawkami i pestkami granatu jest przepyszny.I to nie tylko dla wielbicieli chalwy.Wbrew pozorom nie jest tez wcale za slodki.Zreszta stopien slodyczy mozecie regulowac iloscia dodanego miodu.Smak chalwy bowiem pochodzi z tahini,ktore nie jest slodzone. Dla nas z mezem jest to absolutny hit deserowy.Dlatego naprawde goraco polecam do skorzystania z przepisu.Bedziecie naprawde zachwyceni.Owoce mozecie dodac(...)lewa strone wyciagnac pestki.Najlepiej zrobic to palcami,uwalniajac je z bialej oslonki. Na dnie pucharkow ulozyc ciasteczka,nastepnie jogurt chalwowy,na koniec zamarynowane truskawki i peski granatu.Przed podaniem deser schladzic w lodowce.Dodatkowo polalam calosc syropem z granatu.Nie jest to jednak konieczne. Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Witajcie kochani. Dziś postanowiłyśmy Was znowu nieco osłodzić. Chłodne, wietrzne popołudnia i wieczory najlepiej urozmaicać sobie czymś słodkim. Pomysł na deser narodził się z powodu ogrrromnej dyni, którą to otrzymałyśmy w prezencie kilka dni temu. (: Taka drożdzowa propozycja jest czymś idealnym do kubka gorącej herbaty czy filiżanki kawy. . My ciastem drożdżowym bardzo często urozmaicamy sobie chłodne jesienne dni i zachęcamy
Symfonia Smakówidealnie wyważona jeśli chodzi o smak, aromat, niczego tam nie brak, niczego tam nie jest za dużo. Kropka. Wróćmy do lodów, potrzebne nam będą -lody jakie chcecie -syrop do deserów -prażone ziarna od Ziarenkowo Cynamonowy Raj- w swoim składzie mają słonecznik,sezam,orzechy arachidowe,cynamon,kardamon,gozdziki. -brzoskwinia -arbuz -suszona śliwka i listek bazylii, bo nie miałam mięty Do pucharka(...)szklanki włóż pokroojonego arbuza, posyp ziarnami,dodaj Twoje ulubione lody. Następnie polej syropem do deserów. Dodaj obrana ze skóreczki brzoskwinię. Posyp ziarenkami, pokrój sliwkę na paski i dodaj listek. Smacznego. Szybko bo w taki upał to się ekspresowo rozpuszczają. Smak jest rewelacyjny, a przykryty lodami arbuz i ziarna lekko się „podmrażają” i mają super smak i chrupkość wartą
Z Kuchni Do Kuchnizapewne jest super deser, ale na pewno nie dla...kierowców. W jego składzie jest wódka, więc jak kto chce się nim uraczyć musi pomyśleć wcześniej i najwyżej przejść się piechotą wesoło podśpiewując lub wsiąść do MPK. Składniki -lody, Wasze ulubione -czarne winogrona -cynamonowy raj od Ziarenkowo -kawałeczki serniczka z tego przepisu TUTAJ -mango kandyzowane od Skworcu -wiśnie suszone premium(...)winogrona. Następnie wisnie suszone premium oraz ananas kandyzowany. Następnie wlej około 2 łyżek wódki, lub innego ulubionego alkoholu, lub nalewki..jak nie lubisz- nie możesz- dodaj syropu do deserów też jest super! Cała wódka weszła w...sernik! I tam pozostała. Ciekawe wrażenia smakowe. Ognisty sernik i orzezwiający smak lodów, lekko podmrożone ziarna i nostalgiczne kandyzowane owoce. Tak to rajski puchar
Z Kuchni Do KuchniCheesecake deser z karmelizowanym mlekiem i snickers…Zdjęcia mówią same za siebie! To wspaniały deser, kremowy, słodki, sporządzony z minimalnym wkładem pracy. Perfekcyjny deser na ostatnią minutę. Lubicie takie deser? Ja przepadam, zwłaszcza za snickers, bo to mój ulubiony batonik! Taki deser muszę jeść z wyhamowaniem! Zawiera on niemało kalorii, a karmelizowane mleko to cukrowa bomba! Deser bez pieczenia(...)naprawdę fajny pomysł na deser, kiedy nie mam ochoty na wypieki. Cheesecake deser Składniki: 5-6 porcji 100 g pokruszonych ciastek 500 g twarożku 200 ml śmietanki, 30% 3 łyżki cukru pudru 200 ml karmelizowanego mleka 4 batoniki snickers, małe Rozdrobnij ciastka i ułóż na dnie szklanek. Ubij lekko śmietankę. Pod koniec ubijania dodaj twarożek i cukier puder. Ułóż krem
codojedzeniaSernik na zimno w postaci ciasta czy też w postaci deseru sprawdza się zawsze. Przy upałach jakie teraz mamy zimny deser będzie jak znalazł. Deser serowo-owocowy na zimno Biały ser ma zastosowanie w sernikach zarówno na zimno jak i w tych pieczonych. Zajadamy się nim także w pierogach czy naleśnikach. Ja z racji na fakt, iż na nabiał(...)różnicę pomiędzy nim a tym standardowym serem z laktozą. Robię zatem od czasu do czasu serniki czy piergi właśnie z wykorzystaniem sera bez laktozy. Na tym weekendzie postawiłam na deser na zimno, do którego użyłam nie tylko sera ale i ryżu preparowanego. Całość połączyłam z owocami. Na 30-o stopniową temperaturę za oknem ten deser był jak znalazł. Jeśli zdecydujecie
mecooks