już tutaj (klik) Orzechy DeliDeli są naprawdę idealne na każdą okazję. Można je od tak po prostu pochrupać, poczęstować nimi gości (moi byli zachwyceni) lub przygotować z nimi pyszne desery i śniadania. Dziś jeden z moich pomysłów na ich wykorzystanie. Zapraszam Was do spróbowania mojego ciasto z borówkami i orzechami włoskimi w karmelu (bez miksera) i… do chrupania orzechów
Słodkie okruszkimalinowym sezonie nie może zabraknąć ciasta z tymi pysznymi owocami. Ciasto, które dziś proponuję, jest bardzo łatwe do wykonania, robi się je szybko, więc świetnie nadaje się na deser w ciągu tygodnia. Po ok. godzinie uzyskuje się niezwykle pachnące, wilgotne w środku i kruche z zewnątrz ciacho. Polecam! 😊 Ważna informacja: jajka, maślanka i olej muszą mieć podobną temperaturę, by się
Weekendy w domu i ogrodzieDzisiaj deser 100% wege! Wegańska beza, wegańska bita śmietana i owoce. To było moje kolejne podejście do wegańskiej bezy, bo wcześniejsze okazały się klapą i to dosłownie! Sekretem wegańskiej bezy jest wykorzystanie schłodzonej aquafaby - wody po ciecierzycy oraz długie jej ubijanie. Długie tzn min 30 minut! Wiem, wiem długo ale uwierzcie mi, że warto! Składniki: * beza: - 1 szklanka schłodzonej
CookYourselfniezbyt zwartej konsystencji, gdyż dzięki niemu sernik będzie delikatny i kremowy. Sernik udekorowałam wiśniami i wiórkami czekolady. Elementy te nie tylko ładnie się prezentują, ale także urozmaicają gładką konsystencję deseru. Jeśli nie posiadacie drylownicy, nie martwcie się - również możecie przygotować taki sernik. Wystarczy zwykła słomka do napojów, za pomocą której można wypchnąć pestkę z wiśni. Sernik można przygotować w tortownicy
Smakołyki BerenikiBabeczki miodowe, o których jest poniższy przepis robiłam jakiś czas temu. Miałam ochotę na słodki deser z owocami i ten właśnie przepis przyszedł mi do głowy. Babeczki miodowe z owocami Czereśnie w tym momencie są już dość trudne do kupienia ale można je zastąpić wiśniami, porzeczkami, malinami, jeżynami czy jagodami. Jako foremki do moich babeczek wykorzystałam silikonowe foremki do muffinków
mecookscałości jest poświęcona konkretnym produktom, które zostały podzielone na 9 grup . W sumie opisano 54 superprodukty ! Przy każdym opisywanym produkcie znajduje się prosty przepis na pyszną przekąskę, deser, koktajl czy też pastę. Podsumowanie... Książka napisana jest prostym językiem, w sposób rzeczowy i zwięzły. Przejrzystą treść uzupełniają przepisy wyszczególnione w kolorowych ramkach. Dla kogo ta książka? Dla wszystkich tych
Di gotujeTakie placuszki są idealne na drugie śniadanie lub deser. Składniki na około 14 placuszków: Ciasto: 220 gr serka homo straciatella 2 jajka 3/4 szkl mąki pszennej 5 łyżeczek cukru (w tym 2 waniliowego) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Na polewę czekoladową: około 25 gr masła/margaryny 2 czubate łyżeczki kakao 4-5 łyżeczek cukru ewentualnie
Gotowanie...to proste !gorącej wody. Schłodzoną i lekko tężejącą miksuję z jogurtem naturalnym. Do naczyń kruszę biszkopty, na to wylewam powstałą masę i chłodzę w lodówce. Po ok. 1-2 godz. lekki deser gotowy. Dekoruję orzechami i kolorową posypką. SMACZNEGO
WielopokoleniowoCzereśnie z syropu to fajny dodatek do przeróżnych deserów. Warto mieć w spiżarce kilka małych słoiczków. Składniki: wydrylowane czereśnie woda cukier ekstrakt migdałowy lub olejek migdałowy Sposób przygotowania: 1. Wodę zagotować z cukrem (na 1 litr wody dałam niepełną szklankę cukru). Jak się zagotuje, gotować jeszcze 2 minutki. 2. Do przygotowanych wcześniej słoików włożyć wydrylowane czereśnie. Zalać gorącym syropem cukrowym
Kuchnia domowa Anipuszysty, słodki i przełamany owocową eksplozją smaków eksponuje najpiękniejsze i najpyszniejsze oblicze Lipca. To taki sernik na zimno o bardzo puszystej konsystencji, którą zawdzięcza włoskiej piance. Koniecznie spróbujcie tego deseru środka lata! :D Sernikowy mus na włoskiej piance z owocami Potrzebujesz: 400g twarogu półtłustego 3 łyżki mleka 1 łyżka soku z cytryny 1,5 łyżeczki żelatyny (rozpuszczona wcześniej
Kuchnia w Słońcu Skąpanaszczególnie idealnym, cieniutkim ciastem. Po raz pierwszy w restauracji spotkałam się z pierogami, których mogłam zjeść pokaźną ilość i się nie zapchać, ale delektować się smakiem farszu. Przyznam, że deser było nam zmieścić dość ciężko (porcje były bardzo sycące), jednak nie mogliśmy nie skorzystać z takiej okazji. Beza z malinami i ciasto marchewkowe z dodatkiem cynamonu dopełniło tą przepyszną wyżerkę
Kuchnia BazyliiChyba odnalazłam idealny przepis na bułki drożdżowe Cieszy mnie to niesamowicie ponieważ do tej pory, oprócz szybkich brioszek, drożdżowe nie za bardzo mi wychodziły. Tymczasem spodobało
Relaxtimedziałki obok otrzymałam całą górę bardzo dojrzałego zielonego agrestu. Część zjadłam razem z córką bujając się na ogrodowej huśtawce, a tę drugą podzieliłam na mrożonki i przygotowałam pyszny zielony deser. Ale o tym więcej napiszę wam za kila dni. Dzisiaj mój czerwony agrest będzie pełnił funkcję dodatku, a pierwsze skrzypce zagrają pyszne, puszyste i miękkie amerykańskie placki (Pancakes). Zero jajek
vaniliowoczekoladowaalkoholem. Przelewamy do butelek. Pijemy za pół roku 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/nalewki/nalewka-czerwonej-porzeczki/ MieszamWGarnku Artykuł Nalewka z czerwonej porzeczki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPtysie z kremem adwokatowym to pyszny deser dla dorosłych Robiłam pierwszy raz i wyszły naprawdę super! A przepis jest bardzo prosty Te małe ciasteczka na pewno umilą Wam nie jeden babski wieczór lub przyjęcie dla rodziny Czas wykonania: 1 h 30 min ( + 3 h oczekiwania) Ilość porcji: 24 małe sztuki Składniki: Ciasto parzone
KuchniaWeDwoje.pl