desery - 58579 przepisów (strona:428/3906)

Eton mess z wiśniami 175

Prosty i szybki deser...do tego deseru można użyć dowolnych owoców..u mnie np.wiśnie ze słoika...można także owoce zmiksować razem ze śmietaną itd..jak kto woli... 300 ml kremówki + 2 łyżki cukru pudru ewentualnie bita śmietana w sprayu bezy owoce [ u mnie wiśnie ] Śmietanę ubić z cukrem pudrem.W pucharkach układać warstwami pokruszone bezy, bitą śmietanę i owoce

Moje domowe kucharzenie
Galaretkowy pasiak 242

pieczenia ale równie smacznie. Pasiak czyli deser warstwowy z galaretek, jogurtów, owoców i innych dodatków. Przyznam, że trochę zabawy z takim deserem jest bo każdą warstwę trzeba zrobić osobno. Ale efekt końcowy jest świetny, prawda ? Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
MUFFINY DYNIOWE – dietetyczne – najlepsze – BE FIT! 264

takie zwykłe dyniowe muffinki, bo będzie lekko, dietetycznie i fit – BE FIT! Zjedzenie takich muffinek od czasu do czasu nie zaszkodzi, no ale pamiętajmy, że jest to deser i nie należy z nimi przesadzać. Muffinki dyniowe są niesamowicie miękkie, delikatne, kruche z zewnątrz i mokre w wilgotne w środku. Są świetnym pomysłem nie tylko na deser, ale również drugie

Ostra na Słodko
Ciasto z rabarbarem 62

Rozkręcam się z deserami;) Dziś postanowiłam przygotować ciasto z rabarbarem, którym niegdyś zajadałam się w domu. Jest to prawdziwy deser, który wymaga ugniatania ciasta, ubijania piany i pieczenia. Mimo tego jest niezmiernie proste, a smakuje wybornie - słodko - kwaskowe, idealne na gorące dni. Składniki: 500g mąki 6 jajek 200g margaryny 2 szklanki cukru + 2 łyżki 1 saszetka cukru waniliowego 1 łyżeczka

Codzienne Gotowanie
Ciasto czekoladowe z migdałami 92

kolejny spróbowałam przygotować deser, tym razem było to czekoladowe ciasto wg Nigelli, z migdałami zamiast mąki (jeżeli jednak ktoś jest uczulony na migdały lub z jakiegoś innego powodu nie może ich jeść, można je zastątpić mąką). Ciasto pachnie obłędne, a smakuje rewelacyjnie! Jest również bardzo proste w przygotowaniu, czyli deser w sam raz dla mnie ;) Efekt jest wspaniały, to chyba

Codzienne Gotowanie
Dorota, Karol i goście: Anna Mucha – owoce, konfitury, dżemy (odc. 5) 168

goście” wystąpiła Anna Mucha – znana z telewizji i kina młoda polska aktorka. Prywatnie wielbicielka dobrego jedzenia i talentu mistrzów kuchni. Po dobrym obiedzie nie umie sobie odmówić deseru, a nawet deserów… Anna Mucha, goszcząc w programie, udowodniła, że robienie konfitur może być… sexy, a słoiki już dawno przestały być passé! Domowe powidła, dżemy i marmolady to uniwersalna

WojnaNaSmaki.pl
Deser z jabłek z suszonymi owocami 185

Uwielbiam desery i słodkości :) Ale zamiast czekolady, lepiej zjeść słodkie jabłko :) Na pewno nie pożałujecie wypróbowania tego przepisu. Jabłka na ciepło są naprawdę pyszne :) Pewnie niewielu z Was widziało moje bakaliowe jabłka , to drugi przepis, który pojawił się na moim blogu, pierwszego dnia jego istnienia :) To już prawie 11 miesięcy, zdjęcia może nie powalają ;) bo to były początki, ale najważniejszy(...)jest smak :) Dziś mam dla Was kolejną propozycję jak wykorzystać jabłka i zrobić z nich bardzo ciekawy i prosty deser. Składniki :  2 jabłka  2 łyżki suszonej żurawiny  kilka sztuk suszonych moreli  sok z 1/2 pomarańczy  Przyprawy :  cynamon  przyprawa do dań słodkich w młynku ( skórka cytrynowa, kardamon, goździki, mięta, kurkuma ) Jabłka myjemy i kroimy

Parowar Faceta
Kolorowy sernik na zimno z wiśniami 241

Kolorowy sernik na zimno z wiśniami na kruchym spodzie to moja propozycja na weekendowy deser. Przepis jest łatwy, masa serowa jest bez dodatku cukru, bez jajek i bez tłuszczu. Słodycz sernika pochodzi jedynie z galaretek. Jak ktoś liczy kalorie to nie musi przygotowywać kruchego ciasta i do tortownicy wylać samą masę serową. A sam sernik na zimno jest pyszny, orzeźwiający

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta bardzo jabłkowa 155

Dzisiaj po powrocie z sadu moich rodziców, w którym skrzyneczkami powynosiłam jabłka na zimę, nie mogłam się oprzeć żeby przygotować coś właśnie z tymi pięknymi

Niezły Młynek
Szarlotka na kruchym cieście 157

 Aż jest mi wstyd, że dodaję przepis na szarlotkę tak późno! Ale myślę, że mi wybaczycie, bo szarlotka z tego przepisu jest po prostu pyszna

Kuchnia Łukasza
Eklerki z bitą śmietaną, czekoladą i płatkami róż 150

niedzielę" a tym razem można było upiec eklerki albo ptysie [ klik ] Ja wybrałam eklerki bardzo proste ale jakże smakowite. Do dekoracji użyłam płatków róż które cudnie aromatyzowały deser. Zapraszam serdecznie na pyszny deser. Eklerki z bitą śmietaną, czekoladą i płatkami róż. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Fioletowy pudding chia z kokosowo-różaną bitą śmietaną i figami (wegański) 145

roku na GUMedzie i zaczynamy studiowanie. Nie mogę się doczekać! Jeszcze tylko muszę znaleźć chwilkę na grzybobranie i na kasztanki, wtedy będę już całkowicie spełniona. Dzisiaj chciałabym zaproponować wyśmienity deser. Konieczne do tego będą nie tylko jeżynki, ale każde inne fioletowe owoce. Mogą być to jagody, borówki, czarna porzeczka. Jakiekolwiek, które dorwiecie na straganie, bądź u siebie w ogródku, działeczce(...)kremu dodajemy wodę różaną i trzepiemy do konsystencji bitej śmietany. Figi myjemy i kroimy na ćwiartki. Do małych miseczek, kubeczków czy innych pojemniczków, w których będziemy chcieli podać deser, wlewamy na dno fioletowy pudding z chia, przykrywamy chmurką różanej bitej śmietany i kładziemy na wierzch po dwie ćwiartki figi. Warto włożyć na co najmniej 30 minut do lodówki, by nasionka

Be Fit Be Strong
Gruszki w czerwonym winie 131

Siemka Moi kochani! Czas na jakieś słodkości, coś prostego sprawdzonego i starego w mojej interpretacji. Oczywiście mowa o gruszkach w winie z przyprawami i ziołami. Pyszny wykwintny deser, ale również świetny dodatek do sałatek lub dań z czerwonego mięsa. fot. Paweł Bajda ( Recart ) Potrzebne nam: 5-6 gruszek (klapsy są świetne) butelka słodkiego lub półsłodkiego wina goździki, anyż, kardamon, przyprawa(...)odpowiedni czas na dodanie soku z limonki. Gruszki powinny się jeszcze pogotować około 10 min. Po tym czasie można je wyłączyć i zostawić w winie do ostygnięcia. Jako deser sugeruję podawać podgrzane, lecz dalej zimne w środku, skropione sokiem z limonki. Gwarantuję, że będą idealne! Smacznego

Kuba Gotuje
,,Tęczowa lampka’’ 108

postępować jak z pozostałymi. Gdy galaretki są wystarczająco stężone możemy postawić lampkę na poziomej powierzchni. Na koniec galaretkę brzoskwiniową wlewamy do pozostałej części lampki, i dekorujemy dowolnymi owocami. Przygotowywanie deseru najlepiej zacząć dwa dni wcześniej! Prosty, ale jakże efektowny i smaczny deser

Podróż w kulinaria

Proponowane wyszukiwania