Budyń czekoladowy kojarzy mi się z dzieciństwem, bywał w moim domu na deser. Wówczas go nie lubiłam i to bardzo! Za to teraz... The post Czekoladowy budyń jaglany z malinami appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.comarbuzowej pizzy dekorujemy świeżymi owocami; my wybrałyśmy kiwi, czerwone porzeczki, jeżyny i borówki. Na sam koniec pizze dekorujemy świeżymi listkami bazylii lub mięty . Przygotowany deser schładzamy w lodó wce ok. 1 godziny. **** PREPARAZIONE Dividete 4 fette di anguria in 8 spicchi della stessa grandezza. A quel punto spalmate lo yogurt sulle fette di anguria. Decorate
La grande e la piccola cuocaporcji i fakt, że kuchennym „wirtuozom” nie daje to szansy na nonszalancję. Jednak z drugiej strony, nic po gotowaniu się nie zmarnowało, a delikatny niedosyt można uzupełnić na przykład deserem. :) MrChefa uważam za idealną opcję dla tych, którzy stawiają w kuchni swoje pierwsze kroki lub lubią być w niej zaskakiwani, a jednocześnie nie mają czasu na wyszukiwanie przepisów i chodzenie
Food SquareSyrop przygotowany z ich płatków jest intensywnie różowy i przepyszny. Bardzo aromatyczny i słodki. Idealnie nadaje się jako dodatek do herbaty, rozcieńczania jako sok oraz dodatek do lodów czy deserów. Składniki: (na około 1l) 80g róży 160g cukru 500ml wody 1 cytryna Sposób przygotowania: Płatki róży zrywamy w słoneczny dzień. Najwygodniej jest od razu odrywać białe końce płatków
Pyry na GazJako dziecko szczerze nie znosiłam knedli wszelkiego rodzaju. Z biegiem czasu niechęć ta przeniosła się na pierogi, kluski wszelkiego rodzaju i naleśniki. Trwaliśmy we wzajemnej niechęci
ladykitchenulubionymi dodatkami. Ostatnio pijąc herbatę waniliową, wpadłam na pomysł połączenia jej właśnie z szałwią. Efekt tego połączenia jest tak smaczny, że można go jeść i na śniadanie i na deser :) Spróbujcie :) Składniki ( 3 porcje): 2/3 szklanki zaparzonej i przestudzonej herbaty waniliowej (użyłam herbaty Teekanne ) 3 dojrzałe brzoskwinie 5 łyżeczek jogurtu greckiego 4 łyżeczki chia miód do smaku + ulubione owoce
ChilliJemysię złożyło, że ostatnio nazbierałam trochę białek. Teraz, kiedy jest ciepło robię lody . Jeśli robię z żółtkami, to białka zamrażam. A potem, kiedy potrzeba zrobić jakiś deser z użyciem białek, mam jak znalazł. Dzisiaj mam dla Was przepis na wykorzystanie 11 białek... Tak więc z moich zamrożonych/rozmrożonych białek upiekłam małe babeczki z poziomkami i truskawkami
Kuchnia u Krysiczekolady w proszku oraz mojego ulubionego kakao - DecoMorreno. Jak podawać czekoladowy makaron ? Myśl nasuwa się od razu - na słodko. Z owocami, zapiekane z sosem, w letniej sałątce czy nawet deserze. Ale ja uważam, że czekoladowy makaron doskonale sprawdzi się także dod dań wytrawnych, nadając im nietuzinkowy charakter. Co powiecie na makaron z gruszką, tymiankiem i sosem gorgonzola ? Brzmi dobrze, prawda
kolorowotorcikowopodanych składników robimy sos, którym polewamy sałatkę. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salata-roszponki-cukinii-kuskusem/ MieszamWGarnku Artykuł Sałata z roszponki, cukinii z kuskusem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuFajne ciasto kruche z malinami i delikatną pianką budyniową idealne na letni deser. Składniki: (blacha 25x35) Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Pianka budyniowa: 5 białek 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40 g 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru
talerz przyjemnościwiększą blachę, bo nawet taka znika u nas w okamgnieniu) licząc, że stanie się ulubioną pozycją w Waszym repertuarze, obok bardzo docenianego przez niektórych deseru z malinami . SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki, najlepiej krupczatki 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 6 żółtek 300 gramów zimnego masła, pokrojonego na kawałeczki
Patchworkwspanialszego zimą jak wspomnienia lata zamknięte w słoiku. Myślę, że tym sosem kradniecie serca domowników. Idealny do naleśników i innych deserów. A robi się go zalewie 30 minut. Gotowi do startu ... no to start :) Składniki: 1kg truskawki 35 dag cukru 1/2 soku z cytryny Truskawki umyć, osuszyć, pozbyć się szypułek. Do szerokiego rondla wsypać truskawki i cukier wszytko zagotować
Delicious TitbitsDziś zapraszam Was po przepis na domowy jogurt naturalny. Jest to moje pierwsze podejście do domowej produkcji ale nie ostatnie. Domowy jogurt naturalny możemy wykorzystać do przygotowania różnych deserów, ciast, sosów i nie tylko. Jeśli zrobicie smakowy to już będziecie mieli mniej możliwości a tak z naturalnego macie szersze pole do popisu. Zakwaskę na jogurt jest łatwo kupić, bo znajdziecie
Ewa w kuchniDziś coś dla amatorów prostych, lodowych deserów - zapraszam na orzeźwiający sorbet owocowy! SKŁADNIKI: - 6 małych, dobrze dojrzałych brzoskwiń - 1 pełna szklanka truskawek (można dodać więcej, będą wówczas bardziej wyczuwalne w smaku) - 3 łyżki miodu z mniszka lekarskiego Miksuję ze sobą brzoskwinie z truskawkami, a następnie przecieram przez gęste sito. Dodaję miód, mieszam dokładnie, przelewam do plastikowego, zamykanego naczynia
WielopokoleniowoCzekoladowy budyń z awokado to budyń bez gotowania, bez skrobii i bez żelatyny. Trzeba po prostu zmiksować awokado z kakao, wybrać coś do osłodzenia i gotowe
codojedzenia