desery - 58579 przepisów (strona:431/3906)

Pistacjowy deser z bananami 190

Leki i delikatny, rozpływa się w ustach niczym rolada lodowa. Zapraszam na deser, którego dodatkowym składnikiem są lody pistacjowo- marcepanowe. Nikt mu się nie oprze! Składniki: Na foremkę keksową, półokrągłą o wym. 35x10x5cm 250ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone (250g) 1/2 szklanki cukru pudru 350ml lodów pistacjowo- marcepanowych KORAL 1 galaretka agrestowa 2 banany 1 opakowanie ciasteczek orito (kupione(...)spożywczą, wylewamy połowę masy, układamy pokrojone w kostkę banany i przykrywamy drugą częścią masy. Na końcu układamy obok siebie ciasteczka i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Gdy deser stężeje delikatnie przekładamy go na deskę, a wierzch dekorujemy rozpuszczoną, ale nie gorącą czekoladą.  Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Deser czereśniowo truskawkowy 110

czereśni można jeszcze sporo spotkać. Zwłaszcza jeśli ma się drzewko we własnym ogrodzie :)  Połączenie tych owoców z herbatnikami to naprawdę dobre rozwiązanie, a co najważniejsze szybkie :) Deser możemy jeść już po godzinie, a jak ktoś tyle nie wytrzyma to nawet po półgodzinie.  Składniki: Na ok 8 pucharków: 200g herbatników czekoladowych 4 duże łyżeczki masła orzechowego (ja kupiłam podczas(...)powoli dodajemy po łyżce zblendowanych czereśni. Gotowy krem nakładamy do pucharków naprzemiennie z pozostałymi herbatnikami. Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki truskawki oraz dekorujemy miętą, czereśnią i rurkami waflowymi. Deser schładzamy w lodówce. Gotowe pucharki najlepiej schłodzić w lodówce min pół godziny, ale nie jest to konieczne jeśli ktoś nie lubi czekać i jest bardzo niecierpliwy

Kuchnia w czekoladzie
Kisiel malinowy z tapioki 194

Można zrobić zdrowy deser? no jasne że można i nie mieć potem wyrzutów sumienia że za dużo kalorii zjedliśmy? i znowu tak. Zapraszam dziś na pyszny deser malinowym kisielkiem zwany z pysznymi granulkami tapioki. Kisiel malinowy z tapioki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Dietetyczny sernik o smaku czekoladowo cytrynowym z rumowymi cytrynkami Eterno 137

Skład: cytryny (do produkcji użyto do 52% owoców), cukier, rum 1,2% obj. Słoiki szklane: zawartość netto 230g Zastosowanie: do herbaty, lemoniady, drinków oraz jako dodatek do potraw i deserów Cytrynki przygotowane są w specjalny sposób: ze skórką, bez dodatku wody, konserwantów ani sztucznych barwników. Syrop, w którym znajdują się owoce, powstaje w wyniku połączenia się naturalnego soku z owoców(...)mineralnej w dzbanku dodać parę plasterków cytrynek z syropem. Słoiczek wystarcza do sporządzenia 4l pysznej lemoniady. Do lemoniady można dodać parę listków mięty oraz trochę miodu. Jako dodatek do deserów np.: lody owocowe w pucharkach polać syropem, ozdobić plasterkami cytrynek. Do pieczenia mięs, zwłaszcza drobiu. KLIK DO SKLEPU

ClauditteMissCooking
pieczony owocowy deser 177

owocowy deser z piekarnika Jeżeli sporządzał bym listę deserów biorąc pod uwagę stosunek nakładu pracy do uzyskanego efektu to przepis ten niewątpliwie zająłby bardzo wysokie miejsce na takiej liście. Sama natura sprawiła że nasze zadanie ogranicza się jedynie do poukładania składników i ich zapieczenia. składniki dla czterech osób 1 melon 4 niewielkie banany 2 świeże figi 2 łyżki płynnego miodu

Miód i pieprz
Galaretko - borówko - biszkoptowiec 149

niby deserze na zimno wspominała mi sąsiadka. Że smaczny i mało przy nim roboty. Ale ona robiła go z truskawkami. Truskawek już brak więc zrobiłam go z borówkami. A nazwę wzięłam ze składników. No nie zupełni bo powinnam jeszcze dodać śmietanowiec, ale niech już tak zostanie. A deser zrobiony na szybko jako, że miałam pracowite dni ostatnio bo piekłam torcik

Ewa w kuchni
Torcik z jeżynami i borówką 241

kojarzą mi się z nadchodzącą jesienią dlatego korzystając z uroków lata zrobiłam prosty i delikatny torcik na biszkoptach  z galaretką to propozycja na ciepły letni podwieczorek czy deser, skuszą się na niego też najmłodsi...pycha! Deser podałam na Porcelanie Rajski Ogród  BOGUCICE Składniki: Tortownica śr 24 cm 100 g okrągłych biszkoptów 400 ml śmietanki 30% 1 łyżka soku

Wanilia i Kardamon
Morelowa pokusa że śmietaną i wanilią 193

Kiedy brak słoneczka tak jak dzisiaj właśnie , trzeba sobie samemu ocieplić dzień . Tak właśnie powstał deser z moreli śmietany czekolady i jagód .   Składniki Morelowa pokusa że śmietaną i wanilią : śmietana 30% 400 ml serek waniliowy np danio 1 szt ( mały) morele szt jagody 1-2 łyżeczki na szklaneczkę banan 2 szt Dodatkowo: czekolada mleczna 150 g słonecznik(...)kostkę i dodajemy do śmietany , posypujemy żurawiną Zakrywamy śmietaną owoce i kładziemy pokrojonego banana i jagody. W rondelku rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i wsypujemy słonecznik. Gorącą czekoladą polewamy deser na wierzchu na jagody i banany . Do lodówki do zastygnięcia . Po prostu bomba , rodzinka zachwalała więc smakował

Różowa kuchnia
Lody Viennetta 119

pierwszy czekoladowy prostokąt, a na niego krem, prażone orzeszki, znowu czekoladę, krem, orzeszki, czekoladę, krem, orzeszki i ostatnią czekoladę. Zawijamy do środka brzegi wystającego papieru lub folii i wstawiamy deser na całą noc do zamrażarki. Przed podaniem wyjmujemy deser z zamrażarki, odwracamy keksówkę i układamy viennettę na prostokątnej paterze. Dekorujemy wg uznania. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. 212

Wakacyjno-kulinarnej rozpusty w wykonaniu moich małych kuchareczek ciąg dalszy:) Tym razem pyszny deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. Składniki: 2 galaretki (u mnie truskawkowa i cytrynowa) garść świeżych jeżyn /lub malin, jagód/ otręby 1czekolada Wykonanie: W dwóch naczyniach rozpuszczamy galaretki. Owoce miksujemy, aż będą miały konsystencję musu. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy, dodajemy otręby, całość dokładnie mieszamy. Teraz(...)będzie mieszać się z innymi warstwami. Kiedy to nastąpi do pucharków wlewamy jeżynowy mus i kolejną warstwę galaretki. Wkładamy do lodówki na kilka minut, a następnie na wierzchu deseru umieszczamy otręby zmiksowane z czekoladą. Ponownie wkładamy do lodówki, żeby całość stężała

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Smoothie – koktajl śliwkowy z kakaem, bananem i jabłkiem 136

Dopadła Was ochota na coś słodkiego? Zjedlibyście coś czekoladowego? Ale dbacie o swoje zdrowie i potrzebujecie zdrowy deser , bez cukru , bez nabiału ? Proponuje owocowe smoothie – koktajl śliwkowy z kakaem, bananem i jabłkiem . Jeśli użyjecie dojrzałych owoców otrzymacie pyszny i słodki deser. Dodatkiem wody niegazowanej możecie dopasować konsystencję koktajlu do Waszych upodobań. W przypadku nie dość słodkich owoców koktajl możecie

Moja Delicja
Brazylijskie smakołyki - Brigaderio 134

Ostatnio zakochałam się w tych małych kuleczkach brazylijskich. Wyglądają jak praliny ale zupełnie inaczej smakują, a wykonanie ich jest banalnie proste. Brazylijczycy się nimi zajadają. Oryginalny

Niezły Młynek
Dżemowy deser z nasionkami chia 105

innych produktów, między innymi, mnóstwo suszonych owoców, produktów zbożowych, kasz, nasion i ciasteczek. Cały asortyment, który ma w sprzedaży  Sante znajdziecie  tutaj . Dziś zapraszam na dż emowy deser z nasionkami chia, borówkami amerykańskimi i jogurtem. Taki zestaw będzie też doskonałym  zdrowym śniadaniem lub przekąską w ciągu dnia. Dżemowy deser z nasionkami chia Proporcje

Kulinarne przygody Gatity
Mus czekoladowy, czyli klasyka deserowa w kuchni francuskiej 133

Kuchnia francuska w kontekście deserów nasuwa natychmiastowo dwa skojarzenia. Po pierwsze suflet - danie przedstawiane jako zwieńczenie wszelkich umiejętności kucharskich, najtrudniejsze z najtrudniejszych, kapryśne i złośliwe, ale w smaku... orgazm dla kubków smakowych. Drugim sztandarowym deserem francuskim jest mus czekoladowy. Intensywny w smaku, o wspaniałej konsystencji, do delektowania się każdą łyżeczką. I na to danie przedstawię Wam dzisiaj mój przepis

Życie zamknięte w smaku
Nektarynki z likierem śmietankowym przyprószone czekoladą 105

Deser lekki, smaczny a co najważniejsze prosty. Każdy z nas od czasu do czasu potrzebuje trochę słodyczy. Polecam szczególnie tym zapracowanym, zmęczonym którzy cierpią na ciągły niedobór czasu i oczywiście łasuchom. I tak dzisiaj deser na „lenia”. Składniki: Dowolna ilość nektarynek Likier śmietankowy Czekolada mleczna Wykonanie: Nektarynki myjemy, przekrawamy na połowę i usuwamy pestki. Kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania