Japonia słynie z przepysznych owoców morza, warzyw, ryżu i makaronów. Do najbardziej rozpoznawalnych japońskich potraw zaliczyć można sushi, ramen, okonomiyaki, suszone ryby, mięso wołowe, wieprzowe i drób, takoyaki, gomae, desery przyrządzane z zielonej herbaty, czy miso, czyli tradycyjna zupa, której bazę stanowi pasta ze sfermentowanych nasion soi zawierająca dobrze przyswajane białka oraz minerały i tłuszcze. Dla kobiet istotne są występujące
Cynamonowe szczęściedietetyczną pastę jajeczną bez majonezu , sprawdź również ten przepis. Artykuł Pasta jajeczna z rzodkiewkami bez majonezu – dietetyczna pasta pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkukaszy to jest bardzo wartościowy i pożywny. Sernik, który ma moc ! Taka jedna porcja na śniadanie dostarczy mnóstwo energii na cały dzień. Jest idealny na śniadanie jak i deser, którym możemy delektować się w gronie najbliższych przy pysznej i aromatycznej kawce. ~~SKŁADNIKI~~ kasza jaglana 3 woreczki mleko 3 szklanki zmielone płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
Kuchnia Paulettesponieważ zwykle kojarzy się z mocno kwaśnym, dominującym smakiem. Myślę, że podany z neutralnym puddingiem z tapioki, słodką krówką i dodatkiem sezonowych owoców np, truskawek, podbije serca smakoszy tradycyjnych deserów jak i tych lubiących eksperymentować. Pudding z tapioki: 4-5 porcji 1/2 szklanki tapioki 1 puszka mleka kokosowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego szczypta soli Wykonanie: 1. Tapiokę zalać mleczkiem
Pland based fillepożywne, zdrowe i kolorowe śniadanko, tudzież deser, bo w takim wydaniu również sprawdzi się wyśmienicie- wszak to omlet w deserowym i pysznym wydaniu! 😋 Omlet, ale nie taki klasyczny, a całkiem zaskakujący, bo w połączeniu z... czekoladowym mini makaronem, który całkowicie odmienia pospolity omlet zarówno w efektownym wyglądzie jak i smaku- oczywiście nieskromnie dodam, że na plus, wieeelki plus! 😊 Do podania
Kraina Miodem Płynącaaromatycznym owocem, które sprawdza się nie tylko w daniach słodkich, ale również i w tych wytrawnych. I tak, będzie idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju koktajli i sałatek owocowych, deserów, kremów, ciast i lodów. W daniach wytrawnych jest wykorzystywane między innymi do przygotowania curry, a w przystawkach będzie pysznym dodatkiem do sałatek, szynki parmeńskiej czy do krewetek. Mango w moich przepisach
Kulinarne przygody Gatitywidok pięknych ryb można zobaczyć, przechodząc obok restauracji w Tokio, pływają sobie w zbiorniku bez żadnej ochrony. Jeśli zainteresowała Was taka podróż, zapraszam wkrótce po więcej, będzie mięso i desery. Tymczasem zobaczcie jeszcze fotki ze starą japońską architekturą z Osaki i Kioto
Kuchcik gotujeKoktajl jest świetną alternatywą na drugie śniadanie bądź na pyszny deser. W dalszym ciągu rządzi u mnie szpinak i lubię go w kompozycji z owocami. Truskawki i szpinak świetnie smakują w połączeniu z cynamonem. Polecam podawać jako dobrze schłodzony koktajl. Szpinakowy koktajl z truskawkami Składniki : 2 garście szpinaku 150 g truskawek 3/4 łyżeczki cynamonu 250 ml kefiru Przygotowanie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinadchodzi czas truskawek nie mogę się im oprzeć. Jem je na śniadanie, jem na obiad i na deser również. Ostatnio odkryłam makaron czekoladowy (nowość firmy Lubella) i postanowiłam wykorzystać sezon na truskawki i przygotować ulubiony sos Małżona. Powstało pyszne deserowo-śniadaniowe danie. Czekoladowe świderki z sosem waniliowym, truskawkami i pistacjami dla 3 głodomorów: 300 g MINI
Dzieje kuchennej WiewióryZapraszam na pyszne crumble czyli owoce pod kruszonką. Bardzo prosty deser, który zawsze wychodzi i wszystkim smakuje. Dziś w wersji z rabarbarem i truskawkami. Składniki: 1 łodyga rabarbaru 1 garść truskawek 1/2 szkl mąki 3 łyżki ksylitolu 50 g masła cukier puder do posypania Przygotowanie: Mąkę wyrabiamy z masłem i ksylitolem aż do uzyskania kruszonki. Wstawiamy do lodówki. Rabarbar
słodkie i nie tylko historie kulinarnemoim domu uwielbia się pistacje. Wyjadamy je solo, ale też dodajemy do wielu wypieków i deserów. Dziś polecam Was szybką pistacjową babkę którą przygotujecie dosłownie w kilka chwil i to bez użycia miksera. Wystarczy odpowiednio rozdrobnić pistacje, wymieszać składniki łyżką i… już można wkładać ciasto do piekarnika. Do babki polecam Wam użyć niesolonych surowych łuskanych pistacji z Pistacje.pl
Słodkie okruszkiDomowy karmel to idealny dodatek do deserów. Zrobiłam go z cukru, wody, masła oraz śmietanki. Najczęściej używam go do wykończenia ciast lub jako masę do wafla. Podczas karmelizacji cukru należy być bardzo ostrożnym, ponieważ gdy temperatura karmelu będzie za wysoka to smak będzie gorzki i niesmaczny. Najłatwiej podczas przygotowania karmelu używać termometru cukierniczego. Należy również pamiętać o tym, że karmelu
kulinarne odsłony patiRano zazwyczaj nie mamy na nic czasu, nie wspominając już, że trzeba by było przygotować śniadanie, II śniadania no i lunch do
Nastoletnie WypiekanieSezon na truskawki trwa a więc mogę Wam zaproponować pyszny, prosty w wykonaniu deser jogurtowy z musem truskawkowym :) Zdrowa propozycja dla łasuchów ;) Składniki : pół kg truskawek 750 g jogurtu naturalnego 4 łyżki żelatyny 4-5 łyżek cukru trzcinowego 4-5 łyżek do truskawek Sposób przygotowania: Miksujemy truskawki blenderem. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Intensywnie mieszamy aż się rozpuści. Stopniowo dodajemy
Różne smaki w kuchnigodzin do lodówki. 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/dietetyczny-sernik-zimno-spodzie-orzechow-daktyli/ MieszamWGarnku Artykuł Dietetyczny sernik na zimno na spodzie z orzechów i daktyli pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku