desery - 58579 przepisów (strona:1589/3906)

Konfitura z malin 181

się te z agrestu, malin, moreli, śliwek, truskawek i wiśni. Można je podać gościom do herbaty, posmarować herbatniki, domowe czekoladowe ciasteczka... Świetnie nadają się jako dodatek do ciast i deserów, do wysmarowania upieczonych blatów biszkoptu, przełożonych dowolną konfiturą, polane czekoladą, udekorowane owocami, najlepiej sezonowymi, latem. Czy nie brzmi prosto i kusząco? Przygotowanie nie wymaga nie wiadomo jakich zdolności kulinarnych

Zasmakuj Kuchni
Nalewka z wiśni 660

wiśnie puszczą sok, a cukier się rozpuści. Po kilku dniach odcedzić wiśnie i przefiltrować powstały syrop. Wiśnie można wykorzystać do ciast i deserów pamiętając, że należy je trzymać w lodówce. Wcześniej uzyskany nalew zmieszać z syropem. Na tym etapie można także dosłodzić nalewkę syropem – cukrem rozpuszczonym w niewielkiej ilości

KuchniaWeDwoje.pl
Bananowo-jogurtowy „sernik” 160

{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Jeszcze \u017caden sernik nie by\u0142 tak lekki, tak delikatny i tak prosty! Wystarczy chwilka pracy, mniej ni\u017c godzina

Mostek w kuchni
Pudding chia z truskawkami 136

Zapraszam na zdrowy deser z nasionami chia i truskawkami. Składniki: 3/4 szkl mleka 2 łyżki chia kilka truskawek Przygotowanie: Do mleka wsypujemy nasiona chia i mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny ale musimy przemieszać co 30 min. Truskawki myjemy i usuwamy szypułki a następnie kroimy w plasterki. 3/4 owoców układamy na dnie szklanki. Na truskawki wykładamy gotowy pudding. Na wierzchu układamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Chłodnik buraczkowy z gotowanym jabłkiem, arbuzem i mlekiem kokosowym 119

mlekiem kokosowym przyszedł mi do głowy, gdy wspominałam swoje dzieciństwo. Nie, nie jadłam chłodników ;) u nas się ich nie robiło. Ale pamiętam, że uwielbiałam takie ugotowane jabłko jako deser, Mama często nam gotowała, a potem z niecierpliwością czekaliśmy, aż choć trochę przestygnie, by się do niego dobrać! Ugotowane, czy raczej mocno sparzone, było takie miękkie, słodziutkie, rozpływało się w ustach

Kolorowy Przepisownik
Niebiańska Melktert 130

chmurkach pełnych smaku! Ostatnim razem chlebki chmurki, a dziś... Dziś, w truskawkowym uniesieniu, częstuję kawałkami mlecznej tarty o nadzieniu tak puszystym, tak lekkim, jak najbielsze, letnie obłoczki :) Melktert to deser prosto z południa Afryki, gdzie serwuje się go głównie oprószonego cynamonem, jednak osobiście uważam, że świeże sezonowe owoce dużo lepiej komponują się leciutkim, mlecznym nadzieniem, które wprost rozpływa się

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kawowa marynata do mięsa z grilla 165

Kawa. Jesteśmy nauczeni głównie ją parzyć. Jest dodatkiem przede wszystkim do deserów. Tymczasem popularne na całym świecie ziarna sprawdzają się jako przyprawa do mięs, które można usmażyć na ruszcie. Wasi znajomi i bliscy z pewnością będą zaskoczeni podaniem z grilla mięsa w niecodziennej kompozycji smakowej. Złapią się pewnie z głowę z wrażenia gdy im powiecie, że do kawowej marynaty dodaliście

Kuchennyviral.pl
Pasta z bobu 106

wierzch pasty kilkoma kroplami oliwy. Na koniec dodajemy posiekany koperek. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-z-bobu/ MieszamWGarnku Zapisz Artykuł Pasta z bobu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tiramisu 199

Pyszny deser rodem z Włoch. To dwie warstwy biszkoptów, nasączone mocną kawą, przełożone masą z serka mascarpone i oprószone grubą warstwą gorzkiego kakao. Można się zatracić ;) Najlepiej smakuje mocno schłodzone z filiżanką aromatycznej kawy. Znika szybko, także polecam bardzo ;) PS epaka.pl  - tani kurier, ekspresowe przesyłki, gwarancja dostarczenia w wybrane miejsce szybko, tanio i solidnie :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie

Domowa cukiernia Ewy
ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 170

Uwielbiam gotowe ciasto francuskie bo można wyczarować z niego smakowite desery, jak i dania wytrawne. Oto niebanalny przepis na łososia z wykorzystaniem ciasta francuskiego...warkocz z ciasta francuskiego z pieczonym łososiem i szpinakiem. Danie proste, ale zachwyca wyglądem i smakiem. Do tego sałatka ze świeżych warzyw i mamy lekki obiad lub kolację w niecałą godzinkę 😉 Składniki: 300 - 350 g fileta

Kuchnia MagdaLeny
KOKTAJL JAGODOWO-BANANOWY Z SYROPEM Z PIGWOWCA 104

koktajl, to świetne orzeźwienie w upalne, słoneczne dni. Swój koktajl wzbogaciłam o nutę słodyczy z syropu pigwowca od  Eterno , który doskonale nadaje się jako dodatek do soków, napojów, deserów. Składniki: * 400 g jagód * 2 banany * 2-3 łyżki syropu z pigwowca Wykonanie: W wysokim naczyniu umieścić umyte jagody, banany obrane ze skórki i syrop z pigwowca. Wszystko razem zmiksować

Zrób to smacznie
KASZA MANNA Z NEKTARYNKAMI 133

Jako dziecko nie lubiłam kaszy manny, a teraz robię ją bardzo często na różne sposoby. Jest doskonała na śniadanie, deser czy podwieczorek. Odrobina cukru pudru nie zaszkodzi, a jak słodzić - zajrzyjcie na stronę www.uczymyjakslodzic.pl SKŁADNIKI 2 łyżki kaszy manny, 200 ml mleka, 1 łyżka cukru pudru Diamant , 1 nektarynka, prażone płatki migdałowe WYKONANIE W ¼ szkl. mleka mieszamy kaszę, pozostałe mleko

słodki bratek
Biszkoptowe ciasto z porzeczkami 126

porzeczka w kuchni Oczywiście najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem

Kulinarne przygody Gatity
PUSZYSTY OMLET NA SŁODKO Z KARMELIZOWANYMI JABŁKAMI 191

Puszysty, delikatny omlet z karmelizowanymi jabłkami. W zasadzie taki omlet można przygotować z każdymi innymi ulubionymi owocami, konfiturą czy bitą śmietaną. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Pyszny deser zarówno na ciepło jak i na zimno. Doskonale smakuje również podany z lodami :) Składniki na jeden omlet: * 2 jajka * szczypta soli * 2 łyżki mąki pszennej * szczypta proszku do pieczenia * opcjonalnie łyżka cukru

Zrób to smacznie
Ciastka Digestive 197

sklepach. Nie ma tu ani białej mąki, ani białego cukru. W smaku bardzo charakterystyczne, to właśnie Digestive są (jak dla mnie) najlepszymi ciasteczkami do spodu serników, ciast i innych deserów. Kruche i niezbyt słodkie, często dodatkowo oblane czekoladą. Polecam! Składniki: (na 15 sztuk) 75 g zimnego masła 75 g mąki pszennej razowej 90 g mąki owsianej (polecam domowej roboty

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania