desery - 58579 przepisów (strona:1607/3906)

Jogurtowe lody bananowo-orzechowe; domowe lody jogurtowe 146

Banana blenduję, dodaję jogurt i masło orzechowe. Całość dokładnie łączę ze sobą, kiedy powstanie jednolita masa wkładam ją do zamrażarki na minimum 2,5 godz. Po tym czasie wspaniały deser gotowy ;-)  SMACZNEGO! :-) * * *  Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować  Wielopokoleniowo na facebook'u  - będziecie ze wszystkim na bieżąco :-) Zachęcam również do obserwacji  Wielopokoleniowo na Instagramie

Wielopokoleniowo
Sałatka z ogórka, rabarbaru i pumpernikla 156

Wiosna to czas na rabarbar. Jest pyszny nie tylko w deserach jak ciasto z rabarbarem , ale też jako składnik sałatek na wytrawno. Jest kwaskowaty i świeży, idealnie pasuje do ogórka. Zawsze kiedy kupuję pumpernikiel do tej sałatki, cieszę się, że coś tak pysznego można kupić w każdym sklepie w Polsce.   Składniki: duży ogórek szklarniowy obrany i pokrojony na kawałki

Ugotowane pozamiatane
Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką 161

stopniach, do suchego patyczka. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/proste-ciasto-rabarbarem-kruszonka/ MieszamWGarnku       Artykuł Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sałatka z japońskim makaronem, cukinią i marchewką 153

Japońska. Rolowałam najlepsze sushi w mieście z doskonałej jakości składników, piłam Sake z pasjonatami gotowania takimi jak ja, smażyłam warzywa w tempurze i gotowałam najlepsze azjatyckie zupy. Nie zabrakło deserów. To była prawdziwa, weekendowa przygoda. Dzisiaj przedstawię bardzo prosty przepis, który inspirowany jest kuchnią azjatycką. Podstawą mojego przepisu jest produkt, dostępny na polskim rynku - Japońskie danie instant OYAKATA, które można

Moja smaczna kuchnia
Babka z kremem i truskawkami 111

smakuje. Moja mała podpowiedź. Ciasto przed przełożeniem kremem najłatwiej wybrać łyżką do lodów. Ciasto, które Wam pozostanie można wykorzystać do zrobienia bajaderek lub ciasteczek. Najprościej zjeść lub przygotować  deser w pucharkach. Ciasto 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej+1 czubata łyżka mąki pszennej 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem

O kuchni z uczuciem
JAK ZROBIĆ DOMOWE MLEKO KOKOSOWE 142

kokosową można ususzyć w piekarniku następnie zmielić lekko w młynku i wychodzi nam świeżutka mąka kokosowa :) Tak wiec warto od czasu do czasu zrobic sobie jakieś danie lub deser ,które zawiera mleko kokosowe

Mała w garnku miesza
Włoskie pyszności- czyli pizza rustica z ricottą i szpinakiem 232

wspaniale wykorzystać można resztki. Tak tak, ricotta to w gruncie rzeczy produkt uboczny przy wytwarzaniu serów podpuszczkowych. Ricotta- czyli drugie gotowanie powstałej serwatki. Jest świetna do deserów, ale i do wytrawnych potraw, czego przykładem jest ten przepis. Kupiłam ricottę i szukałam inspiracji żeby stworzyć z niej coś innego niż zwykle, coś oryginalnego. I znalazłam, wśród przepisów włoskiej aktorki, twórczyni książek

Pichceniomania
Smaki Wisły. Cztery Pory Roku - spotkanie pierwsze 151

słodko-kawśno pszenicę gotowaną w mleku z miodem, z musem z rabarbaru i karmelem z tataraku Wszystkie potrawy smakowały wyjątkowo i niebanalnie. Mój hit to wołowina, pierogi i oczywiście deser, czyli gotowana pszenica z musem rabarbarowym i karmelem. Kolejne spotkanie już w maju, a jego temat to: " Ryby, raki i szparagi". Tym razem niestety nie będę mogła uczestniczyć

kolorowotorcikowo
Crème fraîche 137

rème fraîche, czyli z francuskiego świeża śmietana to królowa wśród śmietan. Cudownie gęsta, lekko kwaśna i bardzo kremowa. Idealna jako dodatek do zup, sosów i deserów — bosko smakuje ze świeżymi owocami, szczególnie polecam ją do truskawek oraz malin. Crème fraîche to również podstawa wielu fracuskich dań, między innymi alzackiej tarte flambée , na którą przepis podam niebawem. To, co czyni

Food Square
Napój z kiwi 217

bardzo słodkie, szczególnie te dojrzałe, cukru nie potrzeba. Chyba, że bardzo lubicie, korzystacie z twardawych kwaśnych owoców lub potrzebujcie dodatkowego cukru, taki napój może posłużyć więc za płynny deser. Proszę bardzo. Dziś owocowy napój, czyli do soku dodałam wodę. Nie musicie tego robić i cieszyć się samym sokiem, dajcie wtedy więcej owoców. Jeśli chcecie koktajl dodajcie szklankę kefiru, maślanki, mleka

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania