desery - 58579 przepisów (strona:1612/3906)

Tarta rustykalna z kremem pomarańczowym i rabarbarem 91

łodygi rabarbaru wpadną w moje ręcę, przyrządzam jakieś dobre ciasto. Tym razem na szybko, upiekłam tartę rustykalną z kremem pomarańczowym. Nie potrzebujecie nawet formy do pieczenia, aby przygotować jaki deser :) ciasto: 300 g mąki pszennej 130 g masła łyżka cukru pudru trzcinowego jajko 2 łyżki naturalnego, mielonego twarożku lub śmietany 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia krem pomarańczowy: jajko żółtko skórka

Mienta blog
Młoda kapusta – szybki przepis na młodą kapustę 129

pozostały koperek i doprawiamy octem. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/mloda-kapusta-szybki-przepis-mloda-kapuste/ MieszamWGarnku   Artykuł Młoda kapusta – szybki przepis na młodą kapustę pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
JAK ZROBIĆ SYROP KOKOSOWY 156

smakowe.Kokosa uwielbiam we wszystkim,drink czy kawa z jego dodatkiem jest nieziemski,to coś jakby zjadać słodkie Rafaello.A jaki zapach....!!!!Baaardzo go polecam.Dodajemy go do drinków,alkoholu,kawy i deserów.Przepis znalazłam tutaj Klik .Syropu wychodzi ok.250 ml.czyli 1 szklanka. 400 ml.wody 1 szkl.wiórków kokosowych 1 łyżka soku z cytryny 3/4 szkl.cukru ( ja nie dałam ,ale przyznam że jest

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Owsiane muffiny 150

OWSIANE MUFFINY wykonane bez dodatku cukru będą świetne zarówno jako... Artykuł Owsiane muffiny pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Chałka nadziewana makiem 146

Chałka to delikatne pieczywo, idealne na śniadanie lub deser. Dzisiejsza chałka wypełniona jest aromatycznym, pomarańczowym nadzieniem makowym. Smak dodatkowo podbija likier pomarańczowy. Gdy chałkę będą jadły dzieci zamień likier na sok pomarańczowy. Jak wszystkie moje wypieki chałkę upiekłam ze zdrowszej wersji mąki - mąki orkiszowej. Bardzo prosta do przygotowania. Nie kupisz takiej chałki nawet w najlepszej piekarni. Polecam! Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rokitnik w cieście. I o ekscytacji ogrodnictwem 174

było... Przepis podaję więc teraz - może ktoś skusi się na tartaletki...? (Zachwyca mnie fakt, że zmieniając jedno słowo można zupełnie zmienić charakter dania.) Zadaniem było suche ciastko - czy jednoporcjowy deser, który poza lodówką może stać kilka dni, nic ze swoich walorów smakowych i estetycznych nie tracąc. Nie chcąc prezentować czegoś oklepanego, jak malinowa krajanka czy ciasteczka Kaja (kiedyś dokładniej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Powrót do codzienności. Pobudzająca granola z kawą 195

chleby były naprawdę interesujące. Z chilli, z różą, z płatkami owsianymi - to tylko niektóre przykłady. Jasne, ciemne, delikatne i wyraziste - oj, porządnie się najadłam. Z kursu wyszłam obładowana przepisami, deserami i chlebami, z uśmiechem od ucha do ucha i próbując złapać oddech po niedźwiedzim uścisku Larsa. Uwielbiam takie rzeczy! I już się nie mogę doczekać wycieczki do fabryki marcepanu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK STRACIATELLA BEZ PIECZENIA 686

serowym z kawałami czekolady wręcz rozpływają się w ustach. Ciasto smakuje obłędnie! Nie jest przesadnie słodkie, więc z wielką przyjemnością można sięgać po dokładkę. Jest idealnym pomysłem na słodki deser do popołudniowej kawki. Sernik Straciatella robi się błyskawicznie i jest niesamowicie łatwy w przygotowaniu. Koniecznie spróbujcie! To mój faworyt! SKŁADNIKI: * ser biały 3 x mielony – 750 g * śmietana kremówka

Ostra na Słodko
Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem 955

odstawiamy do lodówki do stężenia. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/mech-lesny-szpinakowe-ciasto-kremem-granatem/ MieszamWGarnku Artykuł Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makaron z boczkiem i rukolą 184

Składniki: 300 krótkiego makaronu (u mnie sprężynki); 150 g wędzonego boczku; 150 g słodkiej, gęstej śmietany 36 % (u mnie z Piątnicy , do deserów); 50 g startego parmezanu; Duża garść rukoli; Olej do smażenia; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Rukolę umyć, osuszyć. Parmezan zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach (na pył

Gospodyni Miejska
Baranki - tort śmietankowy z wiórkami kokosowymi 208

Tort urodzinowy w formie dwóch baranków ozdabiał nasz stół wielkanocny. Święta zbiegły się z podwójną uroczystością urodzinową. Baranki jak najbardziej pasowały i do Wielkanocy i do

Przepisy Kulinarne
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne 179

ogony uduszone w obłędnym zawiesistym sosie przygotowanym na bazie selera naciowego, cebuli, marchewki, pulpy z pomidora i oczywiście dużej ilości czerwonego wytrawnego wina.  Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie również deser, czyli smażone ryżowe placuszki. Były bardzo delikatne i aksamitne w środku, a z zewnątrz chrupiące. Cudnie pachniały cytryną, a jedzone na gorąco z odrobiną cukru pudru - po prostu niebo

Kulinarne przygody Gatity
Czarne detoksykujące smoothie z quinoą 164

kapsułek, wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy (na funkcji ICE, jeśli nie chcecie rozmrażać wcześniej malin).   Pod tym linkiem znajdziecie książkę "Lodovo czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie" http://ksiegarnia.zwierciadlo.pl/lodovo-czyli-domowe-zdrowe-lody-zimne-desery-i-smoothie.html

Quinoa Raz!
Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami 158

wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w wiórkach kokosowych. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/czekoladowe-trufle-orzechami-herbatnikami/ MieszamWGarnku   Artykuł Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ambrozja 113

Ulubiony deser dla mniejszych  i większych łasuchów. Daje możliwość eksperymentowania - dodawania różnych owoców. Składniki: 2 litry mleka 1,2 l śmietany 30 % 6 jajek 5 op. cukru wanilinowego 1 masło 1 szklanka cukru pudru owoce (brzoskwinie, truskawki) galaretka biszkopty Do zagotowanego mleka dodajemy roztrzepane jajka, śmietanę i cukry wanilinowe. Gotujemy na małym ogniu do momentu ścięcia się twarogu. Następnie

Pyszności Słodkości

Proponowane wyszukiwania